Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING PROGRAMME ‘’TARLADAN ÇATALA’’ GIDA GÜVENLİĞİ 2006 Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Proje TR/06/B/F/PP-178050.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING PROGRAMME ‘’TARLADAN ÇATALA’’ GIDA GÜVENLİĞİ 2006 Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Proje TR/06/B/F/PP-178050."— Sunum transkripti:

1 FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING PROGRAMME ‘’TARLADAN ÇATALA’’ GIDA GÜVENLİĞİ 2006 Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Proje TR/06/B/F/PP Nerma GÖKÇE,Yönetim Kurulu Başkanı KALİTE SİSTEM GRUP ŞİRKETLERİ /www.f4st.euwww.f4st.eu

2 AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ Projelerde Aranılan Kriterler -Yenilik Geliştirme / Yenilik Transferi -Özgünlük -Avrupa Birliği Ekonomisinde Değer Yaratmak -Uygulanabilirlik -Sürdürülebilirlik Kimler Katılabilir Mali Destek Şartları

3 PROJEMİZİN KONUSU From Farm to Fork Food Safety Specialist Programm 4F+Safety+Training= Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Uzmanı Yetiştirme Programı Gıdanın üretiminden nihai sunum aşamasına kadarki süreçte görev alan eğitimli elemanların gıda güvenliği açısından uzmanlaşması için gerekli temel eğitim

4 PROJEMİZİN AMACI -Gıda güvenliği kavramının bir bütün olarak algılanması sağlanması için bilgi düzeyini arttırmak -Çeşitli meslek gruplarını “Tarladan çatala” yaklaşımıyla gıda güvenliği ortak paydasında birleştirmek -Gıda güvenliği bilincini arttırarak gıda güvenliği denetimlerinin kalitesini AB çapında yükseltmek -Gıda güvenliği Tedbirleri, AB Yönetmelikleri ve KaliteYönetim prensipleri kavramlarını öğretmek -E-öğrenme olanaklarının kullanılmasıyla bilgiye kolay erişebilmek

5 Ziraat Mühendisi Veteriner Hekim Su ürünleri mühendisi Gıda Mühendisi Kimya Mühendisi Gıda Mühendisi Veteriner Hekim Amaç: Gıda Güvenliğini “Tarladan Çatala” bir bütün olarak görebilmek ve farklı disiplinlerin bakış açısından bakabilmek

6 HEDEF KİTLE -Gıda Üretiminde görev alacak olan Kimyager, Kimya Mühendisi, Ziraat Mühendisi,Veteriner Hekim Gıda Mühendisi,Su Ürünleri Mühendisi,Beslenme Uzmanı ve Biyologlar -Bakanlık ve Belediyelere bağlı resmi denetçiler -Gıda Sektöründe Çalışan Uzmanlar -Sorumlu Yöneticiler -Bağımsız Denetçiler - İlgili Meslek Mensupları ve Son Sınıf Öğrencileri

7 PİLOT PROJENİN HEDEFİ -Her ülkeden toplam 1500 katılımcının eğitilerek sertifikalandırılması Türkiye’nin 8 ilinde bilgilendirme seminerlerinin düzenlenmesi ÜRÜNÜN HEDEFİ Programın üniversite eğitim müfredatına katılması Proje partnerlerinin, nihai ürünü yerel dilde pazarlama ve satışını üstlenerek programın güncel ve sürdürülebilirliğinin sağlanması

8 HANGİ FONDAN YARARLANILDI LEONARDO DA VINCI PROGRAMI -Leonardo Da Vinci,Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen en büyük parasal kaynaklı 2. program -Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını geliştirmek amacıyla ülkeler arası işbirliği projelerine hibe desteği veren fon -Sürekli-mesleki eğitimde beceri ve yeterlilikleri arttırmak, eğitim kalitesini yükseltmek, yeni istihdam fırsatları yaratılmasına olanak sağlamayı hedeflemekte Hedef kitle: Halen eğitim almakta olan, çalışan veya iş arayan ya da işini beğenmeyen eğitimli yetişkinleri kapsayan geniş bir kitle

9 PROJE SÜREÇLERİ Ön Hazırlık Süreci -Çerçeve Programları Hakkında Bilgilenme -Uygun Fonun Belirlenmesi -Fon Çağrılarının İncelenmesi -Uygun Çağrı Bulunması -Paydaşların Seçimi

10 PROJE SÜREÇLERİ Başvuru Süreci Koordinatörün Görevleri -Partnerlerle iyi niyet sözleşmelerinin imzalanması - Partnerlerin ülkelerindeki ihtiyaç analiz bilgilerinin toplanması -Partnerlere ilişkin dökümanların toplanması -Partnerlerin projedeki görevlerinin belirlenmesi -İş planının yapılması -İş planının maliyetlendirilmesi -Başvuru dosyasının tamamlanması

11 1.Aşama DPT –Ulusal Ajans’a Başvuru Tarihi: Eylül 2005 Değerlendirme Sonucu : Aralık Projeden 64 ‘ü elemeyi geçti 2.Aşama Brüksel’e Gönderilme Tarihi:Şubat 2006 Değerlendirme Sonucu: Haziran Projeden 14 ü desteklendi Projemizin fon bütçesi :453,293 EURO

12 PROJE SÜREÇLERİ Projenin Hazırlanma Süreci -Partnerlerle Bir Araya Gelerek İş Planının Revize Edilmesi, İş Paketlerinin Oluşturulması -Partnerler Arası Teknik Görev Paylaşımı -Belirlenen Terminlere göre Koordinasyon ve İş Akışının Planlanması -Patentin Alınması -Ara Dönemlerde Raporların ve Dökümanların Teslim alınması - Teknik ve Mali Uzmanlar tarafından Dökümanların İncelenmesini Takiben Dönemsel Ödemelerin Yapılması -Proje Süresince Belirli Zamanlarda Partnerlerin biraraya gelerek Durum Değerlendirmesi

13 PROJE SÜREÇLERİ Projenin Uygulanma ve Yaygınlaştırılma Süreci -Test aşamasından geçmiş olan ürünün hedeflenen kitlenin kullanımına açılması -Programın ara kontrollerinin yapılması - Kullanıcı memnuniyet anketlerinin yapılması -Ürünün tanınırlığının ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması Seminer/Toplantı Web Sitesi Toplu Mailing /e-bülten Duyuru/İlan

14 PROJE SÜREÇLERİ Proje Teslim Süreci ve Sonrası Partnerler Proje Kapanış Toplantısının Yapılması Tüm Paydaşların Mali Dökümanlarının Uygunluk ve Yerindelik Denetimlerinin Yapılması Nihai Ürün ile birlikte Tüm Mali ve Teknik Dökümanın Ulusal Ajansa Teslim edilmesi Ürünün ticarileştirilmesi sürecine geçilmesi Projenin Hazırlanması –Teslim Süreci : 2 yıl 2 ay

15 KULLANILAN TEKNİK Geniş kitlelerin erişimine olanak sağlayan internet üzerinden uzaktan e- eğitim tekniği EĞİTİM DİLİ Türkçe/İngilizce

16 PARTNERLER 7 ÜLKE,10 UZMAN KURULUŞ, 22 UZMAN KALİTE SİSTEM LABORATUARLAR GRUBU- TÜRKİYE (Koordinatör) ADVANCİTY – TÜRKİYE GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ – TÜRKİYE (Denetim Ortağı) CASTILLA VE LEON TARIMSAL TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ – İSPANYA UNIVERSITY OF SALFORD – İNGİLTERE SELANİK TEKNOLOJİ PARKI –YUNANİSTAN PRÉCON GIDA YÖNETİMİ – HOLLANDA OTEL VE RESTORAN EĞİTİM MERKEZİ – LETONYA LUBLİN ZANAATKARLAR ODASI – POLONYA (Sessiz Ortak) TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI – TÜRKİYE (Sessiz Ortak)

17 PROGRAMI HAZIRLAYAN KURULUŞLAR NoNo Modül adıHazırlayan 1Gıda Güvenliğine GirişKalite Sistem Laboratuarları 2Gıda MikrobiyolojisiItacyl & Kalite Sistem Laboratuarları 3Gıda KimyasıKalite Sistem Lab &Thessaloniki Technology Park 4Fiziksel ve Kimyasal TehlikelerKalite Sistem Lab &Thessaloniki Technology Park 5Birincil Tarımsal ÜretimItacyl 6Birincil Hayvansal ÜretimItacyl 7Gıda Güvenliği TeknolojileriPrecon 8DenetimPrecon&Kalite Sistem Lab 9HACCPICHI

18 PROGRAM İÇERİĞİ 9 Modül 76 Ders 3175 slayt 695 sınav sorusu 2710 adam/gün Her Modül Seslendirilmiş ders notları Referans kaynaklar Ders sonlarındaki sınava hazırlayıcı sorular Modül değerlendirme anketi Modül tamamlama sınavı Katılımcıların görüşlerini paylaşılabildiği forum F 4 ST-Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Uzmanı” sertifikası 9 Modül tamamlama sınavından başarı (70/100)

19 Teknik alt yapısı güçlü konsorsiyumun ürünü olan F4ST projesi memnuniyet anket ölçüm sonucu %85 ‘dir. Katılımcılar ürünün içerik ve kalitesinden memnun kalmışlardır. KATILIMCILARIN MODÜL BAZINDA MEMNUNİYET GRAFİĞİ

20 HEDEF ÖLÇÜLMESİ Yoğun talep üzerine nihai hedef aşıldı ve değişik ülkelerden 2179 kişi eğitildi, sertifiye edildi. -Program Harran Üniversitesinde Master Programı olarak kabul edildi. -Programdan mezun olan denetçiler Türkiyede piyasa denetimleri için kurulacak yerel denetçi ağı içinde istihdam edilecektir

21 PROGRAMIN YAYGINLAŞTIRILMASI Programın yaygınlaştırılması için işbirliği amaçlanmaktadır İrtibat : KALİTE SİSTEM GRUP ŞİRKETLERİ /www.f4st.euwww.f4st-ec.orgwww.f4st.eu TEŞEKKÜRLER….


"FROM FARM TO FORK FOOD SAFETY SPECIALIST TRAINING PROGRAMME ‘’TARLADAN ÇATALA’’ GIDA GÜVENLİĞİ 2006 Leonardo da Vinci B Tipi Pilot Proje TR/06/B/F/PP-178050." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları