Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

THERMOCHRONLAR VE UYGULAMALARI THERMOCHRON DATALOGGERLAR Thermochron iButton, birçok pratik uygulaması olan ve nakliye sırasında ısıya hassas ürünlerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "THERMOCHRONLAR VE UYGULAMALARI THERMOCHRON DATALOGGERLAR Thermochron iButton, birçok pratik uygulaması olan ve nakliye sırasında ısıya hassas ürünlerin."— Sunum transkripti:

1

2 THERMOCHRONLAR VE UYGULAMALARI

3 THERMOCHRON DATALOGGERLAR Thermochron iButton, birçok pratik uygulaması olan ve nakliye sırasında ısıya hassas ürünlerin bütünlüğünün ispatlanmasını gerektiren her endüstrinin büyük ilgisini çekecek olan sıcaklık ölçüm ve kayıt cihazıdır. Maxim bünyesine katılan Dallas Semiconductor tarafından üretilmiştir. Thermochron iButton çok ucuz ve çok ufaktır (akbil boyutunda). İzlenecek her ürüne kolaylıkla takılabilir. Herhangi bir cihaza bağlanmaksızın 0.5°C doğrulukta -10°C ile +85°C arası sıcaklıkları ölçer ve her görev için 2048 sıcaklık değerini tutar. (örneğin her bir dakikalık örnek alma ile cihazın veri deposu yaklaşık 34 saat de dolar.)

4 Thermochron iButton  Ürünlerin tazeliği için en önemli faktörlerden olan zaman ve sıcaklık değerlerini ölçer ve kaydeder.  Isı sensörü, hafıza, haberleşme ve kontrol devrelerini tek bir çip içinde toplar.  512 byte hafızasıyla shipping bilgileri ve imalat tarihi gibi önemli verileri thermochron içine yazdırılabilir. Özellikleri  Kolaylıkla taşınabilir,  0.5° duyarlılıkla -40°C ile +85°C ve 0°C ile 125°C arası sıcaklıkları ölçer,  Sıcaklık verilerini 10 yıldan daha fazla (yaklaşık 1 milyon ısı ölçümü) tutar,  Sıcaklık değerlerini iki format da tutar; zaman – sıcaklık ve histogram.

5

6

7

8 Thermochron Uygulamalarını şu alt başlıklar altında toplayabiliriz  FilolarFilolar  MağazalarMağazalar  Soğuk Hava DepolarıSoğuk Hava Depoları  Soğuk Hava KabinleriSoğuk Hava Kabinleri

9 Filo Uygulamalarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Bu projemizde, Şekil-1’de belirtildiği gibi filonuzdan alınacak sıcaklık, nem ve diğer verileri bir el bilgisayarı veya el terminali vasıtasıyla merkezinizdeki bilgisayara (server) aktarabiliriz.Şekil-1’de  Böyle bir uygulama için network mikroişlemcili projemiz, size hazır çözüm imkanı sağlamaktadır.  GPS (Yer belirleme) ile GPRS sistemi üzerinden yapılacak olan bu uygulamayla ayrıca araç kasko firmanızdan da ekstra bir indirim alabileceğinizden proje maliyetinin bir kısmını da bu şekilde geri alabileceksiniz.  Sisteme ilave edilecek bir display ile sıcaklık ve nem verileri on-line olarak görülebilecektir.

10 Şekil-1. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri GPRS üzerinden uzaktaki bilgisayara aktaran uygulama. Filo Tarafı

11 Filo Uygulamalarına Yönelik Yarı Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Bu projemizde, Şekil-2’de belirtildiği gibi filonuzdan alınacak sıcaklık, nem ve diğer verileri bir el bilgisayarı veya el terminali vasıtasıyla merkezinizdeki bilgisayara (server) aktarabiliriz.Şekil-2’de  Böyle bir uygulama için network mikroişlemcili projemiz, size hazır çözüm imkanı sağlamaktadır.

12 Filo Tarafı Şekil – 2. Filolardan sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri bir el terminali veya el bilgisayarı vasıtasıyla uzaktaki bilgisayara (remote server) aktaran uygulama.

13 Filo Uygulamalarına Yönelik Casus Thermochronların Kullanılması  Filonuzdaki ürünlerinizin taşıyıcı firma tarafından uygun koşullarda taşınıp taşınmadığını kontrol amacıyla yükün belli yerlerine yerleştirebileceğiniz thermochronları rahatlıkla kullanabilirsiniz.  Şekil-3’deki gibi thermochron ürünlerimizi boyut açısından, piyasadaki benzerleriyle karşılaştırdığınızda dünyanın en küçük boyutdaki datalogger olduğunu görürsünüz. Şekil-3’deki  Dataloggerlarımızın bu özelliğini kullanarak, kolaylıkla gizleyebilir ve piyasada casus olarak adlandırılan bu ürünümüzü rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

14 Şekil-3. iButton ölçüleri (tüm ölçümler milimetre olarak alınmıştır.) Termouchron Ölçüleri

15 Mağaza Uygulamalarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Bu uygulamayla, mağazalardan alınacak olan sıcaklık ve nem verileri Şekil-4’de gösterildiği gibi, telefon hattı üzerinden uzaktaki bilgisayara analiz ve değerlendirme amacıyla iletilir. Şekil-4’de  Merkezi İşlemciye 350 metrelik mesafe içinde istenilen sayıda datalogger bağlanabilir, bu mesafeyi geçen uygulamalarda ilave Merkezi İşlemci sisteme eklenecektir.

16 Mağaza TarafıMerkez Tarafı Şekil – 4. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri telefon hattı üzerinden uzaktaki bilgisayara (server) aktaran uygulama. Aynı hat üzerinde n adet DataLogger

17 Mağaza Uygulamalarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (opsiyonel)  Ayrıca Şekil-5’de görüldüğü gibi, opsiyonel olarak firmanın intranetini kullanılarak istenilen bütün değerler firmanın mağazalarından merkezine gönderilebilir.Şekil-5’de  Bu uygulamayla kontrol edilen firmaların ürettiği ürünlerin raf ömürleri ve kaliteleri kontrol sürecinde artarak firmaya büyük avantaj sağlıyacaktır.  Sisteme verilen bir yazıcı üzerinden tüm verilerin (ısı, nem, vb.) çıktısı da alınabilir. Ayrıca ilave edilecek bir display ile sıcaklık ve nem verileri on-line olarak görülebilecektir.

18 Mağaza Tarafı Merkez Tarafı Şekil – 5. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri firmanın intraneti üzerinden uzaktaki server’a aktaran uygulama.

19 Mağaza Uygulamalarına Yönelik Yarı Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Bu uygulamayla, mağazalardaki ısı ve nem değerlerinin sisteme iletilmesi yanında aynı zamanda uygun sensörler vasıtasıyla akım çekme ve depo kapısı açma kapama süresi gibi değerlerde Şekil-6’da gösterildiği gibi kullanıcıların el terminali veya el bilgisayarında okunabilecektir.Şekil-6’da

20 Mağaza TarafıMerkez Tarafı Şekil – 6. Mağazalardan sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri bir el-terminali vasıtasıyla uzaktaki bilgisayara (remote server) aktaran uygulama.

21 Soğuk Hava Depolarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Bu uygulamayla, soğuk hava depolarınızdan alınacak olan sıcaklık ve nem verileri Şekil-7’de gösterildiği gibi, telefon hattı üzerinden uzaktaki bilgisayara analiz ve değerlendirme amacıyla iletilir.Şekil-7’de  Merkezi İşlemciye 350 metrelik mesafe içinde istenilen sayıda datalogger bağlanabilir, bu mesafeyi geçen uygulamalarda ilave Merkezi İşlemci sisteme yerleştirilir.

22 Şekil – 7. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri telefon hattı üzerinden uzaktaki bilgisayara aktaran network uygulaması. Soğuk Hava DeposuMerkez Tarafı Aynı hat üzerinde n adet DataLogger

23 Soğuk Hava Depolarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (opsiyonel)  Ayrıca Şekil-8’de görüldüğü gibi, opsiyonel olarak firmanın intranetini kullanılarak istenilen bütün değerler firmanın soğuk hava depolarından merkezine gönderilebilir.Şekil-8’de  Bu uygulamada kullandığımız PPP protokolü; seri, paralel, Eternet, cep telefonu ve GPRS cihazları da içeren birçok fiziksel medya üzerinden veri transferini destekler.  Sisteme verilen bir yazıcı üzerinden tüm verilerin (ısı, nem, vb.) çıktısı da alınabilir. Ayrıca ilave edilecek bir display ile sıcaklık ve nem verileri on-line olarak görülebilecektir.

24 Soğuk Hava DeposuMerkez Tarafı Şekil – 8. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri firmanın intraneti üzerinden uzaktaki bilgisayara (server) aktaran uygulama.

25 Soğuk Hava Depolarına Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (Network kullanımlı)  Firmanızın network sistemini kullanarak sıcaklık, nem ve diğer verileri Şekil-9’de gösterildiği gibi server’ınıza network üzerinden gönderebilirsiniz, böylece bu veriler network sistemine bağlı herhangi bir bilgisayar tarafından analiz ve değerlendirme amacıyla kullanılır. Şekil-9’de  Yine bu uygulamayla, Merkezi İşlemciye 350 metrelik mesafe içinde istenilen sayıda datalogger bağlanabilir, bu mesafeyi geçen uygulamalarda ilave Merkezi İşlemci sisteme yerleştirilecektir.  Ayrıca ilave edilecek bir display ile sıcaklık ve nem verileri on-line olarak görülebilecektir.

26 Soğuk Hava Deposu Merkez Tarafı Şekil – 9. Soğuk hava deposundan sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri networkden server’a aktaran uygulama. Aynı hat üzerinde n adet DataLogger

27 Soğuk Hava Depolarına Yönelik Yarı Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Uygulamamızda, Şekil-10’da belirtildiği gibi soğuk hava depolarından alınacak sıcaklık, nem ve diğer verileri bir el bilgisayarı veya el terminali vasıtasıyla merkezinizdeki bilgisayara (server) aktarabiliriz.Şekil-10’da  Böyle bir uygulama için network mikroişlemcili projemiz, size hazır çözüm imkanı sağlamaktadır.

28 Soğuk Hava DeposuMerkez Tarafı Şekil – 10. Soğuk hava deposundan sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri bir el terminali veya el bilgisayarı vasıtasıyla uzaktaki bilgisayara (remote server) aktaran uygulama.

29 Soğuk Hava Depolarına Yönelik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (SMS’li bilgi ve uyarı servisi)  Bu uygulamayla, Şekil-11’de görüldüğü gibi soğuk hava depolarınızdan alınan sıcaklık ve nem değerlerini Türk Telekom’un SMS servisini kullanarak kullanıcılara anında gönderebilirsiniz.Şekil-11’de  Aynı zamanda sıcaklık ve nem değerleri önceden belirlenen limitlerin üzerine çıktığında, yine SMS yoluyla ilgiliye uyarı mesajı (alarm) olarak da gönderilebilir. Not: Türk Telekom tarafından SMS servisinin gerçekleştirilmesiyle bu uygulama başlıyacaktır.

30 Aynı hat üzerinde n adet DataLogger Soğuk Hava Deposu Merkez Tarafı Şekil – 11. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri telefon hattı üzerinden kullanıcıların cep telefonlarına gönderen SMS uygulaması.

31 Soğuk Hava Kabinlerine Yönelik Tam Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (PSTN – Telefon Hattı Üzerinden)  Bu uygulamayla, soğuk hava kabinetlerindeki ısı ve nem verilerine ilaveten sensörler kullanarak basınç, kabinet kapısının açık kalma süresi, vb. gibi diğer verileri Şekil-12’de görüldüğü gibi telefon hattı üzerinden merkezinize bildirebileceksiniz.Şekil-12’de  Merkezdeki server, sadece arayan telefon numarasını görüp kendi veri tabanını tarayarak ilgili soğuk hava kabinini bulacak ve ısı, nem verilerini bu veri tabanına geçirecektir.  Ayrıca ilave edilecek bir display ile sıcaklık ve nem verileri on-line olarak görülebilecektir.

32 Soğuk Hava Kabini Merkez Tarafı Şekil – 12. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri telefon hattı üzerinden uzaktaki bilgisayara (server) aktaran network uygulaması. Aynı hat üzerinde n adet DataLogger

33 Soğuk Hava Kabinlerine Yönelik Yarı Otomatik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu  Uygulamamızda, Şekil-13’de belirtildiği gibi soğuk hava kabinlerinden alınacak sıcaklık, nem ve diğer verileri bir el bilgisayarı veya el terminali vasıtasıyla merkezinizdeki bilgisayara (server) aktarabiliriz.Şekil-13’de  Böyle bir uygulama için network mikroişlemcili projemiz, size hazır çözüm imkanı sağlamaktadır.

34 Soğuk Hava KabiniMerkez Tarafı Şekil – 13. Soğuk hava kabininden sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri bir el terminali veya el bilgisayarı vasıtasıyla uzaktaki bilgisayara (remote server) aktaran uygulama.

35 Soğuk Hava Kabinlerine Yönelik Sıcaklık Ölçüm Otomasyonu (SMS’li bilgi ve uyarı servisi)  Bu uygulamayla, Şekil-14’de görüldüğü gibi soğuk hava kabinlerinden alınan sıcaklık ve nem değerlerini Türk Telekom’un SMS servisini kullanarak kullanıcılara anlık olarak gönderebilirsiniz.Şekil-14’de  Aynı zamanda sıcaklık ve nem değerleri önceden belirlenen limitlerin üzerine çıktığında, yine SMS yoluyla ilgiliye uyarı mesajı (alarm) olarak da gönderilebilir. Not: Türk Telekom tarafından SMS servisinin gerçekleştirilmesiyle bu uygulama başlıyacaktır.

36 Aynı hat üzerinde n adet DataLogger Soğuk Hava Kabini Merkez Tarafı Şekil – 14. Sıcaklık, nem verilerini ve protokole uygun diğer değişik verileri toplayıp kaydeden ve bu verileri telefon hattı üzerinden kullanıcılara gönderen SMS uygulaması.


"THERMOCHRONLAR VE UYGULAMALARI THERMOCHRON DATALOGGERLAR Thermochron iButton, birçok pratik uygulaması olan ve nakliye sırasında ısıya hassas ürünlerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları