Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI"— Sunum transkripti:

1 İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI

2 KONU BAŞLIKLARI İslamda yorum farklılıklarının sebepleri İslamda ana mezhepler Yorumları birleştiren temel unsurlar

3 Amaçlar 1-Mezhepler hakkında tarihi bilgi sahibi olmak 2-Değişik fikirlere karşı tavır ve tutum geliştirirken doğru ve yeterli fikir geliştirebilmek 3-Mezhepleri birleştiren unsurların önemini kavramak.

4 Ünitenin Özeti İslamda başlangıçtan bugüne gelen mezheplerin ortaya çıkış sebepleri ve bu mezheplerin islam coğrafyasındaki dağılımı ile bunların ana unsur larının ne olduğu; son olarak ta mezheplerin birleştiren unsurların ne olduğu öğrenilecek ve mezhep kavramının asıl anlamının ne olduğu konusunda bütünlüklü bir sonuca varılacaktır.

5 Ünite soruları 1-İslamdaki farklılık kavramı bizim için ne ifade etmelidir? 2-Farklı mezhepten olmak kişi için bir artı değer midir? 3-Mezhep kavramı ne ifade eder? 4-Kişiler din ile mezhep arasında nasıl bağlantı kurmaktadırlar?

6 İçerik Soruları 1-İslamdaki ana mezhepler hangileridir? 2-İslamda yorumların ortaya çıktığı dönemlerin tarihi şartları nelerdir? 3-İslamda yorumları birleştiren unsurlar nelerdir?

7 Ünitenin Vizyonu Vizyon:Mezhepler konusunu farklı açılardan düşünebilmek ve geniş açıdan meselelere yaklaşmak konusunda beceri sahibi olmak ve farklılıklara karşı hoşgörülü ve esnek olmasını başarabilmektir.Ayrıca farklı mezhep sahiplerine göstereceğimiz tavırların sağlıklı bir biçimde oluşmasını sağlamaktır.

8 İslamda mezheplerin ortaya çıkış Sebepleri
Müslümanların farklı dinler ve anlayışlarla karşılaşmaları. Toplumdaki ilişkilerin karmaşıklaşması ve yeni yorumların gerekli hatta zorunlu bir hale gelmesi Siyasi ve sosyal gruplaşmalar neticesinde dinde de aynı şekilde bir gruplaşmanın aksetmesi

9 İslamda Ana Mezhepler Hanefilik Şafiilik Hanbelilik Malikilik Şiilik

10 İslamdaki Yorumları Birleştiren Unsurlar
Tevhid Nübüvvet Kuran Ahiret Bütün bu unsurlar müslümanların ana konularda aynı fikirleri paylaşmasını sağlar.

11 Kapanış Teşekkür ederim.


"İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları