Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORUCU-MUZ BOZUL-DUUUUU 

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORUCU-MUZ BOZUL-DUUUUU "— Sunum transkripti:

1 ORUCU-MUZ BOZUL-DUUUUU 
ORUCU BOZAN DURUMLAR YALNIZ KAZAYI GEREKTİREN ŞEYLER ORUCU BOZUP KAZA VE KEFARETİ GEREKTİREN ŞEYLER Çiğ pirinç, hamur, un ve bir defada çok miktarda tuz yemek (az tuz yenirse kefaret gerekir). Pamuk, kağıt yemek, çakıl, tas, toprak gibi maddeleri yutmak, Genze gidecek şekilde buruna ilaç damlatmak, kulağa yağ damlatmak Ağza alınan suyu veya ağza giren yağmur, kar gibi maddeleri hata ile yutmak, Unutarak bir şey yedikten sonra, orucunun bozulduğunu zannederek yiyip içmek, İmsak vaktinin gelmediğini veya iftar zamanının geldiğini zannederek, yanılıp bir şey yemek, Kendi arzusu ile dışarıdaki sigara dumanını içine çekmek, Kendi arzusu ile ağız dolusu kusmak, Dişler arasında kalan nohut büyüklüğündeki kırıntıyı yutmak (daha küçük olan kırıntı orucu bozmaz), Deri altına, kas'a veya damara yapılan her türlü ilaç ve aşılar, Sakız çiğneyip suyunu yutmak, Ramazan orucu dışında kalan diğer oruçları kasten bozmak. ORUCU-MUZ BOZUL-DUUUUU  Oruçlu olduğunu bilerek yemek ve içmek (yenilip içilen şey ister gıda, ister ilâç olsun). Cinsi münasebette bulunmak.

2 ORUCU BOZMAYAN DURUMLAR
Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:  "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, (sakın) bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." Unutarak yiyip içerken oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzını boşaltıp yıkar ve oruca devam eder. Oruçlu olduğunu hatırladıktan sonra boğazından aşağıya bir şey geçerse orucu bozulur. Oruçlu olduğunu unutarak; yemek ve içmek.  Bir suya dalıp kulağına su kaçmak.  Kendi isteği olmayarak boğazına toz ve duman girmek.  Kendi isteği olmayarak kusmak.  Kendiliğinden içeriden gelen kusuntu yine kendiliğinden içeriye gitmek.  Uyurken ihtilâm olmak (yani uyurken cünüplük hali meydana gelmek.)  Dişleri arasında sahur yemeğinden kalan nohut miktarından az olan kırıntıyı yutmak.  Ağzındaki tükürüğü yutmak. (Ağzından dışarı çıkıp tamamen ayrılan tükürüğü tekrar yutmak orucu bozar. ) Kafasından burnuna gelen akıntıyı içine çekip yutmak.  Göze ilâç damlatmak.  Kan aldırmak.  Gözlerine sürme çekmek.

3 ORUÇLU KİŞİYE MEKRUH OLAN ŞEYLER ORUÇLU KİŞİYE MEKRUH OLMAYAN ŞEYLER
Bir şeyin yutmadan tadına bakmak. Tükürüğünü ağzında biriktirip yutmak. Kendini zayıf düşürecek derecede kan aldırmak, ağır işlerde bulunmak. Gül ve misk gibi şeyleri koklamak. Dişlerini fırçalamak. Ağzına su alıp çalkalamak. Burnuna su çekmek. Serinlemek için yıkanmak. Hanımını öpmek.

4 RAMAZAN ORUCUNU BAŞKA ZAMANDA TUTMAYI MÜBAH KILAN ÖZÜRLER
Hastalık Yolculuk (90 km) Tehdit edilmek Gebe ve emzikli olmak Şiddetli açlık ve susuzluk Yaşlılık ve düşkünlük Kolay gelsin… Hazırlayan: AYŞE ODUNCU     Bu konuyu da öğrendiiiim….


"ORUCU-MUZ BOZUL-DUUUUU " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları