Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli ekonomik ve sosyal gelişmeye katkıda bulunmak ;

5 küreselleşmenin getirdiği güçlükleri alt etmek ve Avrupa halklarının çeşitliliğini korumak; sürdürülebilir kalkınma ve sağlıklı çevre gibi Avrupalıların paylaştığı değerleri korumak.

6 On Tarihi Adım

7 1951: Avrupa kömür ve çelik topluluğu kuruldu. 1957: Roma Antlaşması ile bir ortak pazar kuruldu. 1973: Topluluk, dokuz üye ülkeye çıktı ortak politikalar geliştirildi 1979: Avrupa Parlamentosu’na ilk doğrudan seçimler yapıldı.

8 1981: Akdeniz’i içine alan ilk genişleme gerçekleşti. 1993: Tek Pazar sonuca ulaştı. 1994: Maastricht Antlaşması ile Avrupa Birliği kuruldu. 1995: AB büyüyerek 15 üyeye çıktı. 2002: Euro banknotları ve madeni paraları dolaşıma sunuldu. 2004: Birliğe on ülke daha katıldı.

9

10

11

12

13


"halkları için barış, zenginlik ve istikrar sağlamak; kıtadaki bölünmelerin üstesinden gelmek halkların güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak dengeli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları