Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretmenlik Uygulaması

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretmenlik Uygulaması"— Sunum transkripti:

1 Öğretmenlik Uygulaması
EDS 462 Öğretmenlik Uygulaması

2 Dersin içeriği Staj okulundaki her hafta, bir «günlük plan» hazırlama, hazırlanan ve onaylanan planı sınıf öğretmeninin kontrolünde uygulama, daha sonra uygulamanın staj okulundaki öğretmen, üni.öğretim elemanı ve aday öğretmen tarafından değerlendirilmesi, bu değerlendirmeler doğrultusunda gerekiyorsa düzeltmelerin yapılması ve uygulamanın bazı bölümleri veya tamamının tekrarlanması, portfolyo hazırlama.

3 Kullanılacak ders kitabı
«Aday Öğretmenler İçin: Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması» Editör: Yrd.Doç.Dr.İsmail Hakkı Demircioğlu. ANI Yayıncılık (Kitapta sorumlu olunacak esas bölüm: BÖLÜM 3, Sayfa 69 – Sayfa 100)

4 Öğrenciden istenenler
Okul uygulamaları ile ilgili Günlük Plan hazırlaması Hazırlanan günlük planın staj okulunda uygulanması Yapılan uygulamanın Okuldaki uygulama öğretmeni tarafından değerlendirilmesi Uygulamayı yapan öğrencinin kendisi tarafından değerlendirilmesi Üniversitedeki Uyg. Öğretim Elemanı tarafından değerlendirilmesi Yapılan tüm bu değerlendirmelerin ışığında, planda ve uygulamada gerekli düzeltmelerin yapılması (ve gerekliyse uygulamanın tekrar edilmesi) Öğrencinin, zaman içinde yaptığı çalışmalarını sistemli olarak bir araya getirerek bir ürün dosyası (portfolyo) hazırlaması ve bunun dönem sonunda sunması.

5 Okul uygulamaları (staj), haftada en az bir tam gün (veya haftada 2 yarım gün) şeklinde yapılabilecektir. “Ders anlatımı” uygulamalarının toplamı en az 10 saat olmalıdır. Bu süre, şartlar elverdiği takdirde, daha da artırılabilir. Hedeflenen diğer tüm etkinlikleri kapsayacak şekilde olmak kaydıyla (ders anlatımı haricindeki), diğer sınıf içi-sınıf dışı etkinliklerin toplamı da en az 20 saat olmalıdır. Okuldaki tüm uygulama saatleri toplamı 30 saati tamamlamalıdır.

6 Üniversitedeki EDS462 dersiyle ilgili çalışmalar, Çarşamba günleri saat 13:10-14:00 arasında Lab1 ‘de yapılacaktır… Ders Öğretmeni : Eser ÇEKER


"Öğretmenlik Uygulaması" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları