Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İpek Çaldemir Çalışkan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İpek Çaldemir Çalışkan"— Sunum transkripti:

1 İpek Çaldemir Çalışkan
Zihinsel Beden Bakımı Çiçek Terapisi İpek Çaldemir Çalışkan O

2 Çiçek Terapisi nedir? Bach Çiçek Terapisi, hastalıklarımızın çoğunun fiziksel değil, zihinsel ve duygusal kaynaklı olduğu tezine dayanır. Korku, umutsuzluk, kaygı, irrasyonellik ve yorgunluk gibi duygusal problemlerimiz, birçok hastalığa davet niteliğini taşır.

3 Pozitif düşünce - pozitif beden
Yabani bitkiler, çiçekler ve ağaçlar bu duygusal problemlerin tedavisine destek olur. Bitkilerin pozitif gücü bedenimize nüfuz ederek, bize pozitif bakış açısı kazandırır. Böylece psikolojik ve zihinsel güç kazanırız ve bedenimize hastalıkları davet etmeyiz. Kendimizi olumlu, sağlıklı ve canlı hissederiz.

4 Nasıl uygulanır? Terapiye gelen kişiyle bir öngörüşme yapılarak, kişinin yaşam tarzı fiziksel ve duygusal sıkıntıları, alışkanlıkları gibi bir çok konuda konuşulur. Terapide kullanılacak çiçekler kişiye resimlerden seçtirilerek yorumlanır. Kişinin kendi seçmiş olduğu bu çiçekler her zaman daha doğru sonuç vermektedir. Seçilen çiçek sularından hazırlanan karışım dahili veya harici kullanılması önerilir.

5 Bach Çiçek Terapisi 'inde Bazı Bitkilerin Kısa Tanımları
Agrimony ( Kasıkotu) : Zihinsel sıkıntılar Aspen (Toz ağacı) : Bilinmeyen korkular Beech (Akgürgen) : Tolere edememek Centaury (Kantaryon) : Zayıf irade Chestnut Bud (Kestane tomurcuğu) : Hatalardan ders çıkaramama Chicory (Hindiba) : Bencilce mülkiyet düşkünü olma Clematis (Orman asması) : Hayalperestlik, ilgi dağınıklığı Elm (Karaağaç) : Çok büyük sorumluluk hissi Gentian (Centaniye) : Cesaretsizlik, ümitsizlik Gorse (Katır tırnağı) : Umutsuzluk

6 Bach Çiçek Terapisi 'inde Bazı Bitkilerin Kısa Tanımları
Holly (Çoban püskülü) : Kin, düşmanlık, kıskançlık Honeysuckle (Hanımeli) : Geçmişte yaşamak Impatients (Sabırotu) : Sabırsızlık Larch (Şimal çamı) : Kendine güvensizlik Olive (Zeytin ağacı) : Enerjisizlik Pine (Çam) : Kendini ayıplama, suçluluk duyma Vervain (Mine çiçeği) : Aşırı şevk, heves Vine (Asma) : Hükmetme, esnek olmama Walnut (Ceviz) : Değişiklikten kaçma White Chestnut (Ak Kestane): İstenmeyen düşünceler Wild Oat (Yaban Otu): Şüphelilik Wild Rose (Yaban Gülü) : Teslimiyet, cansızlık, hissizlik

7 Çiçek Terapisi’nin prensipleri nelerdir?
Dr. Edward Bach 1930’lu yıllarda bu metodu homeopatiden esinlenerek yaratmıştır. İnsan bedeninin iyileşme mekanizmasını harekete geçirmek için bitkilerin minimal dozda su ile seyreltilerek kullanılması metoduna dayanır. Yani kişinin fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlığı için doğru bitki minimum dozda kullanılırsa bedenin iyileşme süreci başlar. Çiçeklerin yapısı incelendiğinde insanların duygusal özellikleri ile çok örtüşen noktalar bulunur. O halde bu çiçek özleride minimal dozda kullanılırsa kişiye pozitif duygular bedenin iyileşme mekanizması ile sağlanabilir.


"İpek Çaldemir Çalışkan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları