Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. HALFETİ KAYMAKAMLIĞI Halfeti Halk Eğitim Merkezi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. HALFETİ KAYMAKAMLIĞI Halfeti Halk Eğitim Merkezi"— Sunum transkripti:

1 T.C. HALFETİ KAYMAKAMLIĞI Halfeti Halk Eğitim Merkezi
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi

2 Proje Finansörü: T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı
Başvuru Sahibi Kurum: Halfeti Halk Eğitim Merkezi Proje Yurt İçi Yerel Ortakları : 1. Siverek Halk Eğitim Merkezi 2. Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi 3. Motif Makine Tekstil Turizm Dış Tic Ltd Şti 4. Alp Tekstil Giyim San. Tic. Ltd. Şti. Proje Yurt Dışı AB Ülke Ortakları : 1. ITALYA, IED Istituto Europeo del Design 2. HOLLANDA, ROC van Amsterdam Proje Türü : Leonardo da Vinci – Mobility PLM (People in the Labour Market) Proje Numarası: TR1-LEO Proje Adı: Mesleğimizle Daha Güçlü Olacağız, Endüstriyel Dikiş Makine Operatörlüğü Proje Süresi: 1 yıl (Haziran 2013 –Haziran 2014) Proje Katılımcı Sayısı: 36 kişi

3 Adres: Mevlana Bulvarı no:181 06520 ÇANKAYA-ANKARA
T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans AB Katılımcı ülkelerin AB Eğitim ve Gençlik Programlarından yararlanmasını sağlamak amacıyla her ülke kendi içinde ilgili taraflar ile işbirliği içinde programlardan yararlanma faaliyetlerini organize ve koordine etmek için bir uygulama birimi (Ulusal Ajans) oluşturmuştur Nisan 2004 tarihinde programlara katılmaya hak kazanan ülkemiz Ulusal Ajans’ı ise Devlet Planlama Teşkilatına Bağlı olarak “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı” ismi ile 2003 yılının Ağustos ayı içerisinde kurulmuştur. Mali özerkliği bulunan kurumda 48’i uzman olmak üzere toplam 100 kadar çalışan bulunmaktadır. Adres: Mevlana Bulvarı no: ÇANKAYA-ANKARA Web: Tel: 0(312)

4 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları; Birliğe üye ve aday ülkelerin eğitime yönelik politika ve uygulamalarını  desteklemek ve geliştirmek için yürütülmekte olan bir topluluk programıdır. Programın ana amacı; Hayatboyu öğrenme programları faaliyetleri ile ülkelerarası işbirliğinin kullanılarak üye ve aday ülkelerin eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesi, yeniliklerin teşvik edilmesi ve Avrupa Boyutunun yükseltilmesidir. Hayatboyu Öğrenme Programları; “Kişisel, toplumsal, sosyal ve/veya istihdama yönelik bir perspektif ile bilgilerin, becerilerin ve yeterliliklerin geliştirilmesi amacıyla hayat boyunca gerçekleştirilen tüm öğrenme faaliyetleri”ni içeren program olarak tanımlanmaktadır. Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında; Farklı hedef gruplara yönelik olarak, Leonardo da Vinci(Mesleki Eğitim), Comenius(Genel Eğitim), Grundtvig(Yaşamboyu Eğitim) ve Erasmus(Yüksek Öğrenim) isimleri altında eğitim ve kültür programları uygulanmaktadır.

5 Leonardo da Vinci Programı
Organizasyon ve içeriği Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin sorumluluğunda olan ve AB'ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu programın faaliyet alanlarından biri olan Hareketlilik Faaliyeti (Mobility) ise mesleki eğitimdeki öğretmen, öğrenci, usta öğretici, çıraklar ve işsizlerin belirli bir süre ile bir AB devletinde mesleki faaliyetlerinde bulunmaları için mali kaynak sağlayan bir programdır. Leonardo da Vinci programı Avrupa Birliği ülkeleri arasında 21 yıldır uygulanmakta olan bir programdır. Ülkemiz bu programa ilk defa 2004 yılında katılmıştır. Ülkemizin programa katıldığı 2004 yılından itibaren çeşitli illerimizden toplam kişi yurtdışına giderek Leonardo da Vinci Hareketlilik faaliyetine katılmıştır yılında , 2011 yılında , yılında ise ’in üzerinde kişi yurtdışı hareketlilik faaliyetine katılacaktır. Leonardo da Vinci mali desteği, projede yer alan bir kişinin bulunduğu ülkeden gideceği ülkeye yapacağı tüm seyahat giderlerini, konaklama ve yeme-içme giderlerini, yabancı dil eğitimi alması için gerekli olan giderler ile sigorta giderlerini kapsamaktadır. Kısacası bu destek, hareketlilik faaliyetine katılan bir kişinin, kişisel harcamalar haricindeki tüm giderlerini karşılamaktadır.

6 Neden Hareketlilik Projesi?
PLM- Çalışanların, Tecrübe kazanmak isteyenlerin Bilgi ve becerilerin artırılması, İş imkanı, Teknoloji ve Yenilikleri Kullanabilmeleri Teknoloji ve yeniliklerin yerinde görülmesi Yabancı dillerini geliştirmelerini Sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkı sağlamaktır.

7 Projemizin Hareketlilik Hedef Grupları:
Leonardo da Vinci PLM (People in the Labour Market) İş hayatındaki kişiler; yeni mezunlar, işe yeni başlayanlar, iş arayanlara yöneliktir. Projemiz Hayat Boyu Eğitim kapsamında Şanlıurfa İlimizin ilçeleri Halfeti, Siverek ve Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezleri, Bölgemizde faaliyet gösteren Alp Tekstil, Motif Makine Tekstil Turizm Dış Tic Ltd Şti, KOBİ ve işletmelerinde Hazır Giyim Üretimine yönelik iş gücü olarak katılabilecek yaşları arasında toplam 36 kız ve kadınlarımız için hazırlanmıştır. Projenizde 4 engelli katılımcı vardır. Engellilik oranı en az % 40 olmalı ve kişi, ilgili kurumdan alacağı belgeyle bunu belgelendirmelidir. Bütün katılımcıların Yurt içi yabancı dil kursları, Toplu olarak Havaalanı transferleri, uçak biletleri ve yurt dışı üç öğün yeme-içme ve konaklama ücretleri toplu olarak proje kapsamında UA ödenekleri ile karşılanacaktır. Katılımcılar bütün eğitim ve hareketliliklerini gruplar halinde yapacaklar ve kendileri ile sözleşme yapılacaktır.Katılımcıların ilk defa pasaport alacaklar için Pasaport harçları (70 TL ve sözleşmede olabilecek, noter masrafı (yaklaşık 50TL) kendilerince karşılanacaktır. Proje katılımcıları ile Proje başvuru sahibi kurum Halfeti HEM arasında birer sözleşme imzalanacaktır. Bu sözleşmede, öğrencilerin üstlenecekleri görev ve sorumluluklar ile sözleşme gereği görevini yerine getirmeyen katılımcılara uygulanacak olan mali cezai yaptırımlar ile ilgili maddeler yer alacaktır.

8 PROJENİN YÜRTÜLMESİ Proje Başvuru Sahibi Kurum Halfeti Halk Eğitim Merkezi Görevleri 1. Proje irtibat kişisi ve yürütücüsü görevlendirmek. Proje çalışma programını ve zaman çizelgesindeki faaliyetleri yürütme organları ile gerçekleştirmek. 2. Projenin ortak kurumların web sitesi başta olmak üzere yerel ve ulusal basın organları aracılığıyla projenin duyurulmasını sağlamak. 3. Proje yurt içi ortak kurumlar ile birlikte katılımcıların belirtilen şartlar ve yöntemler usulünce belirlenmesini sağlamak, katılımcılar ile sözleşme yapmak. 4. Ulusal Ajansla sözleşme yapmak. 5. Proje bütçesinin yönetmek, Proje mali ve idari yönetim dosyalamasını yapmak. 6. Katılımcılar için kültürel ve pedagojik hazırlık faaliyetlerini gerçekleştirmek. 7. Katılımcıların yurt dışı hazırlık faaliyetleri için dil hazırlık hizmet alımlarını yapmak. 8. Katılımcıların yurt dışı seyahat organizasyonlarını gerçekleştirmek. Katılımcıların bulundukları yerleşkelerden havaalanı transfer ve yurt dışı seyahat uçak biletlerini gruplar halinde organize etmek, Seyahat sigorta, vize vb. hizmet alımlarını gerçekleştirmek. Katılımcıların hizmet damgalı pasaport almaları için gerekli lojistik desteği vermek. 9. Yurtdışı ev sahibi ortaklarımızla beraber, yerleştirme boyunca konaklama, yeme, içme ve yerel ulaşım ile ilgili gerekli organizasyonları yapmak. Bu hizmetlerin gerçekleşmesine dair sözleşme yapmak. 10. Projenin yaygınlaştırma faaliyetlerini organize etmek, proje nihai raporunu hazırlamak ve Ulusal Ajans’a sunmaktır.

9 PROJE FAALİYETLERİ Katılımcıların yurt dışı hareketlilik öncesi pedagojik ve dilsel hazırlıkları: Projemizin kültürel ve pedagojik hazırlık kurslar çerçevesinde her bir yurt içi katılımcı gönderen ortak kurumlarımız Halfeti, Siverek ve Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezlerinin organizasyonları ile temel mesleki eğitim almayan bütün katılımcılarımız için iki ayrı yetiştirme kursu açılacaktır. Bunlar; saat süreli “Makinede Düz Dikiş, Overlok” yetiştirme kursu. 2. 75 saatlik “Temel Bilgisayar Kullanımı” kursu. İsteyen bütün katılımcılar katılabilir. Katılımcılarımızdan bu kurslarda başarılı olmaları şartı aranacak ve kurs sonunda sertifika alacaklardır. Bu sertifika ülkemizin her yerinde geçerli olan bağlı bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı “Düz Dikiş Makineci ve Overlokçu” ve “Bilgisayar İşletmeni” sertifikası olacaktır. Projemize katılımcı olarak yer alan tüm öğrencilere, LDV-PLM projemizin Pedagojik, Kültürel ve Dil Hazırlığı finansmanı tutarında MEB’e bağlı özel profesyonel kurs merkezinden en az 70 saat 1,5 ay süreli özel yabancı dil İngilizce kursları verilecektir. Yabancı dil kurslarına katılan tüm katılımcılarımız göstermiş oldukları dilsel gelişimleri ve yapılan faaliyetleri (ders saati ve içeriği) içine alan birer sertifika alacaktır. Bu sertifikalar yine bu eğitimleri verecek olan profesyonel kurs merkezi tarafından sağlanacaktır.

10 PROJE FAALİYETLERİ Yurt dışı hareketlilikler:
Projemizin 36 kişilik katılımcımız 2 ayrı gruba bölünerek Kasım 2013 tarihlerinde 3 hafta süre ile Hollanda‘da Roc von Amsterdam ve İtalya’da IED Istituto Europeo del Design eğitim kurumları giyim üretimi teknolojisine dayalı “Endüstriyel Dikiş Makine Operatörlüğü” mesleki eğitim içerikli uygulamalara katılacaklardır. Projemizdeki her bir katılımcısına, LdV finansmanı ile hareketlilik projeleri kapsamında, bulundukları alıcı ülke ortaklarımız tarafından “Dikiş Makinesi Operatörü- Sewing Machine Operators” sertifikası verilecektir. Hollanda ve Italya’da alıcı ortaklarımızın projemizdeki görevleri: *Proje uygulama çalışmaları süresince 1 usta eğitici ve 1 irtibat kişisini – rehber görevlendirmek. *Katılımcıları yurt dışında havalimanı – konaklama yerleri transferlerini sağlamak, *Katılımcılarımıza tam pansiyon olarak konaklama organizasyonunu sağlamak, *Katılımcıların çevreye adaptasyonu için bilgilendirmek ve uyum eğitimi vermek, *Mesleki eğitim programını uygulamak, *Katılımcıların boş zaman ve kültürel aktivitelerini organize etmek, *Katılımcıların mesleki eğitimlerini belgelendirmek, sertifika vermek, *İzleme faaliyetlerinde bulunmak, *Değerlendirme raporu göndermektir.

11 PROJE FAALİYETLERİ HOLLANDA , ROC van Amsterdam www.rocva.nl
Yurt Dışı Ortaklarımız HOLLANDA , ROC van Amsterdam Roc van Amsterdam, bir vakıf tarafından 1997 yılında kurulmuş mesleki eğitim vermekte olan bir eğitim kurumudur. Roc van Amsterdam, merkezi Amsterdam’ da faaliyet göstermektedir. Avrupa’daki en büyük bölge okullarından olan Amsterdam Bölgesel Koleji, e yaklaşmakta olan öğrenci sayısı ve 3500 yarı ve tam zamanlı personeliyle birlikte 12 yaşındaki çocuklardan yetişkinlere kadar olan geniş bir yelpazede hizmetini sürdürmektedir.

12 PROJE FAALİYETLERİ Hollanda’da Konaklama
Katılımcılarımız 3 hafta boyunca Amsterdam Banliyösünde bulunan misafirhanede konaklayacaklardır. Katılımcılar, 2’şer kişilik odalarda konaklayacaklardır. Tüm evlerde duş, tuvalet ve TV bulunmaktadır. Misafirhane merkezi ısıtma sistemine sahip olup 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Katılımcılar mutlaka yanlarında havlularını ve saç kurutma makinelerini yanlarında getirmelidir. Konaklanacak olan evlerde tüm mutfak gereçleri mevcuttur. Katılımcılar yerleştirme süresi boyunca kahvaltılarını mutfakta kendileri hazırlayacak (Mutfakta bulunan buzdolaplarında her türlü kahvaltılık malzeme bulunacaktır). Türk aşçı tarafından hazırlanacak olan öğle ve akşam yemekler Türk mutfağı damak tadında olacaktır.

13 PROJE FAALİYETLERİ Yurt Dışı Ortaklarımız ITALYA, IED Istituto Europeo del Design IED- Istituto Europeo del Design, 1966 Francesco Morelli tarafından kurulmuş özel bir eğitim kurumudur. Kurum Zaman içinde, Tasarım, Moda, Görsel İletişim ve Yönetim disiplinleri içerisinde eğitim ve araştırma alanlarında faaliyet göstermeye başlamış ve %100 mükemmeliyetçilik ağı içerisine dahil olarak tüm Avrupa’da marka haline gelmiştir. IED sahip olduğu insan kaynakları ve yeteneği ile kendini sürekli olarak yenileyen ve yenilikçiliği kendine vizyon edinmiş, özveri ile gelişmekte olan bir eğitim kurumudur. Kurumun misyonu; genç tasarımcılar yetiştirmektir. IED, Kadın Giyim Modelistliği, Kesim, Hazır Giyim Dikim ve Formlama, Kumaş Dikiş Makinesi Operatörlüğünde son derecede donanımlı atölye ve laboratuarlarında alanında uzman eğitimciler ile vermektedir. Eğitim laboratuarlarında bilgisayar programlamalı yeni dikiş makinelerine yönelik teknolojileri kullanmaktadırlar. IED AB eğitim ve kültür programları kapsamında tecrübeye sahiptir ve çok sayıda AB projelerine ev sahipliği yapmaktadırlar.

14 PROJE FAALİYETLERİ Italya’da Konaklama
Katılımcılarımız 3 hafta boyunca Milano Banliyösünde bulunan misafirhanede konaklayacaklardır. Katılımcılar, 2’şer kişilik odalarda konaklayacaklardır. Tüm evlerde duş, tuvalet ve TV bulunmaktadır. Misafirhane merkezi ısıtma sistemine sahip olup 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Konaklanacak olan evlerde tüm mutfak gereçleri mevcuttur. Katılımcılar yerleştirme süresi boyunca kahvaltılarını mutfakta kendileri hazırlayacak (Mutfakta bulunan buzdolaplarında her türlü kahvaltılık malzeme bulunacaktır). Türk aşçı tarafından hazırlanacak olan öğle ve akşam yemekler Türk mutfağı damak tadında olacaktır.

15 PROJE FAALİYETLERİ Çalışma Programı
Katılımcılar yurtdışında bulundukları süre boyunca proje konusu; giyim üretimi teknolojisine dayalı “Endüstriyel Dikiş Makine Operatörlüğü” mesleki eğitim içerikli uygulamalara katılacaklardır. Amsterdam’da bulunan okul ve işletmeleri ziyaret ederek mesleki bilgi ve becerilerini artıracaklardır. Yurt dışı faaliyetler süresince bir rehber sürekli olarak katılımcıların yanlarında bulunarak tüm sorunları ile ilgilenecektir.

16 Şenol ESEN, Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı
TR1-LEO Mesleğimizle Daha Güçlü Olacağız, Endüstriyel Dikiş Makine Operatörlüğü İletişim Bilgisi Proje başvuru sahibi kurum: Halfeti Halk Eğitim Merkezi Hibe sözleşmesini imzalamaya yetkili kişi: Eşref ARIKAN, Kurum Müdürü İletişim: , , Proje irtibat kişisi: Şenol ESEN, Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İletişim: , , Proje Yurt İçi Ortakları 1. Siverek Halk Eğitim Merkezi Murat TÜYSÜZ, Kurum Müdürü İletişim: , , 2. Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi Ömer AZGER, Kurum Müdürü İletişim: , , 3. Motif Makine Tekstil Turizm Dış Tic Ltd Şti Gülseren BEKAR, Genel Müdür İletişim: , , 4. Alp Tekstil Giyim San. Tic. Ltd. Şti. Cemal ERKOÇ, Müdür İletişim: , ,

17 Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi
TR1-LEO Mesleğimizle Daha Güçlü Olacağız, Endüstriyel Dikiş Makine Operatörlüğü Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi TEŞEKKÜRLER


"T.C. HALFETİ KAYMAKAMLIĞI Halfeti Halk Eğitim Merkezi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları