Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TAHAKKUK İŞLEMLERİ HOŞGELDİNİZ 11.09.2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TAHAKKUK İŞLEMLERİ HOŞGELDİNİZ 11.09.2014."— Sunum transkripti:

1 TAHAKKUK İŞLEMLERİ HOŞGELDİNİZ

2 ADLİ VAKA -TRAFİK KAZASI-İŞ KAZASI PROVİZYONLARI
Adli Vaka, Trafik Kazası ve İş kazası sonucu hastanemize başvuran hastalara bilgisayar kayıt işlemlerinde türü adli vaka,iş kazası veya trafik kazası olarak belirtildiğinde takip türünü ona göre almaktadır. Bu alınan takiplerden katılım payı alınmamaktadır. Ancak hasta kayıt işlemleri sırasında türü belirtilmediğinde hasta kayıt provizyonu normal olarak alınmaktadır. Türü normal olarak alınan provizyonlardan sgk eczaneler aracılığı ile katılım payı almaktadır. Katılım payı alınan hastaların takiplerinde daha sonra adli vaka, trafik kazası yada iş kazası olarak değişiklik yapılamamaktadır.

3 İŞ KAZALARINDA ALINACAK EVRAKLAR
Hastanemiz Acil Servis ve diğer polikliniklerine başvuran iş kazası sonucu hastanemize başvuran hastalardan eskiden iş kazası olduğunu bildirir vizite kağıdı alınması yeterliydi. Sgk’nın yapmış olduğu yeni düzenlemeler sonrasında bu hastalardan SGK tarafından düzenlenen İŞ KAZASI BİLDİRİM TALEP FORMUNUN SGK’dan getirilmesi gerekmektedir.

4

5 SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
Faturası kesilemeyen işlemler incelendiğinde hastanemiz heyet birimine işlem yaptırmak için gelen bir kısım hastaya sgk sistemi üzerinden provizyon alındığı görülmüştür. Özürlü sağlık kurulu, askeri personel sözleşme yenileme vb. raporları 1978 kurum kodlu SAĞLIK KURULU RAPORLARI(ÜCRETİ ALINAMAYANLAR) kurumuna kayıt edilmelidir.

6 ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORLARI
Heyet birimine gelen hastalardan özürlü raporu almak için başvuranları raporu çıkana kadar 1978 kodlu kurumu kaydını alıp akıbetini raporun sonucuna göre ücretini ödedeceğiz yada kurumuna kayıt edeceğiz. Özürlülük oranı %1 dahi olsa kurum olarak 1978 kodlu kurum kullanılacak Özürlülük oranı %0 ise hastanın işlemi ücretli olarak tanımlanıp heyet bedeli hastaya ödetilecek Özürlülük raporu için heyete başvuran kişi eğer kurum sevk belgesi ile geldiyse sisteme kurum sevk numarası kayıt edilerek sgk ya manuel olarak faturalandırılabilecektir.

7 SURİYE ve IRAK’LI SIĞINMACILAR
Suriye ve Irak’taki karışıklıklar nedeni ile ülkemizde bulunan mülteciler sıklıkla hastanemize başvurmaktadır. Bu kişiler hastanemize başvurduğunda ücretsiz muayene ve tedavi görebilmeleri için Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından düzenlenen YABANCI TANITMA KARTI nın ibrazı gerekmektedir. Eğer Tanıtma Kartı var ise Tanıtma kartının fotokopisi alınarak tahakkuk birimine ulaştırılması gerekmektedir. Bu hastaların kayıt işlemleri oluşturulurken uyruk kısmı mutlaka doğru olarak girilmelidir.

8 98 ile başlayan şahıs numarası sadece Suriye ve Iraklı mültecilere verilmektedir

9 Hasta Suriye deki karışıklıklar nedeniyle ülkemizde bulunan mültecilerden ise ve yabancı tanıtma kartı varsa fotokopisinin alınıp 1979 kodlu Çanakkale Valiliği (Afad Suriyeliler) adlı kuruma kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi yeterlidir. Hasta Irak’taki karışıklıklar nedeni ile ülkemizde bulunan mültecilerden ise ve yabancı tanıtma kartı varsa fotokopisinin alınıp kodlu Çanakkale Valililği AFAD (Iraklı Mülteciler) adlı kuruma kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi yeterlidir.

10 DİĞER MÜLTECİLER VE SIĞINMACILAR
Ülkemizde çeşitli ülkelerden gelen ve sığınmacı pozisyonunda bulunan hastaların kayıt işlemleri sırasında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubesince düzenlenen Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Belgesi’nin ibrazı gerekmektedir. Bu hastaları kodlu Yabancı Uyruklu Olup Sigortalı Olanlar(Vatansız ve Sığınmacılar) kurumuna kayıt edilip medula sistemi provizyon alınabilmektedir. Eğer provizyon alınamıyor ise kimlik belgesinin fotokopisi alınarak kimlikteki ikamet no alanındaki bilgiler ile Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Yabancılar şubesi ile irtibata geçilip sağlık güvencesi açtırılabilmektedir. Bu hastaların kayıt işlemleri oluşturulurken uyruk kısmı mutlaka doğru olarak girilmelidir.

11

12

13 Provizyon alınamayan hastalar için Eksik alınan kısım bu alanın mutlaka fotokopisi alınacak

14 SAĞLIK TURİZMİ ve TURİSTİN SAĞLIĞI KAPSAMINDAKİLER
Bu kapsamda hastanemize başvuran hastaları 111 kodlu TURİSTİN SAĞLIĞI(Ücretli Hastalar) adlı kuruma kayıt işlemleri gerçekleştirilerek ücretleri mutlaka tahsil edilmelidir. Bu hastalara sağlık kamu fiyat tarifesinin 2 katı fiyat uygulanmaktadır. Bu hastaların kayıt işlemleri oluşturulurken uyruk kısmı mutlaka doğru olarak girilmelidir.

15 ACİL SERVİS TRİAJ İŞLEMLERİ
Kamu hastaneleri kurumunca yayınlanan son düzenlemelere göre faturalandırma açısından acil serviste hastaya düzenlenen triaj işlemi önem kazanmıştır. Hasta acil serviste kırmızı alanda tedavi görmüş ise bir çok durumda provizyon alınamasa dahi faturalandırılabilecek 112 ile gelen hastaların bir çoğu kalp rahatsızlıkları, trafik kazası, iş kazası ,kesiler vb. hekim tarafından kırmızı alanda tedavi edilenler kırmızı alan Ayaktan muayene olan hastalar Yeşil Alan Kırmızı alan ve yeşil alan dışında kalan hastalar ise Sarı alan olarak tanımlanmalıdır.

16 DİĞER BAŞLICA HATALAR ESWL,ESWT,FTR,DİYALİZ vb. işlemlerin raporu medula sistemine kayıt edilmeden hasta poliklinik kaydına girilmemesi gerekmektedir. Bu hizmetler için rapor önce kayıt edilmeli seans bilgileri ondan sonra hasta işlemine eklenmelidir. Hastaya eğer onkolojik bir tanı konulmuş ise hastaya alınan provizyonun tedavi tipi’ninde Onkolojik Tedavi olması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda takip tipi Onkolojik değil ise takibin e-reçete gönderilmeden önce silinip yeniden alınması gerekmektedir.

17 Acil servis ve diğer polikliniklerden servislere yatırılan hastaların yatış provizyonları mutlaka alınmış olmalı Boğaz komutanlığı ve jandarma dan muayene için gönderilen sevkleri tam ve doğru olmalı Yurtdışı sigortalı hastalarda SGK onaylı müstahaklık belgesi olmalı Sosyal güvencesi olmayan gebe ve yurtdışı sigortalı hastalardan(özellikle ek bina) muayene katılım payı hastanelerce alınmaktadır. Bu hastaları vezneye mutlaka yönlendiriniz.

18 Boğaz komutanlığı ve 116 jandarma dan muayene için gönderilen sevkleri tam ve doğru olmalı

19

20 Yurtdışı sigortalı hastalarda SGK onaylı müstahaklık belgesi olmalı

21


"TAHAKKUK İŞLEMLERİ HOŞGELDİNİZ 11.09.2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları