Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Reggio Emilia Yaklaşımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Reggio Emilia Yaklaşımı"— Sunum transkripti:

1 Reggio Emilia Yaklaşımı

2 İmkansız. 100 İşte Orada! Bir çocuk 100den ibarettir Bir çocuğun 100 lisanı 100 eli 100 fikri 100 düşünme şekli oynama şekli ve konuşma şekli vardır 100 her zaman 100 dinleme şekli sevme şeklidir şarki söylemek ve anlamak için keşfetmek için 100 zevk 100 dünya icat etmek için hayali kurulacak 100 dünya. Bir çocuğun 100 lisani vardır ( ve yüzlerce yüzlerce dahası ) ama 99unu çalıyorlar. Okul ve bu kültür, kafayla vücudu ayırıyor. Onlar cocuğa: elleri olmadan düşünmesini, kafasi olmadan yapmasını, zevk almadan anlamasını sadece yılbaşlarında ve bayramlarda sevip şükretmesini söylüyorlar. Onlar çocuğa: zaten orada olan bir dünyayı keşfetmesini söylüyorlar ve geri kalan 99unu çalıyorlar. Onlar çocuğa: iş ve oyunun gerçek ve fantezinin bilim ve hayal etmenin yerin ve göğün sebep ve rüyanın birbirine ait olmadığını söylüyorlar.   Ve onlar çocuğa 100ün orada olmadığını söylüyorlar. Çocuk onlara: İmkansız. 100 işte orada! diyor. Loris Malaguzzi

3 Reggio Emilia Yaklaşımı
İtalya’nın kuzeyinde Reggio Emillia şehrinde belediyenin öncülüğünde başlatılmış bir okul öncesi yaklaşımıdır. Loris Malaguzzi öncülüğünü yapmıştır.

4 Felsefesi John Dewey, Lev Vygotsky, Erik Erikson, Urie Bronfenbrenner ve Adolfe Ferriere nin çalışmalarından esinlenerek oluşturulmuş bir felsefesi vardır.

5 Bunlara göre: Çocukların zihinsel gelişimini sembolik temsil yoluyla desteklenmelidir. Çocuklar çevreleri ile etkileşim içinde kendilerini kelimeler, hareketler, çizimler, danslar, dramatik oyunlar, müzikler gibi farklı formlarda ifade ederler. Çocuk, ebeveyn ve öğretmen arasında ilişki ve işbirliği olmalıdır. Sınıf işbirliğine dayalı problem çözme yoluyla öğrenmeye imkan verecek şekilde düzenlenmelidir. Öğretim küçük gruplardan oluşan öğrencilerin projeler yapmasına dayalı olarak gerçekleştirilir.

6 Okul kompozisyonu Sınıflar 3 Öğrenci 75 Öğretmen 6 Atölye sorumlusu 1
Yardımcı personel 4

7 Temel özellikleri Aile katılımı( 3 yılda bir yenilenen aile ve halktan oluşan bir komite okulla ilgili tüm çalışmalarda etkili ve söz sahibidir.) Çalışanlar arasında organizasyon ve işbirliği (Çalışanlar haftada 36 saatlik çalışmalarının 30 saatini çocuklarla, 4,5 saatini toplantı, planlama ve hizmetiçi eğitime ve 1,5 saati de değerlendirme ve analize ayırırlar.

8 Okul ortamının önemi (Çocukların bireysel ve grup çalışmalarıyla oyun,keşif ve araştırmaya imkan veren bir eğitim ortamı yaratılır. Bu ortamda piazza, aynalar, sergi panoları gibi programa yönelik özellikler mevcuttur.) Atölyeler (Çocukların kendilerini değişik formlarda ifade edebilecekleri laboratuarlardır)

9 Okul içinde mutfak(çocukların sağlık, kültür ve dini özelliklerine uygun ailelerle birlikte hazırlanan menüleri üreten ve bir aşçısı olan okulun bölümüdür) Pedegojik koordinasyon grubu (Eğitim müdürü, Reggio okul müdürleri ve pedagog tan oluşan öğrencilerin ve ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek bunları karşılamak amacıyla çalışmalar yapan bir komitedir.


"Reggio Emilia Yaklaşımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları