Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri. İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri. İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal."— Sunum transkripti:

1 Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri

2 İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal cihazlar

3 Röpörtaj 28 Aralık 2010 tarihinde Biyomedikal Mühendisi olan Tu ğ çe Göksel kulübümüze gelip bizim merak etti ğ imiz ve sordu ğ umuz sorularımıza cevap verdi. İ şte bizim ona yöneltti ğ imiz sorular;

4 Sorulan Sorular ve Cevapları Protez Kol nakli yaparken damarlarımız kan dolaşımını sa ğ ladı ğ ı ve kollarımıza ba ğ lı oldo ğ undan dolayı damarlarımız nereye takılır? TG:

5 Ekstra Bilgiler Beyin Nakli ile ilgili bilgiler: Biyonik insanlı ğ a do ğ ru evrimin uç noktasında, malzememiz, beynin yapayı de ğ il, gerçe ğ i. Önümüzdeki yüzyıl için hedef, daha şimdiden alıştı ğ ımız tek ya da çok organ nakli, hücre nakli, gen nakli de ğ il, do ğ rudan beyin nakli. Daha do ğ ru bir deyişle beynimize yeni bir beden nakli. Bilim adamları öyle düşünmüyor. Zaten bundan neredeyse 30 yıl önce, 1970 yılında bir araştırmacı ekibi, bir rhesus maymununa, bir hemcinsinden alınan bir kafayı nakletti. Ameliyat sonrasında yeni başıyla uyanan maymun, tüm bilincine ve başsal (kranyel) sinir faaliyetlerine yeniden kavuştu. Araştırmacılar bunu maymunun uyanık kalmasından, saldırgan tavırlarından, yemek yiyebilmesinden ve odada dolaşan insanları gözleriyle takip edebilmesinden belirlediler. Bilim adamlarına göre, insan kafasının nakli için de fazla bir de ğ işiklik gerekmiyor. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus kan dolanımı olmadan uzun süre yaşayamayacak olan beyne yeterli ve düzenli bir kan ve dolayısıyla oksijen akımını sa ğ lamak.

6 Yeni Yapay Organlar: Kalp pili Böbrek Protez kol Protez Bacak Diz Kapa ğ ı Yapay Göz Not: Gerçek organların yerini tutamayacak mekanik, yapay organlar yapılmıştır.

7 Biyomedikal Cihazlar: MR cihazları Tomografi Ultrason X-Ray(Röntgen)cihazı Diyaliz Ameliyat Robotları(Da-Vinci, Gamma Knife, Cyber Knife...)


"Robotix Kulübü Projesi Robotix Kulübü Üyeleri. İçindekiler: Röpörtaj Sorulan sorular ve cevapları Ekstra Bilgiler: Beyin nakli Yeni yapay organlar Biyomedikal." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları