Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.YO BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ıı. SINIF Açık Kaynak İşletim Sistemi Puppy Linux ARDAHAN 2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.YO BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ıı. SINIF Açık Kaynak İşletim Sistemi Puppy Linux ARDAHAN 2014."— Sunum transkripti:

1 ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.YO BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ıı. SINIF Açık Kaynak İşletim Sistemi Puppy Linux ARDAHAN 2014

2 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ2 Hazırlayan Uğur AĞDAŞ

3 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ3 Puppy Nerden Geliyor ? Puppy Linux, ilk Barry Kauler tarafından Haziran 2003 yılında piyasaya sürüldü. Puppy adı barry`in köpeğinin adından gelmektedir.

4 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ4 Puppy Linux Puppy Linux, herhangi bir dağıtımı temel almamış bir Linux dağıtımı. Eski bilgisayarlarda performans hedefleyen küçük boyutlu bir linux dağıtımıdır. Varsayılan olarak JVM ve Openbox masaüstleriyle birlikte gelmektedir.

5 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ5 Puppy Linux Özellikleri Puppy Linux, küçük boyutlu taşınabilir işletim sisteminin son sürümüdür. Oldukça küçük boyutlu usb bellek aygıtı ile Cd-Rom, Flash Disk, Zip disk veya LS/120/240 Superdisk üzerinden çalışabilen bir Linux dağıtımıdır.

6 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ6 Ücretsiz ve Açık Kaynak Kodlu Diğer tüm Linux sürümleri gibi Puppy Linux da Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsizdir.

7 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ7 Acil İhtiyaçlar ve Kolay Kurulum Esnek ve taşınabilir olmasının bizlere çok büyük faydaları, kolaylıkları da mevcut. Acil ihtiyaçlar da ve sistem kurtarmalar için kullanabilirsiniz. Puppy Linux her türlü NTFS ve FAT32 sistemlerini tanımaktadır.

8 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ8 Cd Üzerinden Çalışabilir Ayrıca live cd olduğu için Hard diskinize haricen format atma ihtiyacı da duymuyorsunuz. Cd üzerinden çalışan bu sistemi dilerseniz normal sistem olarak kurabilirsiniz.

9 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ9 Driver Tanıma Özelliği Bütün driverlarınızı otomatik olarak tanımlayan Puppy Linux tam 100 saniyeden daha kısa sürede bütün ayarlarını yapıp açılıyor.

10 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ10 Diğer Özellikleri Ayrıca Puppy Linux acil durumlarda kullanılması dışında bilgisayarı sadece internet, müzik, resim, video, ofis, msn gibi ihtiyaçlar için kullanıyorsanız sürekli kullanabilirsiniz. İçinde her türlü video, resim ve müzik oynatıcıların yanısıra düzenleyicileri bile geliyor.(100MB'a bu kadar çok şeyi nasıl sığdırmışlar şaşıracaksınız )

11 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ11 Gücüne Güç Katın Puppy Linux'teki dahili program sayısı yetmiyor, daha çok programa ihtiyacım var diyorsanız, intenetten linux için derlenmiş programları indirip Puppy Linux'un gücüne güç katabilirsiniz.

12 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ12 Bu Boyuta Bu İşlem Bu kadar küçük boyutlu olup bu kadar çok işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz Puppy Linux işletim sistemini internetten rahatlıkla bulabilir ve çok kolay şekilde kurabilirsiniz. Kullanımını zaten kullandıkca ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz.

13 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ13 Aklımızda Kalanlar Ücretsiz ve Açık Kaynak Kodlu Bu kadar küçük boyuta bu işlem Taşınabilir ve Esnek Olması Hızlıca Sistem Kurtarma Kolay Kurulum Arkaplan Yormaz ve Süper Hız Otomatik Driver Tanıma Harici Program İndirilebilir

14 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ14 Nereden Temin Edebilirim ? Puppy Linux resmi web sitesi http://puppylinux.org/ adresidir. İngilizce olan siteden kolayca Download`a tıklayarak indirebilirsiniz. http://puppylinux.org/

15 ARDAHAN - 2014 - Uğur AĞDAŞ15 The End Sürc-ü lisan etti isem affola. Zaman ayırıp dinlediğiniz için teşekkür ederim. Başarı sürecindeki ilk adım,ne yapmak istediğinizin görüntüsüne sahip olmaktır. (Steve chander) Yeteneklerimizin sınırı yokmuş gibi ilerlemek görevimizdir. (Teilhart de Chardin)


"ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER M.YO BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ıı. SINIF Açık Kaynak İşletim Sistemi Puppy Linux ARDAHAN 2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları