Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan."— Sunum transkripti:

1

2

3 Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, ”Niçin ders çalışmalıyız ? ”Niçin ders çalışmalıyız ? Sorusunun cevabını bulmalıyız. Sorusunun cevabını bulmalıyız.

4 Problemi Tanımlama Kendi gücünüze güveniyor musunuz Kendi gücünüze güveniyor musunuz Ne olmak istiyorsunuz Ne olmak istiyorsunuz Derslere çalışamıyorum… Derslere çalışamıyorum… Hangi derse nasıl çalışacağını bilemiyorum Hangi derse nasıl çalışacağını bilemiyorum Dikkatim dağılıyor, konsantre olamıyorum, kendimi derse veremiyorum… Dikkatim dağılıyor, konsantre olamıyorum, kendimi derse veremiyorum… Üniversiteyi kazanmak istiyorum fakat derslere çalışmak içimden gelmiyor... Üniversiteyi kazanmak istiyorum fakat derslere çalışmak içimden gelmiyor...

5 Önce Hedef. Ve. ve.. ve... en önemlisi de Nasıl bir gelecek istiyorum? Önümdeki engeller nelerdir? Meslek hakkında yeterli bilgiye sahip miyim? Bu çalışmam beni hedefime ulaştıracak mı?

6 DDEĞİL EETKİLİ ÇÇALIŞMAKTIR  ÇOOK ÇALIŞMAK  ÇOK ÇALIŞMAK Başarılı olmak için ne yapmak gerekir.?  ÇOK ÇALIŞMAK

7  Hedefini belirlemek,  Başaracağına inanmak,  Programlı hazırlanmak.  Çalışma sistemini gözden geçirmek, Nedir ’’Etkili Çalışmak’’ ?

8 Descartesin 4 Temel Prensibi Ön yargısız olmak. Ön yargısız olmak. Bütünü parçalarına ayırmak. Bütünü parçalarına ayırmak. En kolay olandan başlamak. En kolay olandan başlamak. Tekrar etmek. Tekrar etmek.

9 Önce bu düşüncelerden kurtulun  “ Bu gün günümde değilim.”  “Moral bozucu bir gün değil.”  “Hiç şansım yok.”  “Şu matematiği nasıl halledeceğim ?”  “Her şey kötü gidiyor.”  “Neden çalışayım ki, nasıl olsa işe yaramayacak.”  “Tarih çalışmaktan nefret ediyorum.”  “Fizik ile aram ne zaman düzelecek?”

10 Öğrenme nedir.? Bilgiyi algılama,kaydetme,hatırlama ve kullanma sürecidir. Bilgiyi algılama,kaydetme,hatırlama ve kullanma sürecidir. İlk aşaması duyu organlarından geçer. İlk aşaması duyu organlarından geçer. Daha sonra anlamlandırma aşaması vardır. Daha sonra anlamlandırma aşaması vardır. Kısa süreli hafıza ve işlevi Kısa süreli hafıza ve işlevi Uzun süreli hafıza ve işlevi Uzun süreli hafıza ve işlevi Geri çağırma Geri çağırma Transfer Transfer

11 Rakamlarla Öğrenme Beynimizden her gün 60 000 düşünce geçmektedir.Bunların çoğu olumsuz ve bir önceki güne ait olanlardır. Beynimizden her gün 60 000 düşünce geçmektedir.Bunların çoğu olumsuz ve bir önceki güne ait olanlardır. Düşünceler kavrandıktan 24 saat içinde uygulanırsa daha kalıcı olmaktadır. Düşünceler kavrandıktan 24 saat içinde uygulanırsa daha kalıcı olmaktadır. 72 saat içinde uygulamaya konmazsa zihinden uçup gider. 72 saat içinde uygulamaya konmazsa zihinden uçup gider. Yetişkin eleman eğitimini tamamladıktan sonra her yıl teorik bilgisinin % 5 yitiriyor. Yetişkin eleman eğitimini tamamladıktan sonra her yıl teorik bilgisinin % 5 yitiriyor. Teorik bilgisini yenilemek isteyenler zamanlarının % 15 yılda 6 hafta bilgi yenilemesine ayırması gerekiyor... Teorik bilgisini yenilemek isteyenler zamanlarının % 15 yılda 6 hafta bilgi yenilemesine ayırması gerekiyor... Yılda 2- 3 hafta hizmet içi eğitime alınmayan elemanlar 45 yaşına geldiklerinde tüm gelişmelerin dışında kalıyor. Yılda 2- 3 hafta hizmet içi eğitime alınmayan elemanlar 45 yaşına geldiklerinde tüm gelişmelerin dışında kalıyor.

12 %83Görerek % 11İşiterek % 3.5Koklayarak % 1.5Dokunarak % 1Tad alarak Öğreniriz............ Biz.. Rakamlarla Öğrenme


"Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları