Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İHTİYAÇLAR KEŞİFLERİ DOĞURUR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İHTİYAÇLAR KEŞİFLERİ DOĞURUR"— Sunum transkripti:

1 Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ULAŞIM VE İNOVASYON Sermin FİLİK

2 İHTİYAÇLAR KEŞİFLERİ DOĞURUR

3 Günümüz dünyası, küreselleşmenin olumsuz bütün etkilerine açık yerel yönetimleri ve değişen her türlü koşulların getirdiği sorunlarla baş edebilmek için yerel yönetim kavramı etrafında yeni arayışlar ve uygulamalar içine girmişlerdir. “Yaratıcı ve Yenilikçi Kent” başlığı altında “yenilikçi yerel yönetim hizmetleri “ günümüz de ön planda olacaktır. Her ne kadar inovasyon alanında özel sektör bir adım ileri olsa da, kamu da inovasyondan haberdar ve özellikle kamu hizmetlerini teknoloji ile bütünleştirip halkın beğenisine sunma konusunda son yıllarda Türkiye’de ciddi inovasyon adımları atılmaktadır.

4 Şehirler de önemli ölçüde artan göç olgusu, yeni yaşam biçimlerinin, sosyal sınıfların ve ekonomik yapıların ortaya çıktığı geniş coğrafi alana yayılmış metropolitan şehirlerin doğmasına neden olmuştur. Bu metropolitan alanlar, etrafındaki şehirler için cazibe merkezi oluşturmakta ve çekim gücünün etkisiyle etrafındaki yerleşim alanları ile üretim ilişkilerini geliştirerek yeni bölgesel güç merkezlerinin oluşmasını sağlamaktadır.

5

6 Avrupa İnovasyon Raporuna göre; İnovasyon Performansının Karşılaştırmalı Analizi başlıklı kısmındaki ülke değerlendirmeleri ve sıralamaları Altın madalya sahibi ülkeler: Danimarka, Finlandiya, Almanya, İsveç ve İngiltere. Bu ülkeler, inovasyon performansı açısından lider konumdalar. Liderleri izleyen Gümüş Madalya sahibi ülkeler: Avusturya, Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi, Estonya, Fransa, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda ve Slovenya. Bu ülkelerin performansları AB ülkelerinin ortalaması üzerindedir. Bronz Madalya sahibi ülkeler: Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya ve İspanya. Bu ülkelerin inovasyon düzeyleri orta seviyelerde, performansları ise ortalamanın altındadır. Catching up grubu ülkeler: Son grup ülkelerin madalyası yoktur. Bunlar; Bulgaristan, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye yani yukarıda ki ülkeleri yakalamaya çalışmaktadırlar. Türkiye’nin inovasyon alanında ki performansı çok düşüktür. Ancak AB ülkelerinin ortalamasını yakalama yolunda gelişme kaydetmektedir.

7 PEKİ BİZ NELER YAPIYORUZ ?

8 Akıllı Durak projesi kapsamında, güneş enerjisi ile çalışan, kablosuz internet hizmeti sunulan, dijital ekranlardan hatların geçiş sürelerinin gösterildiği klimalı duraklar yapılmıştır. İlerleyen dönem de Akıllı Duraklarımızın sayısını arttırmayı hedeflemekteyiz.

9 Mevcut sinyalizasyon tesislerinin modernizasyonuna ağırlık verilmiş olup Adana genelindeki toplam adet 100 Wattlık akkor flamanlı lamba, 9,5 Wattlık LED lamba ile yenilenmiştir. Elde edilen tasarruf yaklaşık konutun aydınlanma ihtiyacına eşdeğer olup bu düzenlemeler ile yıllık ortalama 9,3 ton CO2’in doğaya ve atmosfere salınımını önlenerek hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı konulmuştur.

10 209 adet aracımızın model yıllarına göre dağılımı aşağıdadır.

11 Otobüslerimize multi modemler takılarak vatandaşlarımızın akıllı telefonundan veya dizüstü bilgisayarlarından otobüsün içindeki modeme bağlanabil- melerini sağlamayı hedeflemekteyiz.

12 Türkiye ‘nin kapsam ve miktar olarak en büyük trafik ihalesi olan Akıllı Trafik Sistemleri yapım süreci devam etmekte olup, işin tamamlanmasıyla birlikte Adana genelinde 71 Kavşak Akıllı Sinyalizasyon Sistemi ile çalışır hale gelecek , 106 kavşak kamera sistemleri ile izlenecek ve 160 kavşak uzaktan yönetilebilir hale gelecektir.

13 HAFİF RAYLI TAŞIMA SİSTEMİ
GENEL BİLGİLER GÜZERGAH /SÜRE 13 km/24 dk. İSTASYON SAYISI 13 PERONLAR U/Y: 85/ 86m. ÜCRETLENDİRME Sivil: 1.80 TL Öğrenci: 1 TL ARAÇ LAR Boy/Gen: 27,2/2,65m Max Hız: 80 km/sa ARAÇ SAYI /KAPASİTE 36/311 KİŞİ GÜNLÜK ORT. YOLCU 30.000 SEFER SIKLIĞI 7,5/10/15

14 GÜZERGAH İSTASYONLARIMIZ

15 2. ETAP GÜZERGAH GÜZERGAH 10,3 km 8 İSTASYON Ç.Ü. Öğrenci Yurtları
Teknokent Başkent, Numune, Üniversite Hastaneleri Stadyum TOKİ PTT Evleri HİZMET BÖLGESİ KAPASİTE 14,000 yolcu/saat/tek yön +21araç

16 NELER HEDEFLİYORUZ? Toplu taşıma hatlarında düzenleme
Mevcut raylı sistemi destekleyen yeni güzergahlar yapma Bisiklet kiralama merkezleri oluşturularak gelir elde etme Ücretsiz /indirimli Park et-bin otopark sistemleri Toplu ulaşım kullanımını özendiren eğitim ve kampanyalar Araçlardan kazanılan alanlarda kamuya kazandırma (yaya alanları, kent meydanları)

17 ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI
MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI, YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. M. KEMAL ATATÜRK ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI


"İHTİYAÇLAR KEŞİFLERİ DOĞURUR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları