Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cerrahi Donanım Traksiyon masası Floroskopi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cerrahi Donanım Traksiyon masası Floroskopi."— Sunum transkripti:

1 Cerrahi Donanım Traksiyon masası Floroskopi

2 Cerrahi Donanım Cerrahi aletler 15 gauge uzun spinal iğne
İğnelere uygun kılavuz teli Kanüle trokar Uzun 30 ve 70 derecelik optik Uzun ve eğri shaver ucu Tutucular Probe Uzun plastik kanül

3 Cerrahi Aletler

4 Cerrahi Aletler

5 Cerrahi Aletler

6 Cerrahi Aletler

7 Cerrahi Aletler

8 Cerrahi Odasının Hazırlanması
Floroskopi masanın üstünden geçecek şekilde hazırlanır. Cerrah hastanın ön kısmında bulunur. Monitör ise karşı tarafa yerleştirilir.

9 Cerrahi Odasının Hazırlanması

10 Cerrahi Teknik Hasta lateral pozisyonda yatırılır.
Hastanın ayağı traksiyon cihazına bağlanır. İyice pamuklanmış perineal destek yerleştirilir. Kalça kapsülün rahatlaması için hafif fleksiyon,abduksiyon ve dış rotasyon pozisyonunda olmalıdır.

11 Cerrahi Teknik Kalça eklemi floroskopi ile görüntülenir.
Anatomik noktalar cilt üzerinde işaretlenir. Spina illaka anterior superior Trokanter major

12 Anatomik Noktalar

13 Cerrahi Teknik Traksiyon uygulanır. Eklem 12mm distrakte edilir.
Uygun distraksiyon sağlandığında floroskopide vakum fenomeni gözlemlenebilir.

14 Vakum Fenomeni

15 Cerrahi Teknik Portaller Anterior paratrokanterik
Posterior paratrokanterik Anterior

16 Anterior Paratrokanterik Portal
Giriş yeri trokanter majorün anterosuperior kenarıdır. Atroskopi için giriş yeri olarak güvenli bölgededir. Gluteus medius kasının içinden geçer. Superior gluteal sinir portalin 4,4cm kadar yakınındadır.

17 Anterior Paratrokanterik Portal

18 Posterior Paratrokanterik Portal
Giriş yeri trokanter majorün posterosuperior kenarıdır. Portal gluteus medius ve minimus kasları içinden geçer. Kapsül seviyesinde siyatik sinirin 2,9cm uzağındadır. Kalçanın aşırı dış rotasyona getirilmesi portali siyatik sinire daha da yakınlaştırır.

19 Posterior Paratrokanterik Portal

20 Anterior Portal Giriş yeri SİAS’dan geçen sagittal ve trokanter majorün üst kenarından geçen transvers çizginin kesiştiği noktadır. İğne yere 45 orta hatta 30 derece açı yapacak şekilde yerleştirilir. Sartorius ve rektus femoris kasının içinden geçer. Lateral femoral kutanöz sinir bu bölgede trifukasyon yapar.

21 Anterior Portal

22 Cerrahi Teknik Anterior paratrokanterik portalden skopi kontrolü ile spinal iğne ile girilir. Eklem sıvısı aspire edilir. 10 cc izotonik serum injekte edilir. Böylece vakum etkisi ortadan kaldırılır ve kalça eklemi rahatlar.

23 Cerrahi Teknik Posterior paratrokanterik portalden ikinici iğne yerleştirilir. Buradan verilen sıvının ilk iğneden çıktığı görülerek iğnenin kalça içinde olduğu doğrulanır. Aynı seviyede anterior portalden üçüncü iğne yerleştirilir.

24 Cerrahi Teknik Kılavuz teli anterior paratrokanterik portalde bulunan iğne içinden geçirilir ve iğne çıkarılır. Bistüri ile cilt insiyonu yapılır ve kanüle trokar kılavuz teli üzerinden yerleştirilir. Trokar çekilir ve optik yerleştirilir. Diğer iki tel eklem içinde görülür ve buralar aynı yöntem ile instrumentasyon kanülleri yerleştirilir.


"Cerrahi Donanım Traksiyon masası Floroskopi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları