Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vahit Tuna Anadolu Lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vahit Tuna Anadolu Lisesi"— Sunum transkripti:

1 Vahit Tuna Anadolu Lisesi
Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi

2 Vahit Tuna Anadolu Lisesi
1 Genel Tanıtım 2 Neden VTAL ? 3 Okulumuzun Birimleri 4 Etkinlikler 5 Eğitim-Öğretim 6 Giriş Koşulları

3 Genel Tanıtım TARİHÇE Okulumuz 26 Eylül 1983 tarihinde, bugünkü Fen Lisesi’nin bulunduğu binada, “Çanakkale Anadolu Lisesi” olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Milli Piyango İdaresi 1990 yılında yeni bir uygulama başlatmış ve reklam bütçesinden ayırdığı gelirler ile her yıl bir ilimize okul yaptırmayı planlamıştır.

4 Genel Tanıtım Milli Piyango İdaresi, “Her Yıl Bir İlde Okul” uygulaması kapsamında ilimize okulumuzu kazandırmış ve 1989 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı törenle bugünkü binamızın temeli atılmıştır. Yeni binamız, 25 Nisan 1994’te, yine Sn. Süleyman Demirel’in katıldığı bir törenle açılmış ve hizmet vermeye başlamıştır.

5 Genel Tanıtım 23 Ekim 2011 Van depreminin ardından; Milli Piyango adını taşıyan okullara depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarının verilmesine ilişkin Maliye Bakanlığı, Milli Piyango İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında tarihinde protokol düzenlenmiştir.

6 Genel Tanıtım Bu kapsamda tarih ve sayılı Bakanlık Olur´u ile okulumuza, Van´da öğretmenlik görevini yürütürken depremde hayatını kaybeden ve aynı zamanda eski mezunlarımızdan olan Vahit TUNA´nın anısına Vahit Tuna Anadolu Lisesi adı verilmiştir.

7 Neden VTAL ? Vahit Tuna Anadolu Lisesi, öğrencilerini yüksek öğretim programlarına yerleştirmek konusunda Türkiye genelindeki Anadolu Liselerinin oldukça üzerinde bir başarıya sahiptir. Okulumuz öğrencilerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üniversiteye hazırlar ve bir yüksek öğretim programına yerleştirir.

8 Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenirler.

9 Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri AFS, Commenius ve benzeri öğrenci değişim projeleri kapsamında eğitimlerinin belli bir dönemlerini yurtdışındaki okullarda görme ya da yurtdışından gelerek okulumuzda eğitim-öğretimlerini sürdüren öğrencilerle iletişim kurarak kültürler arası bilgi paylaşımında bulunma, yabancı dilini geliştirme olanaklarına sahiptir.

10 Neden VTAL ? Okulumuz öğrencileri yalnızca iyi bir akademik eğitim almakla kalmaz, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okumuzun birçok sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerine katılarak kendini ifade etme, yerel ve ulusal düzeyde başarılar kazanma şansı bulur.

11 farklılıklarının farkında olan, bilgili, çağdaş, becerikli, çok yönlü,
Neden VTAL ? ● Vahit Tuna Anadolu Lisesi farklılıklarının farkında olan, bilgili, çağdaş, becerikli, çok yönlü, entelektüel bireyler yetiştirir…

12 Okulumuzun Birimleri  Spor salonu  Fizik laboratuarı  Müzik Odası
 Kimya laboratuarı  Biyoloji laboratuarı  Konferans Salonu  Müzik Odası  Resim Odası  Kütüphane  Kantin  Yemekhane

13 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

14 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

15 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

16 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

17 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

18 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

19 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

20 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

21 Okulumuzun Birimleri Okulumuzun Birimlerinden ve Etkinliklerinden Görüntüler

22 Etkinlikler KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
 İl genelinde her yıl tiyatro , şiir ve müzik dinletisi yapılmaktadır. İlde düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılarak dereceler alınmaktadır. Okul panoları her hafta bir etkinliğe uygun olarak hazırlanmaktadır.

23 Etkinlikler Ülke çapında ve uluslararası projelere katılarak dereceler alınmaktadır Belirli gün ve haftalarda okul çapında kutlama programı yapılmaktadır. Her yıl iki kez Münazaralar yapılmaktadır. Resim sergisi düzenlenmektedir.

24 Etkinlikler SPORTİF ETKİNLİKLER
İl çapında yapılan spor müsabakalarında dereceler alınmaktadır. Sınıflar arası futsal ve basketbol müsabakaları yapılmaktadır.

25 Etkinlikler HALK OYUNLARI VE MÜZİK ETKİNLİKLERİ
Halk oyunu ekibi bulunmaktadır.Erkek ve kız oyunlarında Çanakkale yöresi halk oyunları çalışılıyor. Okul orkestrası vardır. Çanakkale belediyesi tarafından düzenlenen popüler müzik ve modern dans canlı performans yarışmasına katılarak dereceler alınmaktadır.

26 Etkinlikler YURT DIŞI ETKİNLİKLERİ
AFS, Commenius ve benzeri öğrenci değişim projeleri kapsamında ABD, Avusturya, Yeni Zelanda gibi dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler okulumuzda eğitim görmekte, aynı şekilde öğrencilerimiz eğitimlerinin belli bir dönemlerini bu ülkelerdeki okullarda geçirmektedir. Almanya’nın Osnabrück kentinde bulunan kardeş okulumuz ile ise yıl içerisinde karşılıklı ziyaretler ve ortak çalışmalar yapılmaktadır.

27 Etkinlikler - Öğrencilerimiz AFS ve YES programlarıyla yurdışında öğrenim görme hakkına sahip bulunmaktadırlar. -Comenius projesi kapsamında; geçen yıl bir grup öğrenci İtalya, İspanya ve Macaristan’a gitmiştir.Önümüzdeki yıl da Almanya’ya gidilecektir.

28 Eğitim-Öğretim 180 İNGİLİZCE ALMANCA (136) ( 68 ) Okulumuz, yeni yapılan düzenlemeyle her yıl 136 İngilizce, 68 Almanca olmak üzere toplam 204 dokuzuncu sınıf öğrencisi kabul etmektedir. Bu 204 öğrenciden 34’er kişilik sınıflar oluşur ve 4’ü İngilizce ve 2’si Almanca olmak üzere toplam 6 tane 9. Sınıf her yıl okulumuzda 4 yıl sürecek olan eğitim-öğretimine başlar.

29 Eğitim-Öğretim 10. sınıftan itibaren ise öğrenciler okumak istedikleri yüksek öğrenim programlarına yönelik seçmeli derslerini seçerler. Seçimlerinin gelecekte hedeflediği meslekleri kazanma doğrultunda olması ile ilgili çalışmalar yapılır.

30 Eğitim-Öğretim Derslerin seçimlerinde öğrencinin ders başarısı öncelikli olmakla birlikte, ilgi ve yetenekleri, seçmek istediği bölüm ve meslekler, kişisel tercihleri belirleyici olmaktadır. Okulumuz idaresi, rehber öğretmenleri ve ders öğretmenleri ders seçimi sürecinde öğrencilerimize yardımcı olmaktadır.

31 Eğitim-Öğretim Yabancı dile verilen önemle birlikte Türkçe yapılan derslerin öğretiminde, Talim Terbiye Kurulu’nun belirlediği müfredat ve öğretim programları çerçevesinde ortak genel kültür dersleri ve seçmeli dersler yer almaktadır.

32 Eğitim-Öğretim Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı,
2 psikolojik danışman, 60 öğretmen, 1 memur ve 3 hizmetli mevcuttur.

33 Giriş Koşulları Taban Puanları (2013-2014 Öğretim Yılı)
İNGİLİZCE (120 Kişi) ALMANCA (60 Kişi) Tavan Puan Taban Puan 400,177 366,778

34 ÇANAKKALE VAHİT TUNA ANADOLU LİSESİ
Akademik ve Sosyal Hayatta Başarılı Olmak İçin… ÇANAKKALE VAHİT TUNA ANADOLU LİSESİ


"Vahit Tuna Anadolu Lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları