Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi."— Sunum transkripti:

1 turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi

2 1'inci - Dölmenler “Sveta Troitsa” manastırı ziyaretleri Öğle yemeği:
- “Drançi dupka” mağarası - Dölmenler “Sveta Troitsa” manastırı ziyaretleri Öğle yemeği: - “Tunca” evi Yambol’a gidiş ve konaklama: - “Kabile” oteli - gece - bilyardo, bingo, gazino, sinema

3 2'nci gün Sabah: - Otelde kahvaltı - Кabile antik kente ziyaret
- Yambol tarih müzesine ziyaret öğle yemeği: - “Kapri” lokantası, Pizza “Nostos” Öğleden sonra: şehir gezisi - Bedesten - Еski cami - Rasathane - Şehir parkı - Tunca nehrinde kayıklarla gezi - Resmi akşam yemeği - Gece kulübü ya da disko (“Grand”, “Angels”, “Karamel”)

4 3'üncü gün Sabah: - kahvaltı
- “Kaufland”, “Sara”, “Vilton” marketlerde alış veriş - Bakacık parkında gezi: - “Sveti Aleksandar Nevski” kilisesi - Ormanda piknik öğleden sonra: - gidiş

5 Turizm paketi ücretine dahil
tur gezisi ücreti: - Yol masrafları; konaklama + kahvaltı; resmi akşam yemeği; Hayat sigortası Turizm paketi ücretine dahil 230 €

6 “Drançi dupka” mağarası
Melnitsa köyü civarında bulunur. Arazide orijinal karst oluşmları bulunan koruma altında doğa alanı. Yakın mesafede şifalı kaynak üzerinde kurulan “Rojdestvo Bogorodiçno” paraklisi bulunur.

7 “Sveta Troitsa”manastırı – eskiden “Vakıf manastırı” gibi bilinir
“Sveta Troitsa”manastırı – eskiden “Vakıf manastırı” gibi bilinir. Sakar dağnın eteklerinde Topolovgrad kasabasından 10 км. batıda bulunur. Eski dönemlerde manastır çetecilik yapanlara barınma yeri olmuş. Efsanelere göre manastır Sakar dağsında faaliyet gösteren çete başı Hristo voyvoda tarafından kurulmuş. Kilise, manastır binası, işletme bölümü, ibadet yerinin eski yapıları arasında yer alırlar. Kilisede değerli sanat eserleri bulunur ve çok sayıda çeteci ve voyvodalar tarafından kullanılan bir barınak var. Manastır kültürel anıttır.

8 Ev 56 km. Yambol’un güneyinde ve 3 km
Ev 56 km. Yambol’un güneyinde ve 3 km. Srem köyü kuzeyinde, Elhovo ve Topolovgrad kasabalarının çivarında bulunur. Ev Sakar dağnın eteklerinde Srem geçidi içinde, badii löngoz ormanıyla çevrelenmiş. Yöre çeşitli bitki ve yabani hayvanlara, doğal göletlere oldukça zengin ve bu varlıklar bölgede av turizm gelişimi için fırsat tanır. "Tunca" evi

9 “Kabile” oteli Kasabanın merkezinde bulunur ve eski dönemlerinin Kibele tanrıcanın adını taşır. Otelin 8 tek kişilik, 41 çift kişilik, 7 suit ve 1 özel suit odaları var. Oda özellikleri – modern mobilya, tv, minibar, internet, telefon, klima, lüks banyo ve saç kurutucusu. Lüks lokantanın hoş ortamında çeşitli yemeklere ve alkollü ve alkolsüz içkilerden zevk alabilirsiniz. Otelde çeşitli prosedür ve masaj, fitnes salonu, sauna ve solarium hizmetleri veren SPA merkezi bulunur. Eğlenceyi sevenlere disko “Budoar” tam aradığınız yerdir. Otelin alış veriş merkezinde elbise, ayakkabı, hediyelik esya, ofis malzemeleri, kozmetik ürünleri v.s. bulabilirsiniz.

10 Kabile antik kenti – Ulusal arkeoloji rezerve “Kabile” 8 km mesafede Yambol’un kuzey batısında bulunur. Ziyaretçiler M.Ö. IV yüzyilda kurulan ve Orta çağlara kadar hayatını sürdüren Trakya’nın en büyük ve önemli kentlerinin kalıntılarını görebilirler. Tarihi yerde M.Ö. VII binyil – XIII yüzyil arasında Kabile antik kenti ve Yambol ili topraklarında 1972 yilında başlayan arkeoloji kazılar sonucu gün ışığına çıkarılan bulgular sergilenir. Antik kentte: helenistik döneminden ibadet yeri ve sur kısımları, roma dönemine ait kamu binaları, kışla, roma hamamı, bazilik tipinden birisi renkli mozaik ile döşenmiş iki eski kilise, askeri kampı v.s. bulunur. Arkeoloji rezervenin müzesinde kent tarihinin gelişimini yansıyan daimi bir sergi yer alır.

11 Yambol Tarih müzesi 1952 yilında kuruldu
Yambol Tarih müzesi 1952 yilında kuruldu. Müze koleksyonunda Tunca havzasının tarihsel gelişimini gösteren den fazla cazip ve eşsiz eserler yer alır. Tarih öncesi, Antik ve Orta cağ dönemler bulguları birinci katta sergilenir. “Yambol halkı XIX – XX yüzyillar kıyafet ve örfleri” sergisi ikinci katta bulunur. En önemli takvim ve aile bayramları ve örfler gösterilir, geleneksel kıyafet, töre kıyafetleri, kuker maskeleri ve şehir kıyafetleri sergilenir.

12 Bedesten – XV yüzyilda kasabanın merkezinde yapılmış
Bedesten – XV yüzyilda kasabanın merkezinde yapılmış. Avrupa da bu tür yapılardan kalan on bina arasında ve Bulgaristan da bu tüpten tek binadır. . Yambol’un sembolü. Eski cami – Ebu Bekir camisi yilında yapıldı. Osmanlının en eski camilerden birisi. Faaliyette.

13 Şehir parkı – Tunca ırmağının adasında yer alır
Şehir parkı – Tunca ırmağının adasında yer alır. Boyut açısından Balkanlarda üçüncü sırada

14 Bakacık parkı – Park orman örtülü bir tepedir
Bakacık parkı – Park orman örtülü bir tepedir. Tepelerin temiz havası ve badii yerleri tatil ve turizm için çok uygundur. “Sveti Aleksandar Nevski” kilisesi – Rus – bulgar dostluğun ilk ibadet anıtıdır yilında yapıldı. General Skobelev tarafından bağışlanmış oyma haç ve kutsal kitap, Kiev – Peçora bölgesinden getirilen, rus rahipler tarafından yapılmış ekon ve kilise bayrakları ve de Kurtuluş savaşında şehit olan 462 rus ve 449 bulgar askerin listesi kilisede görülebilir.


"Turizm paketi Yambol ili ve Yambol şehrinde üç günlük tur gezisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları