Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSKELE KURULMASI TALİMATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSKELE KURULMASI TALİMATI"— Sunum transkripti:

1 İSKELE KURULMASI TALİMATI

2 İskeleyi kuran ve üzerinde çalışanların sağlık şartları yüksekte çalışmaya uygun olacaktır.
İskele onayı bulunmayan iskelede çalışılmayacaktır. İskelelere her gün kontrol formu düzenlenecektir. Her gün için daha önceden kurulmuş olan iskelelere kontrol formu düzenlenmeden çalışılmayacaktır.

3 İskeleyi kuran ekip ve çalışanlar, deneyimli, tecrübeli ve eğitimli olacaklardır.
İskelelere taşıyabileceği yükten fazlası yüklenmeyecektir.

4 Her gün için kontrol edilmeyen iskelelere alt yüklenici firma çalışanlarının çıkartılmasından geminin sac mühendisi sorumludur. İlgili sac mühendisi söz konusu iskelenin her gün için kontrol edilip edilmediğini iş güvenliği birimine sorduktan sonra alt yüklenici firma çalışanlarını çıkartılıp çıkartılmamasına izin verecektir.

5 İskeleyi kuran ekip ve çalışanlar, deneyimli, tecrübeli ve eğitimli olacaklardır.
İskele kurarken ve sökerken şok tutucu halatlar gerdirilmeli ve çalışma süresince kullanılmalıdır. Kurulan iskelenin taşıma kapasitesi iskeleyi kuran firma tarafından hesaplanıp üzerine yazılacaktır.

6 İskelelere taşıyabileceğinden fazla ağırlık uygulanmayacaktır
İskelelere taşıyabileceğinden fazla ağırlık uygulanmayacaktır. İskele onayının verilmesinden, iskeleyi kuran firma ve tersane adına iş emniyet personeli, gemiden sorumlu mühendis sorumludur. İskeleyi kuran kişi ya da altyüklenici firma, İSG sorumlusu personelin yazılı ve imzalı onayını alacaktır.

7 İskelenin kurulacak olduğu malzeme uygun ve hasarsız olacaktır.
İskele kurulacak mahal işin verimi için doğru seçilecektir. İskele kurulan zemin sağlam olacaktır.

8 İskele kurulacak mahal insan ve araç geçişleri için uygun ve güvenli olacaktır.
İskele yüzeye ya da cepheye tam olarak sabitlenecek ve sağlamlığı kontrol edilecektir. İskele çapraz veya yatay korkulukları aralıksız ve sağlam monte edilecektir.

9 Taban platformları aralıksız ve iskele enince sağlam koyulmuş ve uçları sabitlenmiş olacaktır.
İskeleye çıkmak için güvenli merdiven koyulacaktır. İskelenin yapılacak iş için kaldırma kapasitesi yeterli ve uygun olacaktır.

10 İskele malzeme düşmesini engelleyecek nitelikte olacaktır
İskelenin bağlantı yerleri uygun olacaktır. Yetersiz alınan önlemlere karşı çalışana paraşüt tipi emniyet kemeri verilecektir.

11 İskele kurulduktan sonra İSKELE KONTROL FORMU doldurulacaktır
İskele kurulduktan sonra İSKELE KONTROL FORMU doldurulacaktır. İskele teslim formu iskeleyi kuran firma tarafından iş güvenliği personeline getirilerek kontrol edilmesini ve teslim edilmesini isteyecektir. Ve bu formun bir nüshası da iskelede çalışacak olan firmada olacaktır. İskelede çalışma formu olmayan firma iskelede çalışmayacaktır.

12 İskelelerin yağmur, kar, buz veya benzeri nedenlerle kayganlaşması halinde, kaymayı önleyecek tedbirler alınacaktır. İskelelerde görülecek arızalar derhal onarılacak, zayıf kısımlar kuvvetlendirilecek veya yenileri ile değiştirilecektir.

13 İskele üzerine hurda sac vb malzemeler koyulmayacaktır.
Vinç veya benzeri makineler ve yüklenen malzemeler; iskeleye takılarak iskelenin yıkılmasını veya herhangi bir kaza ya da zararı önleyecek şekilde konuşlandırılacak ve kullanılacaktır.

14 İskele yapımından farklı İşlerde kullanılmış bulunan boru ve diğer malzeme, iskele yapımı işlerinde kullanılmayacaktır. Sisli ve alaca karanlık havalarda, çalışma devam ettiği sürece, iskeledeki merdiven ve asansör başları ve çalışılan döşemeler boydan boya uygun şekilde aydınlatılacaktır.


"İSKELE KURULMASI TALİMATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları