Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor?. 2 Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? * Kötü alışkanlıklara başlamada, başta aile olmak üzere arkadaşlar, yaşanılan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor?. 2 Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? * Kötü alışkanlıklara başlamada, başta aile olmak üzere arkadaşlar, yaşanılan."— Sunum transkripti:

1 1 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor?

2 2 Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? * Kötü alışkanlıklara başlamada, başta aile olmak üzere arkadaşlar, yaşanılan çevre şartları ve kişilik özelliklerinin her birinin etkisi vardır. Bu etkenlerin biri veya birkaçı kötü alışkanların başlamasına neden olabilir.

3 3 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? Aile İçi Etkenler  Aile büyüklerinin kötü alışkanlıklarının çocuklar tarafından örnek alınması,  Ailede ahlaki değerlerin yeterince verilememesi,  Aile içi geçimsizlik ve huzursuzlukların çok olması,  Parçalanmış ailelerde iki arada kalan çocuklar,  Sevgi eksikliği.

4 4 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? Arkadaş Etkeni Kötü alışkanlık sahibi olan arkadaş ortamı, Arkadaş ortamına kendini kanıtlama ve kabul ettirme duygusu, Arkadaşlarının hatırını kıramama, Arkadaşlarından dışlanma kaygısı.

5 5 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? Çevresel Etkenler İnternet, gazete, televizyon gibi kitle iletişim araçlarındaki bir takım özendirici yayınların olması, Eğitim ortamlarından uzak kalma ve okulda sürekli devamsızlık yapma, İkamet edilen semtte kötü alışkanlıkların yaygın kullanıldığı mekânların varlığı., Çok stresli bir ortamda yaşama ve bu ortamda kötü alışkanlara sığınma.

6 6 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? Kişilik Özelliklerinden Kaynaklanan Etkenler  İrade zayıflığı,  Bilgisizlik ve eğitimsizlik,  Merak ve özenti,  Sorunlarını bağımlı olduğu kötü alışkanlıklarla unutmaya çalışma.  “Bir defadan bir şey olmaz”, “İstesem hemen bırakırım”, “ara sıra kullanmakla bir şey olmaz” gibi bahanelerle kendini kandırma.

7 7 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? * Hayatımızı karartabilecek bu tehlikeli alışkanlardan uzak duralım. Yukarıda saydığımız nedenlerden bir ya da bir kaçına sahip olabiliriz. Ama unutmayalım ki kötü alışkanlıklar, hiçbir sorunumuzu çözmez.


"1 - Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor?. 2 Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlıyor? * Kötü alışkanlıklara başlamada, başta aile olmak üzere arkadaşlar, yaşanılan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları