Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Her birimiz, yarısı (n) annemizden, yarısı (n) da babamızdan gelen bir çift (2n) kromozom seti taşıyoruz. Dolayısıyla, kalıtsal ya da fiziksel özelliklerimizin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Her birimiz, yarısı (n) annemizden, yarısı (n) da babamızdan gelen bir çift (2n) kromozom seti taşıyoruz. Dolayısıyla, kalıtsal ya da fiziksel özelliklerimizin."— Sunum transkripti:

1

2 Her birimiz, yarısı (n) annemizden, yarısı (n) da babamızdan gelen bir çift (2n) kromozom seti taşıyoruz. Dolayısıyla, kalıtsal ya da fiziksel özelliklerimizin hemen hepsinden, babamıza ve annemize ait olan genetik şifrelerin belirli bir şekilde bir araya gelmiş hali sorumlu. Bu da şu anlama geliyor: bizim DNA'mız üzerinde görülen her dizilim, babamızın ve annemizin DNA'larının belirli bir biçimde bir araya gelmiş halidir.

3

4

5 DNA TÜM DÜNYADA,HASTAHANELERDE YENİ DOĞAN BEBEKLERDE KALITSAL BOZUKLUKLARIN TANISI İÇİN KULLANILIR.BU BOZUKLUKLAR HEMOFİLİ,AİLESEL ALZHEİMER,ORAK HÜCRE ANEMİSİ,THALESEMİ VE DİĞER BİRÇOKLARI OLABİLİR.

6 FBI VE U.S. ÇEVRESİNDEKİ POLİS LABORATUARLARI DNA PARMAK İZLERİNİ ŞÜPHELİLERLE,BİYOLOJİK KANITLAR(KAN,SAÇ VS.) ARSINDAKİ BAĞLANTIYI, KURMADA KULLANILMAYA BAŞLANMIŞTIR.1987’DEN BERİ YÜZLERCE DAVA DNA PARMAK İZİ KANITININ YARDIMIYLA KARARA BAĞLANMIŞTIR.SUÇ SAHNESİNDE BIRAKILAN KAN,SAÇ,DERİ HÜCRELERİ VE DİĞER GENETİK KANITLARDAN İZOLE EDİLEN DNA,ŞÜPHELİNİN DNA’SIYLA,VNTR KALIPLARI KULLANILARAK KARŞILAŞTIRILABİLİR.

7

8 DNA içeren delilleri toplarken aşağıdakiler her zaman uygulanmalıdır: - Eldiven takılmalı ve sık sık değiştirilmelidir. - Her örneğe dokunurken tek kullanımlık aletler kullanılmalı veya her seferinde temizlenmelidir. - DNA olduğu düşünülen yerlere dokunmak engellenmelidir. - Delilin yakınında konuşmak, hapşırmak veya öksürmek engellenmelidir. - Delil toplanırken veya paketlenirken yüze, burna veya ağıza kesinlikle dokunulmamalıdır. - Paketlemeden önce delil açık havada kurutulmalıdır. - Deliller mutlaka yeni kağıt poşetlere veya zarflara konulmalı, kesinlikte plastik poşetlere konulmamalıdır

9 BİR İNSANIN VNTR’LARI ANNESİNDEN VEYA BABASINDAN KALITILDIĞI İÇİN VNTR KALIPLARI ANALIĞIN VEYA ABALIĞIN BELİRLENMESİNDE KULLANILIR.EBEVEYN-ÇOCUK VNTR KALIP ANALİZLERİ STANDART BABALIK DAVALARINI ÇÖZMEDE,BİYOLOJİK ANNE-BABA BELİRLENMESİNDE KULANILIR.

10 BİR BİREYİN HER ORGAN VE DOKUSU AYNI DNA ‘LARA SAHİP OLDUĞU İÇİN AMERİKAN ASKERİ SERVİSLERİ HAREKAT SIRASINDA KAYBOLAN İNSANLARIN VEYA ÖLÜLERİN TANINMASINDA GEREKEBİLECEĞİ İÇİN TÜM PERSONELİN DNA PARMAK İZLERİNİ ALMAYA BAŞLANMIŞTIR.

11 DNA TESTİNİN BİR DİĞER KULLANIM ALANIDA SİVİL MAHKEMELERDE MISIR VE DOMATES DAVALARINDA OLMUŞUR.İNSANLAR ESKİ MELEZLEME TEKNİKLERİNİ KULLANARAK UZUN SÜRELİ ÇABALAR SONUCUNDA YENİ MISIR IRKLARINI GELİŞTİRMİŞ FAKAT BU BİTKİLERİN KENDİLERİNE AİT OLDUĞUNU İSPATLIYAMADIKLARI İÇİN ASLA ÖZELLİKLERİNİ KORUMA HAKKINI VEYA PATENT KORUMASINI ALAMAMIŞLARDIR.TÜM ÇALIŞMALARINI IRKI GELİŞTİRMEK İÇİN HARCIYORLAR VE BİRİ IRKI ÇALIYOR BUNUN KARŞISINDA HİÇ BİR ŞEY KANITLAYAMIYORLARDI.ARTIK DNA TESTİ MISIR BİTKİSİNE DE UYGULANMAKTADIR.

12

13

14


"Her birimiz, yarısı (n) annemizden, yarısı (n) da babamızdan gelen bir çift (2n) kromozom seti taşıyoruz. Dolayısıyla, kalıtsal ya da fiziksel özelliklerimizin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları