Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1/18. 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1/18. 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır."— Sunum transkripti:

1 1/18

2 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır.

3 3/18

4 4/18

5 5/18

6 6/18 Kullanıcı formlarını doldururken dikkat etmeniz gerekenler; Adı Soyadı okunaklı şekilde doldurulması, Mevcut unvanı, Çalıştığı birimi, Çalıştığı İl, Telefon numarası, Sicili, Kullanıcının yeni olup olmadığını veya atama ile geldiği ise bildirilmesi, Başvuru Tarihi,

7 7/18 Formlarınız e-mail (sanem@ormansu.gov.tr, mdeniz@ormansu.gov.tr) veya faks (312 207 5615) ile iletilmesi,@ormansu.gov.tr BT sorumlularına iletilen kullanıcı adı ve şifreyi kullanıcılara bildirirken, şifrenin hemen değiştirmeleri gerektiğini belirtilmelidir. BT sorumluları Icon- bt@liste.ormansu. gov.tr mail adresine üye olup olmadığına, mail gelip gelmediğine bakılması,

8 8/18 Kullanıcı hesapları Administrator hesabı Konuk hesabı Client admin hesabı

9 9/18 Administrator hesabı; sunucu üzerinde tam denetime sahiptir ve kullanıcılara gereken Kullanıcı haklarını ve erişim denetimi izinlerini atayabilir.

10 10/18 Konuk hesabı( Guest hesabı); Bilgisayarda gerçek hesapları olmayan kişiler tarafından kullanılır. Hesabı devre dışı bırakılmış, ancak silinmemiş bir kullanıcı da Guest hesabını kullanabilir. Client hesabı; Her kişi kendi kullanıcı hesabına bir kullanıcı adı ve parolayla erişir. Bilgisayarı birkaç kişiyle paylaşırken, aynı zamanda kendi dosya ve ayarlarınıza sahip olmanıza olanak sağlar.

11 11/18 CTRL+ALT+DEL tuşlarına basın.

12 12/18 Parolayı Değiştir’i tıklatın. (switch user) Kullanıcı adı alanına parolasını değiştirmek istediğiniz hesabın kullanıcı adını yazın. Eski Parola alanına var olan parolayı yazın. Yeni Parola ve Yeni Parolayı Doğrulayın alanlarına yeni parolayı girin ve Tamam’ı tıklatın.

13 13/18 Parolanızı Kurumsal Postanızda da değiştirebilirsiniz.

14 14/18 Parolalar etki alanınıza ve yerel bilgisayarlarınıza yetkisiz erişime karşı ilk savunma hattını oluşturduğunu düşünsek, Hatırlayabileceğiniz güçlü bir parola oluşturun, Parola gücünün iki ana öğesi: Uzunluk ve karmaşıklık, İdeal bir parola uzundur.

15 15/18 Parolalarımızı sık değiştirelim, Parolalarımızı meraklı gözlerden koruyalım, Parolaları da "hatırlamanın" en iyi yolu, bunları bir yere yazmaktır. Parolaları bir yere yazmanızda bir sakınca yoktur, ancak yazılı parolaları güvenli bir yerde saklamayı unutmayınız.

16 16/18 Mümkün olduğunca en az sekiz karakter kullanın. Parolanızı; https://www.microsoft.com/tr- tr/security/pc-security/password- checker.aspx web adresi ile parola denetleyici şifrenizin karmaşıklığını test edip kontrol edebilirisiniz.

17 17/18 Aşağıdakileri kullanan parola örneklerinden oluşturmaktan kaçının: Herhangi bir dildeki sözlük kelimeleri. Tersten yazılan kelimeler, sık rastlanan yazım hataları ve kısaltmalar.

18 18/18 Diziler veya tekrarlanan karakterler. Örnekler: 12345678, 222222, abcdefg veya klavyenizdeki bitişik harfler (qwerty). Kişisel bilgiler. Adınız, doğum gününüz, sürücü ehliyetiniz, pasaport numaranız veya benzer bilgiler ile parola oluşturulmamalıdır.


"1/18. 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları