Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN."— Sunum transkripti:

1 MERSİN

2 MERSİN Tarihi Yerler Tatil yerleri Yemekleri Üniversitesi Gün sonu

3 KIZ KALESİ Kız Kalesi Efsanesi
Korikos'ta yaşayan Krallardan biri, bir kız çocuğu olsun diye gece gündüz Tanrıya yakarmaktadır. Sonunda dileği yerine gelir ve kız büyüdükçe güzelliği ve yardımseverliği ile herkesin sevgisini kazanır. Günlerden bir gün kente bir falcı gelir. Kral onu saraya çağırtır, kızının geleceğini öğrenmek ister. Falcı prensesin eline bakınca irkilir ama bir şey söylemez. Kral zorlayınca "Kralım" der, Kızınızı bir yılan sokacak. Bu yazgıyı hiçbir şey bozamıyacak der ve siz dahi engel olamıyacaksınız deyip oradan ayrılır. Kral, kıza birşey söylemez ama düşüncelere dalar. Sonunda kıyıya yakın üçük bir adacık üzerinde, ak taşlardan bir kale yaptırmaya karar vererek kaliyi yaptırır ve kızını buraya kapatır. Olan biteni bilmediğinden kızı üzülmekte, günden güne eriyip gitmektedir. Günün birinde saraydan kaleye gönderilen bir üzüm sepetinin içinden çıkan bir yılan kızı sokar ve öldürür.

4 ASHAB-I KEHF Ashab-ı Kehf Efsanesi
Efsane'ye göre 250 yılları civarında Dakyus (Dakyanus veya Decius) adlı bir kral'ın yönettiği putperest bir ülkede 7 genç Hristiyalık'la suçlanır. İnançlarını değiştirmeleri için bir süre verilir fakat, onlar dünyevi eşyalarını bırakıp dağa ibadet etmeye giderler. Putperestliğe karşı bu tavrı gören kral öldürülmelerini emreder. Gençler ve köpekleri mağaraya sığınırlar. Kral mağaranın girişine duvar örülmesini emreder. Yedi Uyurlar yıllarca burada kalırlar.

5 CENNET CEHENNEM CENNET - CEHENNEM
"Cennet ve cehennem bu dünyadadır" diyenler mutlaka Silifke'ye gitmeliler... Cennet obruğunun girişinde 5. yüzyılda yapılan bir kilise vardır. Cehennem çukurunun ürkütücü görüntüsünü ise ilginç bir efsane tamamlar: Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon'u yendikten sonra, onu Edna Yanardağ'ının altına sonsuza kadar kapatmadan önce 120 metrelik korkunç Cehennem çukurunda hapseder...

6 MERSİN’İN YEMEKLERİ VE TATLILARI

7 MERSİN ÜNİVERSİTESİ

8 MERSİN’İN TARİHİ EVLERİ

9 MERSİN’İN sahİLLErİ

10 NarlIkuyu NARlIKUYU Narlıkuyu olarak bilinen koyün, tarihte önemli bir konumu vardı. Antik Çağda kutsal sayılan Korykos Mağaralarına ve çevredeki pek çok tapınağa gidebilmek için ulaşım deniz yolu ile sağlanıyordu. Bu koydaki iskeleden karaya çıkan inançlı kişiler, önce bu buradaki kutsanmış bir çeşmeden su içiyorlardı. Romalı yazar Varron bu su kaynağını, Nus çeşmesi olarak tanımlar. Şimdilerde Narlıkuyu, coğrafi güzelliğinin yanı sıra damak tadımıza hitap eden ve keyifli bir zaman geçirmek için geldiğimiz bir ziyaret yeridir.

11 YapraklI koy YapraklI KOY
Susanoğlu'ndan Mersin'e doğru giderken sağda çok güzel bir koydur Yapraklı Koyu. Turkuaz rengi bir deniz, hem de gönlünüzce suya atlayabileceğiniz kayalarla çevrili... Zeminden çıkan soğuk su, yaz sıcaklarına birebirdir. Üst tarafta yaz güneşinin ısıttığı su, alt tarafta kaynayan buz gibi su, bir hoş olursunuz bu koyda yüzerken.

12 mersİN’İN YAYLALARI

13

14 ÇamlIYAYLA ÇAMLIYAYLA
Külpet dağının eteğinde m. rakımdaki Çamlıyayla, Namrun Kalesi çevresinde tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe, oldukça geniş bir alana yayılmış durumdadır. Alt yapısı tamamlanmış olan yaylada ikinci konut olarak yapılan yazlık evler de bulunmaktadır. Yaban hayatı yönünden zengin olan bu yörede, Cehennemderesi ve çevresi, yaban keçisi (Capra aegagrus) koruma - üretme bölgesi ve avlak olarak değerlendirilmektedir. 4 km. yakınında bulunan Sebil beldesi-Cehennemderesi kanyonu, yaya yürüyüşü (trekking) için ideal rotalardan biridir. Cehennemderesi'nde sportif olta balıkçılığı yapılabilir, Namrun kalesi ile Papazın bahçesi gezilebilir

15 FINDIKPINARI FINDIKPINARI
Bakir doğası, bol oksijenli havası olan bu güzel yayla beldesinin çevresi, çok yüksek olmayan tepelerle çevrilidir. Çevre tepeler, çam, ardıç ve maki türü bitkiler ile, yaylanın iç kesimleri ise tamamen meyve ve sebze bahçeleri ile kaplıdır. Alt yapısı tamamlanan sağlık ocağı ve jandarma hizmet vermektedir.

16 ABANOZ YAYLASI ABANOZ YAYLASI
İki tepe yamacında ve dere yatağında kurulan yaylada, ahşap ve taş yayla evlerinin yanında, yazlık evler de bulunmaktadır. Anamur halkının yoğun olarak kullandığı yaylada yaz aylarında bakkallar, kır kahveleri ve et yemekleri sunan kır lokantaları hizmet vermektedir. Asırlık köknar ve ardıç ağaçları ile kaplı olan yaylada, Bicikli mağara diye anılan yeraltı mağarası ile Kaletepe'de bulunan kale kalıntısı gezilecek yerler arasındadır.

17 VE AKŞAMI…

18

19

20 HAZIRLAYAN YUSUFCAN ÇOBAN


"MERSİN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları