Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi"— Sunum transkripti:

1 GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Ders Sorumlusu: Doç. Dr.Hakan TÜZÜN Ders Asistanı : Sinan KESKİN Hazırlayanlar: Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Yakup Kadir ULUDAĞ Osman KUZGUN İpek ÖZCAN 2014 Bahar Dönemi ANKARA

2 Giyilebilir Teknoloji Pazarı Çok Çabuk Büyüyecek
Uzmanlar giyilebilir teknoloji pazarının çok çabuk büyüyeceğine işaret ediyor. İngiliz araştırma şirketi Visiongain’in ifadesine göre giyilebilir teknoloji pazarı bu yıl 4.6 milyar dolar hacmindeyken gelecek beş yılda talepteki patlama ile katlanarak büyüyecek. Juniper Research ise bu yıl 15 milyon olarak giyilebilir cihaz sayısının 2017 yılı itibariyle 70 milyona çıkacağını öngörüyor. ABI Research ise Juniper’in aksine sadece spor ve sağlık amaçlı kullanılacak olan giyilebilir cihazların sayısının 2017 itibariyle 170 milyon olacağını öngörüyor.

3 Giyilebilir Teknoloji Örnekleri
Chinavasion güneş enerjisi toplayan yelektir.Taşınabilir elektronik eşyalarınızı bu yelekle şarj etmek olanıklıdır. iKey AK-39 bileklik şeklinde klavye. Askeri uygulamalar için üretilmiş, su geçirmez, kablosuz ve çok dayanıklı.

4 Giyilebilir Teknoloji Örnekleri
EKG çeken, ateş ve kalp ritmini ölçen bir tişört.  Tırnak, saati ve tarihi gösteriyor. Tırnağın ucunda da ayar tuşları var.

5 Giyilebilir Teknoloji Örnekleri
ThinkGeek Wi-Fi Detector Shirt... yani çevrenizdeki kablosuz internet yayınlarını buluyor, şiddetini gösteriyor. Konum belirleyici sayesinde attığınız her adımı, bulunduğunuz yeri, koşu performasınızı vs. tespit edip cep telefonuyla eşleştirilmiş bluetooth bağlantısı yoluyla sosyal ağlardaki hesabınıza gönderiyor. 

6 Giyilebilir Teknoloji Örnekleri
Run-n-Read Koşarken kitap okumanızı sağlar.Baş harketleri ile sayfaları değiştirmenize olanak sağlar. Nymi Kalp atışınızdan sizin kimliğinizi algılayan bir teknolojiyle donatılmış olan Nymi bu sayede bilgisayarınızı, telefonunuzu ve hatta arabanızı uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor. 

7 Giyilebilir Teknoloji Örnekleri
 The Narrative Clip Gün boyunca otomatik olarak çevrenizdeki her şeyin fotoğrafını çekiyor. Üstelik bunun için herhangi bir tuşa basmanız da gerekmiyor. Google Glass Halihazırda iOS, Android, Windows ve Blackberry cihazlarında bulunan Blippar, Google Glass üzerindeki Blippar deneyimi için de sahip olunan en iyi teknolojiyi kullanıyor. Fiziksel ve dijital dünyaları pürüzsüz bir biçimde birbirine bağlayarak görüntülerin, ürünlerin , hatta insanların anında tanınmasını sağlıyor.

8 Bu Yüzük Hayatınızı Değiştirecek!
iOS/Android/PC destekli cihazlarla Bluetooth aracılığıyla bağlantı kuran yüzük, giyilebilir cihazlar, ev sistemleri, kontrol araçları (AR.Drone gibi), Facebook, Twitter, Evernote ve diğer bir çok iOS uygulaması ile uyumlu şekilde çalışıyor. Öncelikle bu yüzüğü kullanabilmek için akıllı telefonun uygulamasına istediğiniz parmak hareketini yüklemeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından Bluetooth yardımıyla bu hareket yüzüğe gönderiliyor Video:

9 Honda’dan Giyilebilir İskelet Sistemi
Honda Motor tarafından geliştirilen ve üretilen Asimo adlı robattan sonra şimdi de şimdi de geliştirdiği giyilebilir iskelet sistemi (Walking Assist) ile dikkatleri çekmektedir. 14 yıldır geliştirilme aşamasında olan giyilebilir iskelet sistemi, yürümekte zorluk çeken kişilere yardımcı olacağa benziyor.

10 Japonya’daki hastaneler için kiralanmaya başlanan iskelet sistemi sahip olduğu motorlar sayesinde yürüme zorluğu çeken veya bacaklarında ağrı duyan kişilere bir çözüm getiriyor. 2,6 kilogram ağırlığı sahip olan sistem, tam dolu bir pil (Lityum-iyon pil, 22.2V-1Ah) ile 60 dakika boyunca çalışıyor.

11 Samsung Gear Fit Kol saatine benzeyen Gear Fit akıllı bileklik ince ve su geçirmez tasarımıyla ter, darbe ve ıslanmalardan etkilenmemekte. Hem saat hem de akıllı telefonunuzla senkronize olarak akıllı saat işlevi görür. Bir bileklikten beklediğinizin çok daha üzerinde bir ürün. Samsung’un kavisli Super Amoled ekranını ilk defa kullandığı Gear Fit cihazı ile alarm, SMS, e-posta, sesli görüşme gibi işlevler rahatlıkla yapılabilmekte. Sporcular için tasarlanmıştır, çünkü Gear Fit sayesinde attığınız adımı, kalp atışlarınızı ve tansiyonunuzu anlık olarak takip edebilirsiniz.

12 Akıllı Saat Ayrıca Apple firması da iWatch saatini yakında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. LG, ve Microsoft ve Google’da akıllı saat için çalışan diğer firmalardır.

13 Giyilebilir Teknoloji Çocuklar Aleminde
Akıllı Bileklik Moff Çocuklar için geliştirilen Moff, onların hayal dünyasına hitap ediyor. Herhangi bir nesneyi kafasında kurguladıkları gibi kullanmalarını sağlıyor. Örneğin, tencere kapağını bir araba gibi, süpürgeyi bir gitar gibi veya muzu silah gibi kullanmak onlar için çok daha eğlenceli bir duruma geliyor.

14 Görme Engelliler İçin Yol Gösteren Akıllı Ayakkabı
Telefonunuza uygulamanın ses algılama yazılımını kullanarak nereye gitmek istediğinizi söylüyorsunuz; uygulamada GPS bilgilerinizi kullanarak konumunuzu alıp bir rota çiziyor. Yola çıktığınız sırada, dönmeniz gereken an geldiğinde ayakkabı —sola dönüşte sol ayak, sağa dönüşte ise sol ayak— titriyor. Titreşimler, gitmek istediğiniz yere yaklaştıkça daha yoğunlaşmaya başlıyor.

15 Kaynakça http://teknolojidefteri.com/samsung-gear-fit-nedir.html
teknoloji-cocuklar-aleminde-akilli-bileklik-moff/ gosteren-akilli-ayakkabi/ hayatimizda-neleri-degistirecek/ teknoloji /


"GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları