Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı."— Sunum transkripti:

1 ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI

2 KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı olan, etçil, memeli bir hayvan. Bozkurdun alt türlerinden biri olan köpek, tilki ve çakallarla da akrabadır.

3 Köpeklerin işlevleri ve algılanışları toplumdan topluma fark eder. Antik Mısır'da köpekler kutsal sayılırdı. Günümüzde birçok ülkede bekçi, bazı ülkelerde yük hayvanı ve hatta yiyecek olarak kullanılırlar.

4 GENETİK VE FİZİKSEL ÖZELLİKLER Dünyadaki yüzlerce köpek ırkı çok çeşitli renk ve biçime sahiptir. Örneğin bir danua ile bir çivavanın aynı türden canlılar olduğuna inanmak gerçekten güçtür fakat bu iki köpek ırkı genetik yapı olarak birebir aynıdır ve aynı anatomik özelliklere sahiptir. Tüm köpekler 39 çift (78 tane) kromozoma sahiptir. Tıpkı insandaki 23 çift kromozom gibi köpeklerin de her bir kromozom çifti anneden ve babadan gelen birer kromozomdan oluşur.

5 DUYULAR Köpeklerin de insanlar gibi beş duyusu vardır. Bunlardan en gelişmiş olanı koku alma duyusudur. Irklar arasında farklılıklar olmakla birlikte tüm köpeklerin koklama duyusu gelişmiştir ve insanlardan çok daha iyidir.

6 Köpekler, gündüz ve gece faaldir. Koku alma ve işitme duyuları keskindir. Görme mekanizması, sarı ve mavi renkleri daha iyi algılayabilen yapıdadır. Zeki olduğundan kolayca terbiye edilebilir. Sahibine bağlılığı ile ün yapmıştır. Parmakları üstünde koşar ve iyi yüzer.

7 DAVRANIŞLAR Köpekler iletişim kurmakta kullandıkları oldukça geniş bir havlama, hırlama ve uluma repertuarına sahiptir. Birçok köpek sahibi, köpeğinin neşeli, üzgün, aç, korkmuş, incinmiş, sıkılmış vs. olup olmadığını çıkardığı seslerden anlayabilir. Eniklerin bağımsız bireyler olmaya başlamalarının göstergesi batındaki diğer eniklerle oynarken havlamaya başlamalarıdır.

8 KÖPEK DİLİ Bu dil bizim için aslında zor bir dildir. Çok dikkatli izlemek ve taklit etmek gerekir. Bir tek harfin yerini karıştırırsak ortaya konuyla hiç ilgisi olmayan bir kelime çıkabilir. Ancak üzerinde durmazsak, ilk önce konunun ciddiyetini, daha sonra köpekle olan ilişkimizi kaybederiz.

9 Uzmanlar, köpeklerin şu üç konuda kendilerini ifade ettiklerini söylüyorlar, * Duygusal durumları * Toplumsal İlişkileri * İstek ve Arzuları

10 EĞİTİM Köpeklerin kolay eğitilmesi, yavruluktan itibaren sahipleriyle aralarında güçlü bir bağ kurulmasına bağlıdır. Bu nedenle eniklerin küçük yaştan itibaren düzenli bir ev hayatı olması gerekir. Yavrular izleyerek öğrenir ancak belirli davranışları göstermelerindeki temel etken dahil oldukları ırklardır.

11 TEŞEKKÜRLER … Savaş KESKİN Köpek Eğitmeni


"ARAMA KÖPEĞİ VE DAVRANIŞLARI. KÖPEK (Canis lupus familiaris) Köpekgiller (Canidae) familyasına mensup, görünüş ve büyüklükleri farklı 400'den fazla ırkı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları