Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NURİYE OGRAŞ Antalya Bölge Satış Yetkilisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NURİYE OGRAŞ Antalya Bölge Satış Yetkilisi"— Sunum transkripti:

1 Elektronik İmza, İlgili Mevzuat, Uygulamalar ve Sertifika Başvuru İşlemleri
NURİYE OGRAŞ Antalya Bölge Satış Yetkilisi TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş.

2 TÜRKTRUST A.Ş. TSK ELELE VAKFI’nın bir iştiraki olarak 14 Temmuz 2004 tarihinde 12 trilyon TL (12 milyon YTL) sermayeyle kurulmuş bir Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısıdır (ESHS). 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre 16 Temmuz 2005 tarihinde Telekomünikasyon Kurumu’ndan yetki almış ve faaliyete başlamıştır. Elektronik Sertifika Üretim/Yönetim Yazılımı’nı kendi geliştirmiş ülkemizin ilk özel ESHS’dir. Dünya çapında, uluslararası standartlarda hizmet verebilecek bir ESHS olarak planlanmıştır. © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

3 TÜRKTRUST A.Ş. © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

4 REFERANSLARIMIZ © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

5 Neden Elektronik İmza? Elektronik yazışma ve sözleşmelerde
Kamu kuruluşlarıyla yapılan elektronik işlemlerde Hukuki işlemlerde Bankacılık işlemlerinde ve finansal uygulamalarda Kurumsal yazılım uygulamalarında Elektronik postalarda E-devlet, e-ticaret, e-iş uygulamalarında Zaman, para ve iş gücü tasarrufu sağlayarak, güvenli işlem yapabilmeye olanak tanır. © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

6 Güvenli Elektronik İmzanın Hukukî Sonucu ve Uygulama Alanı
Madde 5.- Güvenli elektronik imza, elle atılan imza ile aynı hukukî sonucu doğurur. © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

7 Güvenli Elektronik İmza Oluşturma Araçları
Güvenli elektronik imza oluşturma araçları, teknik nedenler ve mevzuat gereği, belirlenmiş güvenlik standartlarına sahip akıllı kartlar veya akıllı çubuklar (token) üzerinden mevzuata uygun güvenli elektronik imza oluşturulmasında kullanılır. © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

8 Nitelikli Elektronik Sertifika
Sertifikanın seri numarası Sertifika hizmet sağlayıcısının kimlik bilgileri ve kurulduğu ülke Sertifikanın nitelikli olduğuna dair bir ibare Sertifika sahibinin teşhis edilebileceği kimlik bilgileri Diğer bir kişi adına hareket ediyorsa yetkisi Talep üzerine mesleki ve diğer kişisel bilgiler Varsa sertifikanın kullanım şartları Sertifikanın geçerlilik süresi Madde 9 Sertifika hizmet sağlayıcısının elektronik imzası İmza doğrulama verisi © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

9 Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS)
Madde 8 Elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı, elektronik sertifika, zaman damgası ve elektronik imzalarlarla ilgili hizmetleri sağlayan gerçek veya tüzel kişilerdir İlgili hizmetler Nitelikli elektronik sertifika başvuru, iptal, yenileme süreçlerinin yönetimi Sertifika durum bilgisi hizmetleri (SİL/OCSP) Kayıtların tutulması Zaman damgası hizmetleri © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

10 Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS)
ESHS’ler, mevzuata ve teknik standartlara uygun olarak kurulup yetki almış ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından denetlenen, nitelikli elektronik sertifika, elektronik imza ve zaman damgası ile ilgili hizmetleri sağlayan güvenilir kuruluşlardır ESHS’lerin asli işlevi, nitelikli elektronik sertifika almak isteyen gerçek kişilerin resmi belgelere dayandırarak kimlik tespitini yüz yüze yapmak, güvenli ortamda nitelikli elektronik sertifikayı üretmek, güvenli elektronik imza aracına yüklemek ve sahibine bizzat teslim etmektir © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

11 Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS)
ESHS işlevinin sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi, Güven ve güvenilirlik Yetkinlik ve uzmanlık İstikrar ve süreklilik Tarafsızlık Teknik ve fiziksel altyapı Kalite odaklı müşteri hizmetleri gibi unsurların bir arada sağlanmasıyla mümkün olur © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

12 Elektronik İmza Uygulama Örnekleri
DTM Dahilde İşleme Rejimi Projesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Garanti Belgesi Uygulaması Ulusal Yargı Ağı Projesi TPE uygulaması Serbest Bölgeler Uygulaması Merkezi Kayıt Kuruluşu E-Haciz Projesi Tübitak –TEYDEP MASAK © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

13 NES Başvuru Yöntemleri
TÜRKTRUST NES Başvuru Yöntemleri YÖNTEM 1: Başvuru sahibinin TÜRKTRUST ofisleri ya da kayıt merkezlerinden birine şahsen gelerek başvuru yapması YÖNTEM 2: Noter aracılığıyla, başvuru işlemlerinin uzaktan yürütülmesi YÖNTEM 3: TÜRKTRUST satış temsilcisinin, başvuru sahibi kurumun kendi adresine giderek işlemleri yerinde yürütmesi © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

14 NES Başvurusu için Gerekli Belgeler
TÜRKTRUST Bireysel NES Başvurusu “TÜRKTRUST Nitelikli Elektronik Sertifika Başvuru Formu” TÜRKTRUST yetkilisi huzurunda kimlik tespitiyle imzalanmış “TÜRKTRUST Nitelikli Elektronik Sertifika Sahibi Taahhütnamesi” Yüz yüze kimlik doğrulama sırasında kullanılmak üzere resmi kimlik belgesi ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) Sertifikada mesleki unvan gösterilmek isteniyorsa, resmi onaylı meslek belgesi (isteğe bağlı) Sertifika sahibi diğer bir kişi ya da kurum adına hareket ediyorsa bu yetkisine ilişkin resmi belge (isteğe bağlı) © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

15 NES Başvurusu için Gerekli Belgeler
TÜRKTRUST Kurumsal NES Başvurusu Her başvuru sahibi adına, bireysel başvuru için gerekli belgeler + Her başvuru sahibine ait “TÜRKTRUST Nitelikli Elektronik Sertifika Başvuru Formu”nun ilgili kısmının şirketi temsile yetkili kişi/kişiler tarafından onaylanmış olması Ticari sicil gazetesi fotokopisi Kurum yetkilisine/yetkililerine ait imza sirkülerinin örneği © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

16 Sertifika Teslimatı Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) paketi, iki ayrı gönderiyle sadece elden, kimlik beyanıyla ve imza karşılığı sertifika sahibine teslim edilir. Akıllı kart ve okuyucu paketi Akıllı Kart (veya Akıllı Çubuk - Token) Nitelikli Elektronik Sertifika yüklü olarak Akıllı Kart Okuyucu Akıllı kart yönetim yazılımı kurulum CD’si ve Kılavuzu Şifre Zarfı © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

17 Çağrı Merkezi Hizmetleri
Başvuru İşlemleri Yenileme Askıya Alma İptal Etme © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

18 İletişim Çağrı Merkezi 444 0 263 www.turktrust.com.tr
Ankara Genel Müdürlük: Hollanda Cad. 62.Sok No:7 Yıldız – 06550 Çankaya - ANKARA Tel : (312) Faks: (312) İstanbul Ofis: Mevlüt Çavuş Sok. Adalet Apt. No:1/ Mecidiyeköy - İSTANBUL Tel : (212) Faks: (212) Antalya Ofis: Kışla mah. 52 sk. Gani Ay işh. Kat:2/44 Muratpaşa - ANTALYA Tel : (242) Faks: (242) Çağrı Merkezi © 2008 TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. Tüm hakları saklıdır.


"NURİYE OGRAŞ Antalya Bölge Satış Yetkilisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları