Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EFES PİLSEN (ANADOLU EFES)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EFES PİLSEN (ANADOLU EFES)"— Sunum transkripti:

1 EFES PİLSEN (ANADOLU EFES)

2 Efes Pilsen, Türkiye'de üretilen bir bira markası
Efes Pilsen, Türkiye'de üretilen bir bira markası. Efes Pilsen 1969 yılında İstanbul ve İzmir'de üretilmeye başlamış ve kısa sürede dünyaya açılmıştır. 50'nin üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ve Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Moldova, Sırbistan, Romanya ve Kazakistan'da yatırımları olan Efes'in dünyada toplam 17 bira, 4 malt fabrikası ve 1 adet şerbetçiotu işleme tesisi bulunmaktadır. Bira pazarını ve kültürünü geliştirme yolunda pek çok ilke imza atmış olan Efes, ilk light bira, kutu bira, dönüşümsüz şişe, 5 litre fıçı, kabartmalı kutu, baskılı kutu, şeffaf etiket, 1 lt şişe, fıçı kutu, fıçı şişe ambalaj ve ürünlerini Türk tüketicisiyle tanıştırdı. Türkiye geneline yayılan 202 bayi ve 28 distribütörü ile Türkiye'nin en güçlü dağıtım ağlarından birine sahip olan Efes, Türkiye'de biranın hammaddeleri olan maltlık arpa ve şerbetçiotunun gelişiminde de büyük rol oynadı.  Efes, tüketici talep ve beklentilerini ön planda tutarak ürün portföyünü Efes Pilsen, Efes Light, Efes Dark, Efes eXtra, Efes Ice, Marmara Gold ,Bomonti ve lisanslı olarak ürettiği Miller Genuine Draft, Beck's ve Foster's markalarını içine alacak biçimde genişletmiştir. Efes 2007 yılında çıkardığı Gusta (buğday birası) ve Mariachi (agav ve limon aromalı) markaları Efes'in Türkiye pazarındaki yeni ürünleridir.

3 Ortakları ; Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan
Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı Tuncay Özilhan Efes Pilsen Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş

4 VİZYON VE MİSYON Vizyon:
Vizyon:  Tüm paydaşlar için,Türkiye nin en beğenilen hızlı tüketim ürünleri şirketi olmak  Misyon:  Sorumlu bir şekilde toplumun sosyal yaşamına değer katarak ‘hayatı doldurmak’

5 Bira bu kapağın altındadır !
SLOGAN Bira bu kapağın altındadır !

6

7 Yurt dışında Coca-Cola ile kazandığı deneyimi kendi bildiği işlere de taşıma kararı alan Anadolu Grubu, ilk yurt dışı bira yatırımını Rusya’da gerçekleştirdi. Bugün, Grubun amiral gemisi konumundaki Anadolu Efes, yurt içindeki 5 bira, 2 malt ve bir şerbetçiotu fabrikasıyla %89’luk pazar payına sahip, lider bira üreticisi konumunda. Atlantik Okyanusu'ndan Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan bölgede, dünyanın en güçlü, bağımsız, bölgesel bira şirketi olmayı hedefliyor. Yurt dışında 4 ülkede toplam 11 bira, 4 malt fabrikası bulunuyor. Türkiye’ye ek olarak Rusya, Kazakistan, Gürcistan, Moldova ve Sırbistan’da yer alan yatırımları ile Avrupa'nın en büyük 5. bira üreticisi konumunda ve Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika dahil dünya genelinde 50 üzeri ülkede tüketiciye ulaşıyor.

8 SORUMLULUK PROJELERİ Türk Tiyatrosu’nun Yaşam Sponsoru
 Efes Pilsen, Türk tiyatrosuna 14 yıldır, aralıksız destek veriyor. Bugüne kadar 300’e yakın oyuna sponsor olarak bir rekora imza atan Efes Pilsen, tiyatro sezonunda 11 tiyatroyu destekliyor. Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali Efes Pilsen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi kapsamında “Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali” düzenlendi.

9 1998 yılından bu yana devam eden “Apollon Smintheus Tapınağı kazı, restorasyon ve çevre düzenlemeleri projesi”, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından Kültürel Sürdürebilirlik Ödülü’ne layık görüldü. 2007 yılında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle kısa adı DATUR olan "Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi"ni hayata geçiren Efes, bu proje ile hem ülke turizmine hem de Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladı. Efes Pilsen Turizm Eğitimleri projesi ise, turizm potansiyeli yüksek bölgelerde turizm sektörünün geliştirilmesi ve sektöre nitelikli eleman kazandırılması amacıyla 2007 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkeziyle birlikte yürütülüyor.

10

11 Bunun yanı sıra, Anadolu kültür miraslarının gün yüzüne çıkarılması ve gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla 1995 yılından bu yana Assos/Behramkale'de ve 1998 yılından beri de Çanakkale/Gülpınar'da sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarını destekliyor Efes. Çorlu alternatif turizmle tanıştı DATUR projesiyle birlikte, Çoruh bölgesinde alternatif turizm hareketliliği yaşanıyor. Kuş, kelebek, ayı gözlemcileri, biyoçeşitliliği incelemek isteyenler ve trekking ve rafting meraklıları için düzenlenen turlarla gelen yabancı turistler bölgeye 200 bin liranın üzerinde gelir sağladı. Bölge halkı; ev pansiyonculuğu, kampçılık ve trekking rehberliği konularında eğitim aldı. Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları sosyal sorumluluk projesi ile beş yıldır 8–13 yaş aralığındaki çocuklara ülke genelinde ücretsiz basketbol eğitimi veriyor.

12

13 Efes Pilsen aynı zamanda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin resmi sponsoru ve süper ligde oynayan onlarca Anadolu kulübünün destekçisi konumunda.

14 Efes Pilsen’in Son Yıllarda Ödül Aldığı Dijital ve Sosyal Medya Projeleri: 

15 • Efes Türkiye - AVEA GIA Ödülleri 2012 “Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Marka”
• Efes Türkiye - Digitalage Awards 2011 Yılın Dijital Reklamvereni 1.cisi • Bu Sene O Sene - Kristal Elma 2011 En İyi Viral Kampanya 1.cisi/ Kristal Elma 2011 En İyi Ürün Mikrositesi 1.cisi / Digital Age 2011 En Yaratıcı Mikro Siteler 1.cisi / Avea GIA 2011 En İyi İnteraktif Kampanya Ödülü 1.cisi • Sevdimdeneoldu.com - Felis 2010 En iyi internet-interaktif medya kullanımı

16 Efes Pilsen’in bugüne kadar kazandığı uluslararası kalite ve lezzet ödülleri:
• Selection Mondial Paris Altın Madalya • Golden Caraius 19. Caralus Altın Madalya • Monde Selection Bruxelles Altın Madalya • Roma 22. Bira ve Alkolsüz İçecekler Seçmesi Altın Madalya • Madrid Uluslararası Kalite Yarışması Altın Madalya • Medalla de ore Alacalidad Internacional Bebidas Aliocoholicas Madrid Altın Madalya • Monde Selection Bruxelles Bronz Madalya • Monde Selection Bruxelles Gümüş Madalya • World Beer Cup Bronz Madalya • Monde Selection Gümüş Madalya • Monde Selection Gümüş Madalya • Monde Selection Gümüş Madalya • ITQi Altın Madalya

17 ALKOLÜN ZARARLARI !!

18

19 Beyin ve sinir hücrelerinin zarlarını zehirler veya uyuşturarak kullanılmaz hale getirir.
Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur. Alkol göze giden görme sinirlerine de tesir eder. Sulanma ve görme bozukluklarına neden olur. Neticede ameliyat kaçınılmaz olur. Körlüğe neden olabilir. Midenin iç yüzeyini kaplayan tabakayı tahriş eder ve buna bağlı olarak gastrit’e yol açar. Mide zarında yırtıkları oluşur. Mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana gelir. Kusma gözlemlenir. Kalp kasına zarar verir ve buna bağlı olarak kalp hastalıklarına yol açar. Kalp atışlarında düzensizlik meydana gelir. Kalp yetmezliğine neden olabilir.

20

21

22 · Damar kireçlenmesine yol açar.
· Terleme ve kanın akışını hızlandırır. Kanı sulandırır. Yaralanmalarda, yaralı bölgenin geç iyileşmesine neden olur. · Tepki refleksleri azalır, beynin düşünme ve karar verme düzeni zayıflar. · Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine neden olur. Kanser riskini büyük oranda artırır. · Alkol kullanımından bir gün sonra baş ağrısı ve ağız kuruluğu çok sık görülür. · Sonradan utanacağınız, pişman olacağınız yada pişman olmaya bile vakit bulamamanıza yol açabilecek davranışlarda bulunmanıza yol açabilir.

23


"EFES PİLSEN (ANADOLU EFES)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları