Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)"— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)

2 EBSCO’nun sesli kitaplar kullanıcı klavuzuna hoşgeldiniz. Bu klavuzda, sesli kitap arama, indirme ve taşınabilir cihazlara aktarma özelliklerini inceleyeceğiz.

3 Sesli kitapları indirmek için kişisel bir My EBSCOhost klasörü hesabınız olması gerektiğini unutmayınız. Eğer halen bir hesabınız yoksa üstteki araç çubuğundan Oturum Aç(Sign In) linkine tıklayarak ücretsiz bir hesap oluşturabilirsiniz.

4 Sesli kitap koleksiyonu (Audiobook Collection) ekranına üstteki araç çubuğundaki Sesli Kitaplar(Audiobooks) linkine tıklayarak erişebilirsiniz. Bu ekrandan anahtar kelime(keyword) araması ve Kategoriye Göre Tarama(Browse by Category) yapabilirsiniz, En Son Eklenen(Latest Added) sesli kitapları görebilirsiniz ya da Öne Çıkarılan Sesli Kitapları(Featured Audiobooks) görebilirsiniz. Son Eklenen ya da Öne Çıkarılan sesli kitapların tamamını görüntülemek için Hepsini Gör(View All) linkine tıklayınız.

5 Bir sesli kitabın örnek dinlemesini duymak için Örnek(Sample) butonuna tıklayınız ya da kısa bir bilgi görmek için fare işaretçinizi bir resmin üzerinde gezindiriniz.

6 Bu gösterim için, spiderwick için bir sesli kitap araması gerçekleştireceğiz. Arama terimlerinizi giriniz ve Ara(Search)’ya tıklayınız.

7 Sonuç listesi görüntülenir. Örnek(Sample) butonuna tıklayarak bir sesli kitap örnek dinlemesi yapabilirsiniz. Sesli kitap indirmek için İndir(Download) linkine tıklayınız. My EBSCOhost klasörünüze oturum açmadıysanız, bunun için yönlendirileceksiniz.

8 Oturum açtıktan sonra, Bu Sesli Kitabı İndir(Download This Audiobook) kutusu belirir. Eğer Download Manager yazılımı bilgisayarınızda algılanmazsa, onu indirmek ve yüklemek için yönlendirileceksiniz. Sesli kitapları indirmek için Download Manager yazılımı yüklü olmalıdır. Platformunuzu seçiniz (PC or Mac) ve yazılımı yüklemek için adımları takip ediniz. Download Manager yazılımını yüklemek için gerekli açıklamalar EBSCO Destek Sayfası içinde yer almaktadır.

9 Açılan menüden Ödünç Alma Süresini(Checkout Period) belirleyiniz ve Ödünç Al ve İndir(Checkout & Download) butonuna tıklayınız.

10 Sesli kitap, klasörünüzün Ödünç Alınanlar(Checkouts) bölümüne eklenir ve Download Manager yazılımı otomatik olarak başlatılır.

11 Bir Apple cihazına sesli kitap aktarması yaparken, bir yandan dosya indirilirken bir yandan Download Manager ile cihaz taranır. Cihazınızın bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olunuz. Eğer cihazınızı bağlamadıysanız, bunu yapmak için yönlendirileceksiniz.

12 İndirme tamamlandıktan sonra, Apple cihazına aktarılır. Aktarma bittiğinde, pencereyi kapatmak için Download Manager’ı Kapat(Close Download Manager)’a tıklayınız.

13 Bir sesli kitap Windows Media Player’a aktarılırken, Download Manager indirme sürecinizi görüntüler. İndirme tamamlandığında, Windows Media Player açılır ve sesli kitap dinlenebilir. Eğer istenilirse, uyumlu bir cihaz bağlanılabilir ve Audiobook Windows Media Player talimatlarına göre dinlenebilir.

14 .Eğer indirmeyi seçtiğiniz sesli kitap başka bir kullanıcı tarafından kullanılmaktaysa ve eğer kütüphaneniz Sıraya Girme şeçeneği sunuyorsa, uygun olduğunda indirebilmek üzere Audiobook için sıraya girme şansına sahip olursunuz. e-mail adresinizi ekrandaki alana giriniz ve Sıraya Gir(Place Hold) butonuna tıklayınız.

15 Sesli kitap klasörünüze eklendiğinde, Sesli Kitaplar(Audiobooks) alanında belirir. İndirmek üzere ödünç alınan sesli kitapların listesi Ödünç Alınanlar(Checkouts) alanında belirir. Eğer uygun olduğunda indirmek üzere bir sesli kitap için sıraya girdiyseniz, o kitap Sıraya Girilenler(Holds) alanında belirir.

16 Online Yardım sisteminin tamamını görmek için isteğiniz zaman Yardım(Help) linkine tıklayınız.

17


"Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Audiobooks (Sesli Kitaplar)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları