Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum."— Sunum transkripti:

1

2 ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum

3 ISTANBUL

4 24 saat yaşamın durmadığı, milyonlarca insana ev sahipliği yapan, kaos ve huzuru bünyesinde biraraya getirebilmiş, tarih dolu, eşi benzeri olmayan enfes bir şehirdir biricik Istanbul’umuz.

5

6 İKİ KITAYA OMUZLARINI YASLAMIŞ ASIRLARDIR DURAN TEK ŞEHİR ISTANBUL’UMUZ.

7 HAYDİ İSTANBUL’U GEZELİM BENİM GÖZLERİMDEN ! Önce Salacak’ta Kız Kulesi eşliğinde gün batımı seyredelim.

8

9

10

11

12 Dalıp gidersin Boğaziçi’nde, istersen bir balık lokantasında, istersen Rumeli Hisarı çay bahçesinde...

13 Hayallere dalar, aşık olursun bu şehre !

14 Siz hiç Ortaköy’de Pazar sabahı kahvaltı yapıp çay içtiniz mi Ortaköy Caminin altında ? Tekne turuna çıkıp; boncuk, takı satanlardan alışveriş yapıp, kumpir yediniz mi?

15 Kapalı Çarşı’nın mistik atmosferinde yürüyüp...

16

17 Mısır Çarşısı’nda baharat satın aldınız mı ?

18 Büyükada’da fayton turu yapıp,Aya Yorgi’ye çıktınız mı?

19 Tüm ihtişamıyla bizleri bekleyen Dolmabahçe Sarayı’nı gezip... Ata’mızın yattığı yatağı görebildiniz mi?

20 İSTANBUL 7 TEPE DERLER HEP... İŞTE O YEDİ TEPE İSTANBUL... SARAYBURNU TEPESİ NURUOSMANİYE TEPESİ BEYAZIT TEPESİ FATİH TEPESİ SULTANSELİM TEPESİ EDİRNEKAPI TEPESİ DAVUTPAŞA TEPESİ

21 Peki siz İstanbul’da vapura binip, simit ve çay zevkini tadıp karabatakları seyrettiniz mi ? “Orada, tanrı ve insan, doğa ve sanat hep birlikte, yeryüzünde öylesine mükemmel bir yer yarattılar ki, görülmeğe değer." Bir koluyla Asya'ya, diğeriyle Avrupa'ya uzanarak iki kıtayı da kucaklayan kenti LaLa Martine böyle tanımlıyor. La Martine şiirleriyle Dünya Edebiyatı’na damgasını vurmuş ve romantik ekolün üstadı olarak kabul edilmiştir.

22

23

24

25

26

27 CAGALOGLU HAMAMIBALIKÇILARIMANAVLARI BEYOĞLU ALTIN BOYNUZ - HALİÇ

28 Bakın Müjdat Gezen ne demiş İstanbul için benim de aşık olduğum bu şehir için : Benden önce gelenler şiir yazdıklarından olacak yazdıkça yazmışlar. Bize söyleyecek tek söz bırakmamışlar ama ben gene de diyorum ki; ne ”İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı” ne de “ Dün sana bir tepeden baktım ” Ben doğduğum gün sana abayı yaktım.

29 BİR BAŞKA YERDE BULUŞMAK ÜZERE... Cem Yurtsev cyurtsev@yahoo.com İSTANBUL LİNKLERİ http://www.istanbulcityguide.com http://www.timeoutistanbul.com http://www.ibb.gov.tr/index.html http://www.istfest.org http://www.istanbul.com http://www.istanbul.net.tr http://www.istanbulcityguide.com http://www.timeoutistanbul.com http://www.ibb.gov.tr/index.html http://www.istfest.org http://www.istanbul.com http://www.istanbul.net.tr


"ADI NE OLURSA OLSUN, DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ ! Cem Yurtsev Müzik: Cem Karaca – İstanbul’u Dinliyorum." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları