Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FEN VE TEKNOLOJİ 4. SINIF.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FEN VE TEKNOLOJİ 4. SINIF."— Sunum transkripti:

1 FEN VE TEKNOLOJİ 4. SINIF

2 Kafatası: Erişkin bir bireyde oldukça sert ve güçlü bir yapıya sahiptir. Ancak yenidoğan bir bebekte bambaşka bir yapıya sahiptir. Ana rahminden çıkan bebeğin kafatası henüz kemik halini almamış ve yumuşak bir yapıda olur. Ayrıca kafatasını oluşturan bu 8 kemik birbirine tam olarak oturmamıştır. Kemiklerin birleşim noktaları arasında boşluklar (fontanel, bıngıldak) oluşmuştur. İlk bakışta bir dezavantaj gibi görünse de, aslen doğumda bebeğin hayatını kurtaran bir özelliktir. Eğer bebeğin kafası tam olarak kemikten sert bir yapıya sahip olsaydı ve arada herhangi bir boşluk bulunmasaydı, doğum sırasında bebeğin kafasının ezilme olasılığı çok yüksek olabilirdi. Ancak bebeklerde kafatası kemiklerini oluşturan kıkırdak ve yumuşak yapıdan dolayı kemikler esneklik kazanarak, eğilme ve bükülme özelliği taşırlar.Fakat sadece esneme tabii ki yetersizdir. Kafatasının esneyebilmesi için de bir alana ihtiyaç vardır. Bu alan da doğun esnasında tam olarak kapanmamış kafatası aralığıdır. Kafatası kemikleri sıkışarak aradaki boşluğu doldurur.Hatta ve hatta birbirleri üzerine doğru çıkarlar. Böylelikle kafanın hacmi de küçülmüş olur. Bu sayede bebek, kafa hacminin yarısı kadar olan doğum kanalından geçerek sağlıklı bir şekilde doğar.

3 Kafatasımız Kafatasımızda göz,el,kulak,burun,
Ağız gibi farklı ve çeşitli türlerin yer aldığı beyin aynı zamanda sinyaller taşır.Mesela çok çalışınca yorulduğumuzda beyin “sen yoruldun” der.Ve sinyal gönderir

4 Kollar & Bacaklar Kollarımızda ve bacaklarımızda uzun ve kıza kemikler fazla sayıda bulunur ama yine de kollar ve bacaklar en hassas yerlerden biridir.Bu yüzden top oynarken dikkat etmeliyiz.Kemik kırılması çıkması ve burkulması ileride bazı kötü ve ağır hastalıklara yol açabilir.

5 Göğüs kafesi Göüs kafesi insan bedeninin Boyun ile karın arasında
Yer alan üst bölümdür.

6 vücudumuz Vücudumuzda bronşlarda vardır.
Akciğer, hava soluyan omurgalılardaki temel solunum organıdır. Ana görevi atmosferdeki oksijeni kan dolaşımına nakletmek ve kan dolaşımındaki karbondioksiti atmosfere çıkartmaktır. Bu görev, gaz değişiminin vuku bulduğu milyonlarca küçük, müstesna biçimde çok ince duvarlı hava kesecikleri oluşturan özelleşmiş hücrelerin mozaiği sayesinde gerçekleşir. Akciğerlerin solunumla ilgili olmayan görevleri de vardır.

7 Kemik Çeşit ve Özellikleri 
Kemiklerimiz bizim ayakta durmamızı ve , Bir iş yapmamızı Ders yapmamızı Bir şey kaldırmamızı sağlar.bu nedenle eşyaları tutarken ayağımızı çömeltipde almalıyız.

8 ÖRNEK RESİM

9 Mikroplar bağırsakta yaşar, Bağırmasakta :d anladınız mı kuzularım???


"FEN VE TEKNOLOJİ 4. SINIF." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları