Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA"— Sunum transkripti:

1 PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA

2 Danimarka PPP Genel Görünümü:
Danimarka PPP projelerini yürüten kurumlar, idari birimler ve teşkilat yapıları Danimarka PPP Genel Görünümü: Danimarka PPP piyasası yeni gelişmekte olan bir görünüm içinde olmakla beraber 2004 yılında ulusal ajans tarafından yapılan planlama ile Danimarka PPP projelerinin rotası çizilmiştir. 2005 yılında ilk ve tek Danimarka PPP projesi Vildbjerg okulu projesi olup Eylül 2005 de proje bitirilmiştir.Bu PPP okulun 30 yıl süreyle okulundizaynı,inşaası ve işletilmesini içermektedir.Ayrıca hükümet ulusal arşivlerin genişletilmesi projesinide PPP yöntemiyle yapmayı planlamaktadır. Danimarka da PPP hakkında spesifik bir kanun bulunmakla birlikte PPP projelerinde ulusal ajansın hazırlamış olduğu araçlar ve sözleşme tipi kullanılmaktadır.

3 PPP TEŞKİLAT YAPISI Danimarka PPP Merkezi Makamları-1
Danimarka PPP hükümet politikasını,merkezi makam olarak Danimarka da Danimarka Girişim ve İnşaat Ajansı yapmaktadır.(Agency for Enterprise and Construction)Ajans Ekonomi Ve İş Bakanlığı(The Ministry Of Economic and Bussiness Affairs)bünyesinde çalışmaktadır. Ajans Danimarka vatandaşları için PPP politikalarını ilerletmek ve altyapısını oluşturmak amacıyla projeler üretmektedir. Ajans kamu ve özel sektör tarafları için görevleri dahilinde çeşitli PPP araçları ve uygun PPP modelleri geliştirmiştir.Ayrıca temel sözleşme tipleri belirlemiş,PPP sözleşmelerinde farklı teklifleri içeren kıyaslama aracı oluşturmuştur.

4 PPP TEŞKİLAT YAPISI Danimarka PPP Merkezi Makamları-2
İkinci önemli devlet PPP makamı olarak Danimarka da Saraylar ve Gayri menkuller ajansı hükümete yardımcı durumdadır.(Palaces and Properties Agency) Bu ajans ulusal gayrimenkul ajansı olup kamu mülkleri ve arazileri için yönetici durumdadır. Bu kuruluş Danimarka da ki saraylar,bahçeler,şatolar için onarma ve işletme projeleri üretmektedir.Ajans Danimarka PPP projelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Danimarka belediyeleri ve bölgesel yönetimleri PPP ler hakkında düzenleyici sorumlulukları yoktur.Ancak belediyelerin kamu yönetiminde merkezden yürütülmemesinden ve geniş bir özerkliği olmasından dolayı güçlü bütçelerinin meydana gelmesi belediyeleri de PPP projelerinde kamu sektörü tarafında bulunmakta olup yollar,atık su,konut sektörleri PPP leri bakımından belediyeler sorumludur.

5 Danimarka Özet... Yasal Düzenleme:Danimarka spesifik bir PPP kanunu bulunmaktadır.Kanun 2005 tarihlidir.Ayrıca bu kanun yanında Kamu alım kanunu ve Ticari kira kanunuda uygulanmaktadır. PPP modelinin uygulanmasında ve ihaleye çıkmada ajans görevli durumdadır. PPP idari birimi:Danimarka’da PPP idari birimi mevcuttur.Bu Danimarka Girişim ve İnşaat ajansıdır.Ajans ekonomi ve iş bakanlığı bünyesinde çalışmaktadır. İkinci PPP örgütü olan saraylar ve gayrimenkuller ajansı daha az bir öneme sahip olup Girişim ajansının yaratmış olduğu PPP araçlarını kullanmaktadır. Danimarka’da ulusal ajansın yaratmış olduğu PPP araçları,Karşılaştırma yöntemleri ve risk analizleri kullanılmaktadır.

6 Ülke Raporu Danimarka-Son
Dinlediğiniz için teşekkür ederim… Hazırlayan:Stj.Av. Asil Evirgen


"PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları