Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OCAK 2014 OCAK 2014. T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OCAK 2014 OCAK 2014. T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak."— Sunum transkripti:

1 OCAK 2014 OCAK 2014

2

3 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak olan Tarımsal Desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ve Bakanlığımızın yayınlayacağı ve yayınlamış olduğu Destekleme Tebliğlerine istinaden çiftçilerimizin azami ölçüde desteklemelerden yararlanması için duyuru, başvuruların alınması, tespitlerin yapılması, kayıtların ilgili sistemlere yapılması, askıya çıkılması ve icmallerin gönderilmesi noktasında iş ve işlemlerin zamanında yapılması hususunda gereken özen ve dikkat gösterilecektir.

4 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. B.Gıda Kontrol Çalışmaları: 2014 yılında Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim İşyerlerinin Denetimleri Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Risk Esaslı Denetim Sıklığı gözetilerek gerçekleştirilecek olup, numune alınması İl Müdürlüğü Numune Programı kapsamında yapılacaktır. Alo 174 Gıda Hattı şikayetleri acil olarak denetlenecektir. Avlanma ve boy yasakları belli aralıklarla kontrol edilecek ve uymayanlara idari para cezası uygulanacaktır.

5 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. C.Bitkisel Üretim ve Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele: İlçemizde ekonomik olarak üretimi yapılan fındık,kivi gibi ürünler yanında ek gelir getirici çilek, kesme çiçek gibi yetiştiriciliklerin yaygınlaştırılmasına çalışılacaktır. İlçemizde fındık, kivi, sebze ve yabancı otlara karşı kültürel, biyolojik ve kimyasal mücadeleler 2014 yılı zirai mücadele programı kapsamında yapılacaktır. Üretici Kayıt Defteri verilmeye devam edilecektir.

6 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. D.Toprak Tahlil Çalışmaları: Özel Tarımsal Danışmanlarla beraber koordineli çalışılarak 80-100 çiftçimizin bahçesinden toprak tahlili almak için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

7 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. E.Eğitim Yayım Programı : İlçemizde ekonomik olarak üretimi yapılan fındık, kivi, sebze ve hayvancılık konularında eğitim yayım çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca fındıkta ve kivide sonuç ve metot demonstrasyonları yapılmaktadır. 2014 yılında kurulacak olan Demonstrasyonlar ve Çiftçi Toplantıları program dahilinde gerçekleştirilecektir. İlçemizde üretimi yapılan bütün bitkisel ürünlerin TÜİK kanalıyla istatistikleri tutulmakta; ayrıca ekonomik olarak yetiştirilen ürünlerin ve canlı hayvanların rutin olarak her ayın 14’ünde ve 26’sında ekonomik verileri girilecektir. Hayvan Hastalıkları ve Gıda Güvenliği ile ilgili eğitim faaliyetleri yapılacaktır.

8 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. F.Hayvan Hastalıkları ile Mücadele: 2014 yılında Bakanlığımız tarafından yayınlanacak olan Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Genelgesi kapsamında İhbarı Zorunlu Hastalık Bildirimleri 24 saat içerisinde ziyaret edilecek, şüpheli durumlarda numune alınarak ilgili Enstitüye gönderilecek ve tetkik sonucuna göre Hastalık Çıkışı yapılacak, hastalıkla ilgili İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kurularak hastalıkla ilgili kordon, karantina, aşılama, eğitim, dezenfeksiyon, itlaf ve imha gibi kararlar alınacaktır. Tazminatlı hastalıklarda itlaf ve imhası gerçekleştirilecek hayvanlar için Yerel Kıymet Takdir Komisyonu kurularak tazminat miktarları tespit edilecektir. Şüpheli Isırık Bildirimlerinde kuduz yönünden şüpheli hayvanlar 10 günlük müşahade altında tutulacak, ölüm şekillenirse ilgili enstitüye numune gönderilecektir.

9 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. G. Hayvan Islahı, Hayvan Aşılamaları ve Küpeleme: Serbest Veteriner Kliniği tarafından suni tohumlama ve büyükbaş hayvan küpeleme işleri yürütülecektir. Küçükbaş küpeleme İlçe Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır. Bakanlığımızın Sığırlarda Şap Hastalığı, Sığır ve Koyunlarda Brucella Hastalığı, Kedi-Köpeklerde Kuduz Hastalığına yönelik uygulamış olduğu aşılama programları dahilinde ilçemizdeki hayvanlar aşılanacaktır.

10 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. H. Hayvan Sevkleri: İl içi sevklerde Sığırlar için Hayvan Pasaportu, Koyunlar için Nakil Belgesi, Arılar için Vize Belgesi ve İşletme Tescil Belgesi, İl dışı sevklerde ise bu belgelerle birlikte Veteriner Sağlık Raporu düzenlenecektir.

11 T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ. I.Projeler: * Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Temsilciliğine Kırsal Turizm ve Arıcılık Konusunda proje başvuru sayısının artırılması yönünde çalışmalar yapılacaktır. * Turnasuyu Köyü Kivi Yetiştiricilerinin Üretim, Pazarlama noktasında bilinçlendirilmesi için Kooperatif kurulmasına öncülük etmek,


"OCAK 2014 OCAK 2014. T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları