Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Dr. Şebnem ALSAN AÇSAP Şube Müdürlüğü

2 ANNE ÖLÜMÜ Gebelik, doğum, doğum sonrası 42 günlük süreçte meydana gelen kadın ölümlerini kapsamaktadır.

3 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Ülke genelinde tüm anne ölümlerine ait veri toplanacaktır. Sağlık Bakanlığında “Anne Ölümleri Ön İnceleme Komisyonu” ve “Merkez İnceleme Komisyonu” oluşturulacaktır. İl Sağlık Müdürlüklerinde “ İl Anne Ölümlerini Tespit ve Önleme Birimi” ve “İl İnceleme Komisyonu” oluşturulacaktır. Her SGB ve TSM’inde programın yürütülmesinden sorumlu ( Anne Ölümleri Veri Sistemi Birim Sorumlusu ) sağlık personeli olacaktır. Her Aile Hekimi kendisine kayıtlı nüfustaki anne ölümlerini tespit ederek, ilgili formlarla bildirecektir.

4 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ ( AİLE HEKİMLERİ)
Aile hekimleri nüfuslarında meydana gelen gebelik, doğum, loğusalık dönemlerinde meydana gelen yaş anne ölümlerini tespit ederek “Anne Ölümü İl Bildirim Formu”, “Anne Ölümü Defin Listesi”, “Anne Ölümü Defin Bildirim Formu” dolduracak, ölen kadının gebe-loğusa kartı, ETF, yaş kadın izlem kartı ve ölümle ilgili tutanağı TSM’ne iletecektir. Köyü olan Aile Hekimleri her ay köy muhtarlarını ziyaret ederek, bildirimleri alacak, ilgili formları dolduracak, anne ölümü olmamış ise tutanakla kayıt altına alacaktır. Ölüm olsun ya da olmasın TSM’ne bildirim mutlaka anne ölümü il bildirim formu ile yapılacaktır .

5 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ I.-II.-III. Basamak Sağlık Kurumları
Tüm I., II., III. Basamak Sağlık Kurumları ve 112 Acil Hizmet Birimleri aylık bildirimlerinde “ Anne Ölümü İl Bildirim Formu”nun sadece ikinci bölümünü dolduracaklardır.

6 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ (TSM-SGB Sorumluları)
Aile Hekimlerinden Belediye Tabipliklerinden Jandarmadan defin bilgileri ve anne ölümü tespitlerinin alınarak karşılaştırılması, Her ay ilçedeki hastanelerin ziyaret edilmesi, Anne Ölümleri ile ilgili Hastane ve/veya ev ziyaretlerinin yapılması, İlgili form ve kayıtların Sağlık Müdürlüğü’ne iletilmesini sağlayacaklardır.

7 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ (TSM-SGB Sorumluları)
Belediye Tabipliğince verilen defin ruhsatları doğrultusunda anne ölümlerine ait “ Anne Ölümü Defin Bildirim Formu”, “Anne Ölümü Defin Listesi” doldurulacak, aile hekimince anne ölümünün bildiriminin yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Bildirim yapılmamış ise aile hekimine bildirilerek, gereken formların doldurulması sağlanacaktır. Ölüm bölge dışına ait ise Sağlık Müdürlüğüne gönderilen formlarda belirtilecektir.

8

9 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ (TSM-SGB Sorumluları)
İlçe Jandarma teşkilatından her ay meydana gelen ölümlerin listelerini temin edecektir. aile hekimince anne ölümünün bildiriminin yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Bildirim yapılmamış ise aile hekimine bildirilerek, gereken formların doldurulması sağlanacaktır. Ölüm bölgedışına ait ise Sağlık Müdürlüğüne gönderilen formlarda belirtilecektir.

10 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ (TSM-SGB Sorumluları)
SGB’lıkları aile hekimlerinden, muhtarlardan, belediye tabiplerinden, jandarmadan aldıkları veri doğrultusunda bölgelerindeki anne ölümlerine ait “Anne Ölümü Defin Listesi”, “Anne Ölümü Defin Bildirim Formu”, “Anne Ölümü İl Bildirim Formu”,”Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu”,”Anne Ölümü Soru Kağıdı” ve Ölen Annenin Gebe-Loğusa Kartı, yaş Kadın İzlem Kartı, ETF, ölümle ilgili tutanakları her ay düzenli olarak Sağlık Müdürlüğü’ne göndereceklerdir.

11 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ (TSM-SGB Sorumluları)
İlçelerindeki doğum hizmeti veren tüm Basamak Sağlık Kurumlarını her ay ziyaret edilerek, kurum başhekimi ile anne ölümü olup olmadığını gösteren tutanak imza altına alınacaktır. TSM-SGB sorumluları il bildirim formunu doldururken kodlar ile ilgili bir işlem yapmayacaktır.

12 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ ( İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ)
İldeki tüm kamu ve özel sağlık kuruluşları her ay kendi kuruluşlarında meydana gelen anne ölümlerini “Anne Ölümü İl Bildirim Formu” ile bildireceklerdir. 112 Hizmet birimleri her ay sevk sırasında meydana gelen anne ölümü durumunu “ Anne Ölümü İl Bildirim Formu” ile bildireceklerdir. İl Program Sorumlusu- TSM/SGB Program Sorumlularının her ay hastanelerde olan anne ölümü durumunu belirlemek üzere hastane ve başhekim ziyaretleri yapacaktır.

13

14 HASTANE ZİYARETLERİ Sağlık Grup Başkanlıkları’nın ziyaret
İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şubesi ve Sağlık Grup Başkanlıkları’nın ziyaret edeceği Hastane ve konu ile ilgili sorumlu Başhekim Yardımcıları Listesi:

15 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şubesi’nin ziyaret edeceği Hastaneler: Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr.Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Dr.E.Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi

16 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Eşrefpaşa Belediye Hastanesi İzmir – Hatay Asker Hastanesi Güzelyalı Asker Hastanesi

17 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Özel Şifa Tıp Merkezi Hastanesi Özel İzmir Hastanesi Özel Kocaman Ege Hastanesi Özel Çınarlı Hastanesi

18 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SISTEMİ
Karşıyaka Sağlık Grup Başkanlığı’nın ziyaret edeceği Hastaneler: Karşıyaka Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Uz Dr.Asuman Sezer) Başkent Ünv. Zübeyde Hanım Hastanesi(Başhekim Yard. Dr. Ahmet Dolar) Özel Kent Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr.Uğur Saraçoğlu) Özel Central Hospıtal(Başhekim Yard.Dr.Turhan Özlen)

19

20 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Konak Sağlık Grup Başkanlıği’nın ziyaret edeceği Hastaneler: Dr:Suat Seren Göğüs Hst. ve Cer.Eğt.ve Arş. Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr. Serdar Günseren) Nevvar-Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr.Sıtkı Karapınar) İzmir Eğitim ve Arş. Hastanesi(Başhekim Yard.Dr.Hasan Pınar) Özel Hayat Hastanesi( Uz.Dr. Kenan Değirmencioğlu) Özel Karataş Hastanesi(Başhekim Yard.Dr.Önder Şenocak) Özel Ege Sağlık Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr.Hüsniye Özcan) Özel Gazi Hastanesi( Mesul Müd.Yard.Prof.Dr. Salih Çetinkurşun)

21 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Bornova Sağlık Grup Başkanlığı’nın ziyaret edeceği Hastaneler: Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi(Başhekim Yard.A.Atilla Ataç) Özel Şifa Tıp Merkezi Bornova Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr.Murat Yalçın)

22 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Buca Sağlık Grup Başkanlığı’nın ziyaret edeceği Hastane: Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi (Başhekim Yard.Op.Dr.Arif Ösün) Aliağa Sağlık Grup Başkanlığı’nın ziyaret edeceği Hastane: Aliağa Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr.Ali Serdar İşgüder)

23 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Çiğli SGB’nın ziyaret edeceği Hastane: Çiğli Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Dr.Nevzat Yurdakul) Bayındır SGB’nın ziyaret edeceği Hastane Bayındır Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr. Evrim Berberoğlu) Bergama SGB’nın ziyaret edeceği Hastane :Dr.Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Emre Yalman) Çeşme SGB’nın ziyaret edeceği Hastane:Alper Çizgenkanat Çeşme Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Fikret Birol Uluer) Foça SGB’nın ziyaret edeceği Hastane :Foça Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr. Bozkurt Taylan) Kiraz SGB’nın ziyaret edeceği Hastane : Kiraz Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr. Nazif Hekimsoy)

24 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Menemen SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane: Menemen Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr.M.Atilla Van) Ödemiş SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane: Ödemiş Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr. Zeynep Algün) Seferihisar SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane: Necat Hepkon Seferihisar Devlet Hastanesi (Başhekim Yard.Serdar İnalöz) Selçuk SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane: Selçuk Devlet Hastanesi(Başhekim Yard. Uz.Dr.Funda Merdol) Tire SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane:Dr. Ertuğrul Aker Tire Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Uz.Dr.Elife Özkan) Torbalı SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane:M.Enver Şenerdem Torbalı Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Dr. Murat Pak) Urla SGB ‘nın ziyaret edeceği Hastane:Urla Devlet Hastanesi(Başhekim Yard.Op.Dr.Erol Duran)

25

26 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ ( İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ)
Her ay sonunda “ Anne Ölümü İl Bildirim Formu” nun düzenlenmesi sırasında bildirim yapan köy muhtarlığı sayısı, köy muhtarlıkları tarafından (belde belediyeleri köy muhtarlıklarını içerecek şekilde) ve kırsalda defin ruhsatı veren köydeki veya köyü olan sağlık kurumu/ ASM tarafından düzenlenecek olan “Anne Ölümü Defin Listeleri”nin sayımı ile belirlenecektir. Aynı şekilde bildirim yapan ilçe sayısı, defin ruhsatı vermeye yetkili ilçe sorumluları ( belediye tabiplikleri, adli tıp birimi vb.) tarafından düzenlenen “Anne Ölümü Defin Listeleri”ndeki ilçe isimlerinin sayımı ile belirlenecektir.

27 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ ( İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ)
İl sağlık Müdürlüklerince ay sonunda “ Anne Ölümü İl Bildirim Formu” nun düzenlenmesinin ardından, TSİM’de ile ait ilgili bölüme bu verilerin girişi yapılacaktır. Veri girişi yapıldıktan sonra o ay içerisinde anne ölümü olmasa dahi “Anne Ölümü İl Bildirim Formu”nun bildirim yapan yerleşim birimlerinin ve yaş arası toplam kadın defin sayısının yazılacağı birinci bölüm doldurulacak, İl Veri Sorumlusunun formun alt köşesini imzalamasının ardından ilgili formun gönderilmesi ile bildirim yapılacaktır.

28 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ ( İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ)
“Anne Ölümü İl Bildirim Formu”nun TSİM’e veri girişi sırasında anne adı soyadı, il, ilçe vb. ile ilgili kod sistem tarafından oluşturulacağı için “ Anne Ölümü İl Bildirim Formu”nda yer alan İl Sağlık Müdürlükleri tarafından kodlanması gereken sütun başlıkları ile ilgili kodlamaya gerek kalmamıştır. Bu bölümlerin ad soyad, il, ilçe adlarının yazılarak doldurulması yeterlidir.

29 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
2002/99 sayılı genelgenin uygulamadan kaldırılması nedeniyle daha önce kullanılmakta olan “Anne Ölümü Kayıt Bildirim Formu” artık düzenlenmeyecek bunun yerine “Anne Ölümü İl Bildirim Formu” kullanılacaktır. Anne ölümü bildirimi yapılır iken, doğrudan ve dolaylı anne ölümleri ile birlikte gebeliğe bağlı ölümler içerisinde kabul edilen tesadüfi nedenlerle meydana gelen ölümlerde (trafik kazası, cinayet vb.) bildirilecektir.

30 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Annenin ikamet ettiği veya ölümün gerçekleştiği ve/veya definin yapıldığı illerin herbiri tarafından ölümün tespit edilmesi halinde bildirim her il tarafından ayrı ayrı yapılacaktır. Ancak genelgeye ilişkin formların doldurulması, hastane incelemesi, il inceleme komisyon raporunun hazırlanması ve bunların detaylı bildirimi ölümün gerçekleştiği il tarafından yapılacaktır. (ETF kayıtları ve izlem bilgileri vb.ikamet ettiği ilden istenerek)

31

32 ÖLÜMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İl Anne Ölümleri Tespit ve Önleme Birimi: İldeki tüm ölüm bildirimlerinin toplanması, birbiri ile karşılaştırılması, hastane ölümleri için ilgili hastane araştırmasının yapılarak “Anne Ölümü Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu”nun doldurulması, eğer ölüm evde gerçekleşmiş veya hastane araştırmasında tatminkar sonuca ulaşılamamış ise adrese gidilerek “Anne Ölümü Soru Kağıdı” (sözel otopsi) ile eksik bilgilerin tamamlanmasını sağlayacaktır.

33 ÖLÜMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İl İnceleme Komisyonu: Her ay İl İnceleme Komisyonu toplanacak, ilde o ay meydana gelen anne ölüm nedenlerini belirlemek üzere görüşülecektir. Komisyon üyeleri tarafından imza altına alınan “ İl Anne Ölümleri Komisyon Raporu” ile birlikte meydana gelen anne ölümlerine ait “Anne Ölümü İl Bildirim Formu” her anne ölümüne bir kod numarası verilmiş olarak ve “Hasta Dosyalarının Sureti”, “Aylık Hastane Ziyaret Tutanakları” ile birlikte takip eden her ayın 15’ine kadar Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü’ne gönderilecektir.

34 ÖLÜMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ (İL İNCELEME KOMİSYONU)
İl İnceleme Komisyonlarının raporlarının elektronik ortamda yazılması ve içeriğinde aşağıdaki maddelerin yer alması gerekmektedir: İlin adının yazılı olacağı antetli başlık, Annenin özgeçmiş özeti, AnneAnnenin gebelik izlemlerinin yapıldığı kuruluşlardaki izlem kartlarındaki bilgi özeti, Annenin gebelik izlemlerinin yapıldığı kuruluşlardaki izlem kartlarındaki bilgi özeti, Annenin ilk başvurduğu sağlık kuruluşundan ölümün gerçekleştiği yere kadar almış olduğu tüm cerrahi ve medikal tedavilerin özeti, Anneyi gören tüm hekimlerin istediği tetkik ve verdiği konsültasyonların sonucuna göre uyarlanan tedavilerin özeti, Anneyi gören tüm sağlık kuruluşlarına ait detaylı epikrizlerin özeti, İl İnceleme Komisyonunca karara bağlanan muhtemel ölüm sebebinin eldeki bulgularla deteklenmesi, ICD 10 sınıflamasına göre kodlanması.

35 ÖLÜMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Sağlık Bakanlığı Anne Ölümleri Ön İnceleme Komisyonunda her ay illerden gelen anne ölümleri isimleri kalacak şekilde kod numaraları ile değerlendirilerek, üç gecikme modeline göre sınıflandırılacaktır. Nedenleri tam belirlenemeyen ölümler, hastane, hekim ve anne adı gizli kalmak üzere kod numarası ile Merkez İnceleme Komisyonunda üç ayda bir görüşülecektir.

36 ÖLÜMLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
İl Sağlık Müdürlüğünde toplanan veriler her ay TSİM’de yer alan “Anne Ölümü İl Bildirim Formu’na AÇSAP Şubesi tarafından kaydedilecektir. İl düzeyinde hizmetin gerektiği şekilde planlanması ve uygulanması İl Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Anne Ölümleri Veri Sistemi 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Bu genelgenin yürürlüğe girmesi ile 2002/99 sayılı genelge uygulamadan kaldırılmıştır.

37 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI TSM TSM TSM ASM SORUMLUSU ASM SORUMLUSU ASM SORUMLUSU ASM SORUMLUSU ASM SORUMLUSU ASM SORUMLUSU AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH

38 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Aile Hekimi Anne Ölümü İl Bildirim Formu Anne Ölümü Defin Listesi Anne Ölümü Defin Bildirim Formu Gebe-Loğusa Kartı 15-49 yaş kadın izlem kartı ETF Ölümle ilgili tutanak TSM-SGB Anne Ölümleri Veri Sistemi Program Sorumluları Anne Ölümü İl Bildirim Formu Anne Ölümü Defin Listesi Anne Ölümü Defin Bildirim Formu Gebe-Loğusa Kartı 15-49 yaş kadın izlem kartı ETF Ölümle ilgili tutanak Anne Ölümü Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu Anne Ölümü Soru Kağıdı Hastane Ziyaret Tutanakları Belediye Tabiplikleri Muhtarlar Jandarma ölüm kayıtları

39 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Sağlık Müdürlüğü 28 SGB’lığına ait (36 TSM, 1087 Aile Hekimi) Anne Ölümü İl Bildirim Formu Anne Ölümü Defin Listesi Anne Ölümü Defin Bildirim Formu Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu Anne Ölümü Soru Kağıdı* Hasta Dosya Suretleri Aylık Hastane Ziyaret Tutanakları Ölen kadına ait gebe-loğusa kartı, yaş kadın izlem kartı, ETF, ölümle ilgili tutanak

40 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Aile Hekimleri Tüm Sağlık Kurumları 112 Belediye Tabiplikleri Muhtarlar Jandarma ölüm bildirimleri toplanmalıdır.

41 ANNE ÖLÜMLERİ SİSTEMİ AKIŞ ŞEMASI
Defin ruhsatı vermeye yetkili muhtarlar: Doldurulacak ve gönderilecek formlar: Anne Ölümü Defin Listesi,Anne Ölümü Defin Bildirim Formu Aile Hekimleri Doldurulacak Formlar:Muhtarlar tarafından düzenlenen Anne Ölümü Defin Listesi, Anne Ölümü Defin Bildirim Formu, Anne Ölümü İl Bildirim Formu Gönderilecek Formlar:Bölgesinde defin ruhsatı veren muhtarların doldurduğu Anne Ölümü Defin Listesi; Anne Ölümü Defin Bildirim Formu, Anne Ölümü İl Bildirim Formu, Ölen Anneye ait gebe-loğusa kartı, yaş kadın izlem kartı, ölüm tespit tutanağı TSM-SGB Doldurulacak Formlar:Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu, Anne Ölümleri Soru Kağıdı, Hastane Ziyaret Tutanağı Gönderilecek Formlar:Aile Sağlığı Merkezine bağlı köylerde defin ruhsatı veren muhtarların düzenlediği Anne Ölümü Defin Listesi; Anne Ölümü Defin Bildirim Formu, İlçe Jandarma Biriminde düzenlenen Anne Ölümü Listesi, Anne Ölümü İl Bildirim Formu, Ölen Anneye ait gebe-loğusa kartı, yaş kadın izlem kartı, ölüm tespit tutanağı, Sağlık Kurumu Kayıt İnceleme Formu, Anne Ölümleri soru Kağıdı, Hastane Ziyaret Tutanağı Belediye Tabipliği Anne Ölümü Defin Listesi, Anne Ölümü İl Bildirim Formu İlçe Jandarma Birimi Anne Ölümü Listesi

42 ANNE ÖLÜMLERİ SİSTEMİ AKIŞ ŞEMASI
Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşları (Anne Ölümleri İl Bildirim Formu) 112 Acil Hizmet Birimleri Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şubesi Komisyon Toplantıları 1.İl Anne Ölümleri Tespit ve Önleme Birimi Toplanan tüm formlar görüşülerek komisyon bilgilendirilir 2.İl İnceleme Komisyonu Anne Ölümüne ait toplanan tüm veriler değerlendirilerek anne ölümü hakkında görüşülür, rapor hazırlanır TSİM veri girişi yapılır Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü’ne aylık bildirim yapılır. İl düzeyinde toplanan Anne Ölümü Defin Listeleri, Anne Ölümü Defin Bildirim Formları, Sağlık kuruluşlarına ait Anne Ölümü İl Bildirim Formları Anne Ölümleri Soru Kağıdı Sağlık Kuruluşu Kayıt İnceleme Formu Sağlık Kuruluşu Dosyası Örneği Epikriz Örneği Gebe İzlem Fişi İl İnceleme Komisyonu Raporları incelenir Anne Ölümü İl Bildirim Formu İcmali yapılır. Anne Ölümleri Soru Kağıdı Sağlık Kuruluşu Kayıt İnceleme Formu Sağlık Kuruluşu Dosyası Örneği Epikriz Örneği Gebe İzlem Fişi İl İnceleme Komisyon Raporları Anne Ölümü İl Bildirim Formu icmali

43 ANNE ÖLÜMLERİ SİSTEMİ AKIŞ ŞEMASI
Aile Hekimleri ( ASM) TSM SGB Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şubesi Sağlık Bakanlığı AÇSAP Genel Müdürlüğü Muhtarlar Belediye Tabiplikleri Jandarma 112 Acil Hizmet Birimleri Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşlarının tümü

44 ANNE ÖLÜMLERİ SİSTEMİ AKIŞ ŞEMASI
Defin Kayıtları ( Anne Ölümü Defin Listesi, Anne Ölümü Defin Bildirim Formu) Sağlık Kurumunda Olan Anne Ölüm Tespitleri Anne Ölümü olan sağlık kurumunun kayıt inceleme formu Ev ölümleri yada yetersiz kurum kayıtlarında Anne Ölümleri soru kağıdı Anne Ölümü il Bildirim Formu Gebe-loğusa kartı, yaş kadın izlem kartı, ölüm tutanağı Kurum hasta dosyası, kayıtları ve epikriz İl inceleme komisyon raporu

45 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
Her ay düzenli bildirim (ölüm olsun ya da olmasın) yapılmalıdır.

46 ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ
İLETİŞİM: Dr.Şebnem Alsan Tel: Yük.Hem.Sündüz Çımat Tel: Fax:

47 Sabrınız için Teşekkürler


"ANNE ÖLÜMLERİ VERİ SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları