Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür. Genel olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür. Genel olarak."— Sunum transkripti:

1

2 Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür. Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür.

3 Domuz Gribi Domuz Gribi Domuz gribi, bir tür “influenza virusü”nun yol açtığı, domuzlarda görülen ve solunum sistemini tutan, yüksek düzeyde bulaşıcılığa sahip bir hastalıktır. Domuz gribi, bir tür “influenza virusü”nun yol açtığı, domuzlarda görülen ve solunum sistemini tutan, yüksek düzeyde bulaşıcılığa sahip bir hastalıktır.

4 Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar: Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzerdir. Bunlar: Ateş, Ateş, Öksürük, Öksürük, Boğaz ağrısı, Boğaz ağrısı, Yaygın vücut ağrısı, Yaygın vücut ağrısı, Baş ağrısı, Baş ağrısı, Üşüme ve Üşüme ve Yorgunluk gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir. Yorgunluk gibi belirtileri içermektedir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilmektedir.

5

6 Domuz Gribi Nasıl Bulaşmaktadır? Grip virüsleri insandan Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir.

7

8 Herhangibi bir Herhangibi bir ortamda hapşırı- rken veya öksürürken yanımızda yanımızda peçete yoksa kolu- muzla ağızımızı kapata- rak öksürüp, hapşırmalıyız.

9 Kirli ellerimizle gözlerimize, burnumuza ve ağzımıza dokunma- malıyız.

10 Ailenizle büyük Ailenizle büyük bir alışveriş merke- zine gittiğinizde en sevdiğiniz şekeri gördünüz ve almak istediniz,aileniz aldı. Ama siz paketi açama- dığınızda ağzınızla açmaya çalışmayınız. Ailenizden yardım isteyiniz

11 Lavabodan çıktık- Lavabodan çıktık- tan sonra, oyun oynadıktan sonra,yemek- ten önce ve sonra ellerimizi bol sabunla yıkamalıyız.

12 Bulundu- Bulundu- ğumuz ortamı sık sık havalan-dırmalıyız.

13 Öksürme ve hapşırma Öksürme ve hapşırma sırasında ağzımızı ve burnumuzu bir mendil ile kapat- malıyız. Mendilimizi kullandıktan sonra çöp sepetine atmalıyız.

14 Domuz gribine Domuz gribineyakalanırsak, belirtilerin başlama- sından 7 gün sonrasına ya da belir- tilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde dinlenmeliyiz. dinlenmeliyiz.

15 Hastalığın bulaş- Hastalığın bulaş- maması için çevre- mizdeki kişilerden uzak durmalıyız.

16 Bunlara rağmen Bunlara rağmen hala domuz gribi belirtisinde isek yakınla- rımızda bulunan doktorlara gitmeli- yiz.

17 Öznur KANDAKOĞLU Öznur KANDAKOĞLU Dilanur DAĞTEKİN Dilanur DAĞTEKİN Kerime ÖZALP Kerime ÖZALP Bilge KELEZ Bilge KELEZ


"Genel olarak grip hastalığı etkeni bir virüstür. Grip mevsimsel olarak genellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbaharın ilk aylarında görülür. Genel olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları