Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

adresinden giriş ekranına ulaşınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "adresinden giriş ekranına ulaşınız."— Sunum transkripti:

1 www.asinet.gov.tr adresinden giriş ekranına ulaşınız.
Kullanıcı Adı: Kullanıcı adını büyük harflerle ve türkçe karakter (İ,Ç,Ğ,Ö,Ş,Ü) kullanmadan giriniz. Şifrenizi giriniz. Tüm şifreler 123’tür. Giriş yaptıktan sonra kendi şifrenizi belirleyiniz. Güvenlik kodunu resimde görüldüğü şekilde giriniz.

2 AŞI VE ANTİSERUMLARDA KAREKOD UYGULAMASI
DR.OSMAN ERKAN SAY BULAŞICI HASTALIKLAR VE SALGIN KONTROLÜ DAİRE BAŞKANLIĞI LOJİSTİK HİZMETLER ŞUBESİ

3 1 2 3

4 Aşınet butonuna tıklayınız ve kulanıcı adı, şifre işlemleri adımlarını tekrar ediniz.

5

6 YENİ DEPO TANIMLAMA VE BU DEPOYA KULLANICI TANIMLAMA
Admin butonun üzerine gelerek Depo Tanımlamayı seçiniz. Depo Tanımına tanımlayacağınız deponun seviyesini giriniz. Eğer tanımlayacağınız depo il deposu değilse tanımlayacağınız deponun ilçesini giriniz. Eğer Aile hekimi tanımlayacaksanız ASM seçiniz. (Aile hekimi tanımlamasının dışında bu alanı boş bırakınız.) Yeni butonuna basınız. Depo adını giriniz. Depo kodunu giriniz. (varsa ÇKYS kodu olacak) Kaydet butonuna basınız. Tekrar adminin üzerine gelerek Kullanıcı Tanımlamayı seçiniz. Depo Tanımı butonundan Kullanıcının sorumlu olduğu depo düzeyini seçiniz. Eğer ilçe düzeyinde ise ilçesini seçiniz. Eğer ASM düzeyinde ise ASM’sini seçiniz. Deposunu seçiniz. Aktif butonunu işaretleyiniz. Kullanıcı Adı kısmına kullanıcı adını giriniz. Şifresini giriniz. Tekrar şifrenizi giriniz.

7 1 2 DEPO TANIMLAMA

8 3 1 6 2 4 5 DEPO TANIMLAMA

9 1 2 KULLANICI TANIMLAMA

10 5 6 7 2 1 3 4 8 KULLANICI TANIMLAMA

11 KULLANICI YETKİ VERME VE YETKİ SİLME
Admin üzerine geliniz ve Kullanıcı Tanımlamayı seçiniz. Yetki belirleyeceğiniz kullanıcı adının üzerine gelerek seçiniz. Sağ üstte bulunan kullanıcı yetki seviyeleri kısmından her bir vermek istediğiniz yetkiyi seçerek ekle butonuna basınız. Vermek istediğiniz yetkiler eklendikten sonra kaydet butonuna basınız. Yetki kaldırmak istediğinizde kullanıcı yetki seviyeleri kısmındaki kaldırmak istediğiniz yetkiyi işaretledikten sonra sil butonuna basınız. Daha sonra kaydet butonuna basınız.

12 2 1 3 YETKİ VERME

13 1 2 YETKİ EKLEME

14 1 2 3 YETKİ SİLME

15 Bu işlem bir sefere mahsus olarak yapılacaktır.
ENVANTER GİRİŞİ Bu işlem bir sefere mahsus olarak yapılacaktır. Şu an deponuzda mevcut olan karekodlu aşıların girişi yapılacaktır. Bu işlem Sağlık Müdürlüklerinde El Terminalleri ile, alt birimlerde ise karekod okuyucu ile buradaki giriş ekranından yapılacaktır. Kullanıcı İşlemlerinin üzerine geliniz. Envanter Giriş butonuna basınız. Karekodu İşaretleyiniz. Aynı cins aşıların karekodunu okutunuz. Ekle butonuna basınız. Kaydet butonuna basınız. Yapılan evvanter girişlerini ve daha sonra depo transferini izlemek için Kulanıcı İşlemleri üzerine geliniz. Stok Hareketleri Yeni butonuna basınız. Tarih aralığı olarak işlemi yaptığınız günü giriniz. Doz miktarını ve alttaki listeden okuttuğunuz karekodların sisteme girdiğini görünüz.

16 1 2 ENVANTER GİRİŞİ

17 3 1 2 ENVANTER GİRİŞİ

18 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ
1 2 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ

19 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ
1 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ

20 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ
1 2 3 4 ENVANTER GİRİŞLERİ VE DEPO TRANSFERLERİNİN İZLENMESİ

21 1. TRANSFER (sabit depolardan)
Sabit depolar (İl, İlçe, Hastane, ASM v.b.) ancak Kamyon Depo, Nakil Aracı veya Kuryeye çıkış yapabilir. Nakil Aracı ve Kurye her birime çıkış yapabilir. Sabit depolara üç kurye kullanıcısı tanımlanmıştır. Aynı gün üçten fazla kurye gelirse yeni kurye kullanıcısı tanımlanması gerekir. Bağlı Depoya trasfer yapacağınız deponun tipini giriniz. (Kamyon depo, nakil aracı, kurye) Giden Depo kısmına deponun adını giriniz. Karekodu işaretleyiniz. Aşı veya antiserumun karekodunu okutturunuz. Ekle butonuna basınız. Kaydet butonuna basınız. Kullanıcı İşlemlerindeki Stok Hareketleri Yeni kısmından çıkışları seçerek transferin gerçekleştiğini kontrol ediniz.

22 1 2 SABİT DEPO TRANSFERİ

23 5 1 2 3 4 SABİT DEPO TRANSFERİ

24 2. TRANSFER (kamyon, nakil aracı, kurye )
Hareketli depolar tüm depolara transfer yapabilir. Sabit depodan transferi aldıktan sonra gideceği depoya ulaştığında tanımlanmış kullanıcı ve şifresini girerek stokundaki ürünleri vereceği depoya transfer yapacaktır. Amaç aşı bir sabit depodan çıktıktan sonra hedef sabit depoya ulaşıncaya kadar geçen zamanda takibini yapabilmektir. Kullanıcı işlemlerinden transferi seçiniz. Bağlı Depoya trasfer yapacağınız deponun tipini giriniz. (il, ilçe, hastane, ASM, aile hekimi, özel kurum v.b.) Giden Depo kısmına deponun adını giriniz. Karekodu işaretleyiniz. Aşı veya antiserumun karekodunu okutturunuz. Kaydet butonuna basınız.

25 HAREKETLİ DEPOLARINTRANSFERİ
1 2 HAREKETLİ DEPOLARINTRANSFERİ

26 HAREKETLİ DEPOLARINTRANSFERİ
5 1 2 4 3 HAREKETLİ DEPOLARINTRANSFERİ

27 AŞI İSTEM Kullanıcı işlemlerinden Aşı İstem Listesini seçiniz.
İstem yapacağınız aşının tipini seçiniz. Aylık Hedef Nüfusunuzu giriniz. Varsa okul aşı ihtiyacınızı giriniz. Ek ihtiyacınızı giriniz. (Rutin Aşılar dışındakiler için bu kısım doldurulacaktır. Ayrıca rutin aşılar için de ek ihtiyaç varsa bu kısım doldurulacaktır.) Ekle butonuna basınız. İsteğinizi kontrol ediniz. Hata varsa istemlerinizi tekrar girerek tekrar ekle butonuna basınız. İsteminizi kontrol ederek İsteği Kaydet butonuna basınız.

28 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ
1 2 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ

29 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ
1 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ

30 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ
1 2 3 5 6 4 AŞI VE ANTİSERUM İSTEMİ

31 STOK MİKTARI GÖRME Kullanıcı İşlemleri kısmından Depo Durumu Geneli seçiniz. Görmek istediğiniz deponun depo seviyesini seçiniz. Eğer ilçe düzeyinde ise ilçesini seçiniz. Depo Adını seçiniz. Seçili Depoyu Göster butonuna basınız. Size bağlı tüm depoların toplamını görmek için Bütün Alt Depoları Göster butonunu seçiniz.

32 1 2 DEPO DURUMU TAKİBİ

33 1 2 3 4 6 5 DEPO DURUMU TAKİBİ

34 STOK HAREKETLERİNİN AYRINTISINI GÖRME
Kullanıcı İşlemleri kısmından Stok Hareketleri Yeniyi seçiniz. Görmek istediğiniz aşının tipini seçiniz. Hareketi görmek istediğiniz tarih aralığını seçiniz. Görnek istediğiniz hareketin tipini (Giriş- Çıkış) seçiniz. Göster butonuna basınız.

35 1 2 STOK HAREKETLERİ

36 1 2 3 STOK HAREKETLERİ

37 ŞİFRE DEĞİŞTİRME 1. Diğer işlemler kısmından şifre değiştir butonuna basınız. 2. Yeni şifrenizi belirleyerek kaydet butonuna basınız.

38 1 2 ŞİFRE DEĞİŞTİRME

39 1 2 3 4 ŞİFRE DEĞİŞTİRME

40 AŞINET KULLANICI web adresinden giriş sayfasına ulaşınız. Kullanıcı adı, şifreniz ve güvenlik kodunu Türkçe karakter kullanmadan giriniz.

41 1 2 3

42 YENİ DOĞAN KAYIT Yeni doğan kayıt butonuna basınız.
Doğum ağırlığını giriniz Yenidoğan kayıt kutucuğunu işaretleyiniz. Bebek adını giriniz. Adı belli değilse bebek olarak giriniz. Bebeğin cinsiyetini giriniz. İlgili alanları doldurunuz. (annenin T.C. Numarasını yazıp sorgula butonuna basınız.) Tüm alanları doldurduktan sonra kaydet butonuna basınız. Hepatit kutucuğunu işaretleyiniz. Karekod kutucuğunu işaretleyiniz. Hepatit aşısının karekodunu okutunuz. Kaydet butonuna basınız.

43 1 8 2 3 4 5 6 7

44 3 2 1

45 YENİ KAYIT Yeni doğanların dışında kayıtlar bu kısımdan yapılacaktır.
Aşı uygulamaları kısmından yeni kayıt butonuna basınız. T.C. Numarasını yazarak Sağlık Bakanlığı ambleminin butonuna basınız. Diğer gerekli bilgileri doldurduktan sonra kaydet butonuna basınız. Çıkış butonuna basınız. Yaptığınız kayda ulaşmak için arama motoruna kaydettiğiniz T.C. Numarası veya adını giriniz. Çıkan kişinin kaydının üzerine gelerek seçiniz. Sol tarafta bulunan listeden yapacağınız aşının yaş grubuna göre uygulama seçiniz. (bebek-çocuk kartı, yaş kadın kartı, rutin dışı aşı kaydı, diyaliz v.b.)

46 1

47 1 2 3 4 5

48 1 2 3

49 1

50 AŞI UYGULAMASI Aşı uygulamaları kısmından arama motoruna kişinin adı veya T.C. Numarası yazarak arama butonuna basınız. Listeden bebeği seçiniz. Ekranın sol tarafındaki listeden bebek çocuk kartını butonuna basınız. Aşı kartından günü gelen aşı kutucuğunu seçiniz. Karekod kısmını işaretleyiniz. Karekodu okutunuz. Kaydet butonuna basınız. Uyarı çıkarsa uyarı talimatına göre hareket ediniz. a. Aşı günü geçme uyarısı: Aşının yapılması gereken tarihler dışında ise bu uyarıyı verir. Evet butonuna basarak ilerleyiniz. Gerekçeyi seçiniz ve tekrar Evet butonuna basınız. b. Karekodu okutulan aşının işaretlenen aşı olmadığı uyarısı. Seçtiğiniz ve uygulayacağınız aşıyı kontrol ediniz. Yanlış aşı seçmişiniz veya uygulama için okuttuğunuz aşı yanlış aşıdır. c. Karekodun veri tabanında olmadığı uyarısı. Evet diyerek işleme devam edin. Aşı ya özel sektörden temin edilmiştir yada karekod sistemine geçmeden önce stoklarınızda vardır.

51 3 1 2

52 3 2 1

53 ANNE ÜZERİNDEN BEBEĞE ULAŞMAK
Anne adı veya anne T.C. Numarasını arama motoruna yazarak aratınız. Çıkan kayıttan annenin isminin üzerine gelerek seçiniz. Sol taraftaki menüden yaş kadın takvimini seçiniz. Çocuklar butonundan ulaşmak istediğiniz çocuğu seçiniz. Bebek- çocuk kartı butonuna basınız.

54 3 1 2

55 1 2 3

56 3 2 1

57 DİĞER AŞI UYGULAMALARI
Kuduz aşısı, diyaliz hastalarına uygulanan hepatit aşısı, erişkin aşıları (takvim dışı aşılar) için ekranın sol tarafındaki listeden ilgili uygulamanın takvimi vardır. Bu işlemler öncesinde arama butonundan kişiyi aradıktan sonra kişi sistemde yoksa önce yeni kayıttan kayıt yapılması gerekir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra arama butonundan kişi bulunarak seçilmelidir. Daha sonra ilgili aşı uygulaması ekranın sol tarafındaki listeden seçilmelidir. Yapılacak aşı dozu işaretlendikten sonra karekod kutucuğu işaretlenmelidir. Karekod okutularak kaydet butonuna basınız. Çıkan uyarılar kontrol edilerek talimat doğrulusunda aşı uygulanmalıdır.

58 1.TAKVİM DIŞI AŞILAR Ekranın solundaki menüden takvim dışı aşılar butonunu seçiniz. Yapmak istediğiniz aşıyı seçiniz. Takvimi göster butonuna basınız. Yapacağınız aşının takviminden dozunu işaretleyiniz. Karekod kutucuğunu işaretleyiniz. Karekodu okutunuz. Kaydet butonuna basınız.

59 1 3 2

60 3 2 1

61 2.ANTİSERUM UYGULAMALARI
Ekranın solunda bulunan menüden antiserum uygulamalarını seçiniz. Uygulayacağınız antiserumun doz kutucuğunu seçiniz. Karekod kutucuğunu seçiniz. Karekodu okutunuz. Kaydet butonuna basınız.

62 1 4 3 2

63 3.KUDUZ AŞISI UYGULAMASI
Ekranın solunda bulunan menüden kuduz aşısı uygulamasını seçiniz. Temas sonrası veya proflaksi seçeneğini belirleyiniz. Temas veya proflaksi tipini seçiniz. Takvimi seçiniz Takvimi göster butonuna basınız. Uygulayacağınız dozun kutucuğunu seçiniz. Karekod kutucuğunu seçiniz. Karekodu okutunuz. Kaydet butonuna basınız. NOT: Kuduz aşı takvimi ve antiserum uygulaması yeni çıkacak olan kuduz yönergesine göre tekrar oluşturulacaktır.

64 1 8 2 7 3 4 5 6

65 DAHA ÖNCEDEN YAPILAN AŞILARIN İŞLENMESİ
Bebek çocuk kartına gidildikten sonra eksik aşılar butonu işaretleyiniz. Yapılan aşıların yapılma tarihlerini giriniz. Kaydet butonuna basınız.

66 1 3 2

67 T.C. NUMARASI OLMAYANLARIN T.C. NUMARASI ALINDIĞINDA GÜNCELLEME
Ekranın sol tarafındaki menüden Özlük Bilgileri butonuna basınız. Bebeğin T.C. Numarasını giriniz. Özlük kaydet butonuna basınız.

68 3 1 2

69 ÖLÜM BİLDİRİM Kişinin vefatı durumunda aşı kartlarının durdurulması için ve uyarı gelmemesi için ölüm bildirimi girilmesi gerekir. Ekranın solundaki menüden hasta ölüm bildirimi butonuna basınız. İşlem zamanı ve ölüm zamanını giriniz. Diğer alanları doldurunuz. Kaydet butonuna basınız.

70 3 1 2


"adresinden giriş ekranına ulaşınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları