Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU."— Sunum transkripti:

1 GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU

2 PROJENİN AMACI TAKILARIN İMALAT ESNASINDA ÇOK FAZLA EMEK ÇEKEREK PARLATILMAKTADIR.BU MAKİNE SAYESİNDE ÇOK İŞ, AZ EMEK HARCANACAK. TAKILARIN İMALAT ESNASINDA ÇOK FAZLA EMEK ÇEKEREK PARLATILMAKTADIR.BU MAKİNE SAYESİNDE ÇOK İŞ, AZ EMEK HARCANACAK.

3 PROJENİN HEDEFLERİ DÜŞÜK MALİYETLE TAKILARI PARLATIRKEN AYNI ZAMANDA EMEKTENDE TASARRUF ETMEK. DÜŞÜK MALİYETLE TAKILARI PARLATIRKEN AYNI ZAMANDA EMEKTENDE TASARRUF ETMEK.

4 GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR.

5 KULLANILAN YÖNTEMLER DENEY, GÖZLEM, ARAŞTIRMA İNCELEME, MATEMATİKSEL YÖNTEMLERLE HESAPLAMA, SONUCA VARMA DENEY, GÖZLEM, ARAŞTIRMA İNCELEME, MATEMATİKSEL YÖNTEMLERLE HESAPLAMA, SONUCA VARMA

6 ULAŞILAN SONUÇLAR SİSTEM HAREKETE GEÇTİĞİNDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK ELDE EDİLEN PARABOLİK HIZDAN FAYDALANARAK AŞAĞIDAKİ DEVİR SAYILARI HESAPLANIR VE METALLER BUNA GÖRE PARLATILIR. SİSTEM HAREKETE GEÇTİĞİNDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK ELDE EDİLEN PARABOLİK HIZDAN FAYDALANARAK AŞAĞIDAKİ DEVİR SAYILARI HESAPLANIR VE METALLER BUNA GÖRE PARLATILIR. DEVİR SAYISI HESABI DEVİR SAYISI HESABI N1.D1=N2.D2 N1.D1=N2.D2 7000.8=N2.61 7000.8=N2.61 5600=N2.27/61 5600=N2.27/61 5600/27=N2 5600/27=N2 N2=918 DEV./DK N2=918 DEV./DK

7 SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILAN SİSTEMDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK OLUŞAN HAREKETİN HIZ FREKANSINDAN YARARLANARAK METALLERİ PARLATIRIZ. YAPILAN SİSTEMDE DOĞRUSAL HAREKET DAİRESEL HAREKETE ÇEVRİLEREK OLUŞAN HAREKETİN HIZ FREKANSINDAN YARARLANARAK METALLERİ PARLATIRIZ.

8 İLGİLİ LİTERATÜR MEKANİK EL KİTABI, MAKİNA VERİMLİLİĞİ KİTABI, MEKANİKTE VERİM TEMEL KAVRAMLARI KİTABI MEKANİK EL KİTABI, MAKİNA VERİMLİLİĞİ KİTABI, MEKANİKTE VERİM TEMEL KAVRAMLARI KİTABI

9 DESTEK ALINAN KİŞİ VE KURUMLAR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ, FATİH ELEKRTRİK, BAŞARAN ELEKTRİK, KESKİN MÜHENDİSLİK. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BÖLÜM ÖĞRETMENLERİ, FATİH ELEKRTRİK, BAŞARAN ELEKTRİK, KESKİN MÜHENDİSLİK.

10 PROJE ÖZETİ DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR. DURAN METAL SEHPANIN İÇ BÖLÜMÜNE KRANK MİLİ VE KRANK MİLİNİN BAĞLI OLDUĞU KAYIŞ VE KASNAK VE AYRICA ELEKTİRK ENERJİSİ İLE HAREKET EDEN KÜÇÜK BİR ELEKTRİK MOTORU BAĞLANIR VE KRANK MİLİNİN ÜST KISMINA HUNİ YERLEŞTRİLİR.

11 Altın kullanıcılarının bildiği gibi altın zaman içinde matlaşır. Beyaz altınsa hafif sararmaya yüz tutar. Altını aldığınız gibi saklasanızda bir kutu içinde, alındığı günkü gibi durmaz. Yani zaman içinde mutlaka kullandığınız altın yüzükler, bilezikler, kolyeler matlaşmaya yüz tutacaktır. Peki altınlarınızı nasıl parlatabilirsiniz? Altın kullanıcılarının bildiği gibi altın zaman içinde matlaşır. Beyaz altınsa hafif sararmaya yüz tutar. Altını aldığınız gibi saklasanızda bir kutu içinde, alındığı günkü gibi durmaz. Yani zaman içinde mutlaka kullandığınız altın yüzükler, bilezikler, kolyeler matlaşmaya yüz tutacaktır. Peki altınlarınızı nasıl parlatabilirsiniz?

12 1-Altınlarınızı Kuyumcunuza götürüp parlattırabilirsiniz. Yalnız güvenilir kuyumcunuz olmalıdır. Kuyumcular atölyelerinde cila makinelerinde parlatırlar. Fakat sürtünme ile parlatıldığı için altınlarınızda santim hesabı ufak bir kayıp olabilmektedir. 1-Altınlarınızı Kuyumcunuza götürüp parlattırabilirsiniz. Yalnız güvenilir kuyumcunuz olmalıdır. Kuyumcular atölyelerinde cila makinelerinde parlatırlar. Fakat sürtünme ile parlatıldığı için altınlarınızda santim hesabı ufak bir kayıp olabilmektedir.

13 2-Altınlarınızı evde kendinizde parlatabilirsiniz. Bir kaba su koyunuz ve kaynatınız. Su kaynamaya başladığı zaman içine bulaşık deterjanı dökünüz. Biraz karıştırınız. Ardından maşa gibi bir araç ile altın bilezik, yüzük veya parlatmak istediğiniz altın maden neyse onu suya sokup bekletiniz. Bu Sırada Bir diş fırçası ile Altının üstünü fırçalayınız. Bu şekilde kullandığını altın takınızdaki kirler çıkacaktır.. 2-Altınlarınızı evde kendinizde parlatabilirsiniz. Bir kaba su koyunuz ve kaynatınız. Su kaynamaya başladığı zaman içine bulaşık deterjanı dökünüz. Biraz karıştırınız. Ardından maşa gibi bir araç ile altın bilezik, yüzük veya parlatmak istediğiniz altın maden neyse onu suya sokup bekletiniz. Bu Sırada Bir diş fırçası ile Altının üstünü fırçalayınız. Bu şekilde kullandığını altın takınızdaki kirler çıkacaktır..

14

15

16


"GAZİANTEP/NİZİP HATİCE SEYİT ÇEKER İLKÖĞRETİM OKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları