Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gıda Mühendisliği Bölümü ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gıda Mühendisliği Bölümü ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ."— Sunum transkripti:

1 Gıda Mühendisliği Bölümü ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 Gıda Mühendisliği BölümüGıda Mühendisliği Bölümü GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDALARIN NİTELİK VE NİCELİKLERİNİ EN AZ YİTİRECEKLERİ BİÇİMDE İŞLENMESİ, KORUNMASI VE DAĞITIMINDA ÇAĞDAŞ BİLİMSEL YÖNTEMLERİ UYGULAYAN BİR MÜHENDİSLİK DALIDIR. GIDA ENDÜSTRİSİNDEKİ BESİN HAM MADDELERİNDEN BAŞLAYAN VE TÜKETİCİYE KADAR UZANAN ZİNCİRİN TÜM TEORİK VE PRATİK UYGULAMALARI GIDA MÜHENDİSLERİNİN İLGİ ALANI İÇERİSİNDEDİR.

3 Gıda Mühendisliği Bölümü MİSYONUMUZ GIDA KONUSUNDA İNSANLIĞIN YARARINA OLACAK ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERİNİ TASARLAMA, GELİŞTİRME VE İMAL ETME BİLGİ VE BECERİSİNE SAHİP MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEKTİR.

4 Gıda Mühendisliği Bölümü ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI Mezunlarımızdan beklentiler 1-Gıda Mühendisliği veya ilgili alanlarda profesyonel olarak çalışmaları veya lisans üstü eğitime devam etmeleri, 2-Matematik, Fen ve Mühendislik kavramlarını uygulayarak gıda mühendisliği ve ilgili alanlarında karşılaşılan problemleri analiz edip, çözebilmeleri

5 Gıda Mühendisliği Bölümü 3- Motivasyonu yüksek takım çalışmasına uygun bireyler olmaları 4-Eldeki verilerin analizinde ve de yazılı ve sözlü iletişim tekniklerinde en yeni yöntemleri kullanabilmeleri 5-hayat boyu eğitimin önemini kavramış bireyler olarak farklı eğitim olanaklarını kullanmaları 6-Yaşadıkları toplumun refahı ve gelişimi için sorumlu birer mühendis olmaları

6 Gıda Mühendisliği Bölümü GIDA MÜHENDİSLİĞİ MÜHENDİSLİK MİKROBİYOLOJİ BİYOKİMYA EKONOMİ MATEMATİK

7 Gıda Mühendisliği Bölümü SAYILARLA DÜNDEN BUGÜNE ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1982 yılında kurulmuştur   Profesör: -   Doçent: -   Yardımcı Doçent: 3   Öğretim Görevlisi: -   Araştırma Görevlisi: 4   Lisans: 15   Yük. lisans & Doktora:   Profesör: 10   Doçent: 1   Yardımcı Doçent: 4   Araştırma Görevlisi: 16   Lisans : 321   Yüksek Lisans: 58   Doktora: 29

8 Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Hami Alpas (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Alev Bayındırlı ( Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Faruk Bozoğlu (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. G.Candan Gürakan (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Haluk Hamamcı (Temel İşlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Serpil Şahin (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. S.Gülüm Şümnü (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Suat Ungan (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Esra Yener (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Fatih Yıldız ( Gıda Biyokimyası, Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Behiç Mert (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Assist. Prof.Dr. Deniz Çekmecelioğlu (Temel işlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Assist.Prof.Dr. Yeşim Soyer (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Assist. Prof.Dr. İlkay Şensoy (Temel İşlemler, Gıda teknolojisi) Dr. Mecit Öztop (Gıda Biyokimyası) Ek Görevli Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ali Esin (Temel işlemler) Prof.Dr. Zümrüt Begüm Ögel (Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Gülçin Celep (Gıda ve Sağlık) Dr. Taylan Kıymaz (Gıda Pazarı ve Mevzuatı)

9 Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerimizin kitaplarından bazı örnekler

10 Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerimizin bilimsel etkinliklerinden örnekler (2011 yılı için) Uluslararası makale sayısı13 Uluslararası tebliğ sayısı21 Yurtdışı kitapta makale8 Yurtdışı kitap (editör)1 Yurtdışı kitap1 Uluslararası proje3 Ulusal proje22

11 Gıda Mühendisliği Bölümü LYS Puanları Türkiye’de bulunan toplam 58 Gıda Mühendisliği Programı arasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü taban puanına göre 2012 yılı için ilk sırada yer almaktadır

12 Gıda Mühendisliği Bölümü Yerleşkedeki Konumumuz...

13 Gıda Mühendisliği Bölümü BÖLÜMÜMÜZ Binamız ofisler, sınıflar, lisans eğitimi ve lisansüstü araştırmaları sırasında kullanılan laboratuvarlar, bir bilgisayar odası, amfi, dış amfi ve kantinden oluşmaktadır.

14 Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümümüzde modern eğitim tekniklerinin uygulanabileceği 4 adet sınıfımız mevcuttur. Sınıflarımız

15 Gıda Mühendisliği Bölümü Amfimiz Binada bulunan 100 kişilik amfi, sunum ve sinevizyon gösterileri yapabilmek için gerekli donanıma sahiptir.

16 Gıda Mühendisliği Bölümü Yenilenen Lisans Eğitim laboratuvarlarımız

17 Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarları   Endüstriyel Biyoteknoloji Lab.   Moleküler Biyoloji ve Enzimoloji Lab.   Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Analiz Lab.   Laktik Asit Bakterileri ve Starter Kültürleri Geliştirme Lab.   Aroma Kazanımı Lab.   Mikrodalga İşlemleri Lab.   Isıl Olmayan İşlemler Lab.   Temel İşlemler ve Gıda Teknolojileri lab.   Gıda Kalite Kontrol lab.

18 Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Analiz Laboratuvarı (GAL) Bölümümüz bünyesinde faaliyet gösteren Aletli Analiz Laboratuvarı’na gelen analiz isteklerinde AB sürecindeki gelişmelere paralel olarak akreditasyon talepleri artmıştır. Bu nedenle, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Bölüm Başkanlığı’na bağlı akredite bir laboratuvar kurulmuştur. Amacımız bu çalışmaları uluslararası düzeyde yetkin bir analiz-araştırma birimi oluşturulması yönünde geliştirmektir.

19 Gıda Mühendisliği Bölümü Seminerler   Sanayi ve Devlet Kuruluşları Seminerleri   Bilimsel Seminerler   Konuk araştırmacıların verdiği seminerler   Öğretim üyelerimizin verdiği seminerler   Lisansüstü seminerler   Staj Seminerleri

20 Gıda Mühendisliği Bölümü NEDEN ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ?   ABET SÜRECİNİ TAMAMLAMIŞ, ABD’DEKİ ÜNİVERSİTELERLE EŞDEĞER EĞİTİM VEREN İLK GIDA MÜHENDİSLİĞİ   MODERN DONANIMLI LABORATUVAR VE SINIFLAR   AKTİF ÖĞRENİM   EN FAZLA 30’AR KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE EĞİTİM   ODTÜ’NÜN GENİŞ SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİNDEN YARARLANMA OLANAĞI

21 Gıda Mühendisliği Bölümü Mezunlarımızın İş Olanakları   Özel Sektör   Kamu Sektörü   Akademisyenlik   Kendi işini kurma

22 Gıda Mühendisliği Bölümü Sektörler Alkollü İçecekler Alkolsüz İçecekler Baharatlar Bal Bebek Mamaları ve Ek Besinleri Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri Çerezler ve Kuruyemiş Et ve Et Ürünleri Gıda Katkı Maddeleri Hububatlar ve Baklagiller İçme Suyu Meyve ve Sebze Ürünleri Pastacılık Ürünleri ve Hammadeleri Su Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Şeker ve Şekerli Ürünler Un ve Unlu Mamuller Yağlar ve Yağlı Tohumlar

23 Gıda Mühendisliği Bölümü MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARI   ÜRETİM   KALİTE-KONTROL   ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME   SATIŞ-PAZARLAMA   PROSES TASARIMI   İŞLETME YÖNETİMİ

24 Gıda Mühendisliği Bölümü Kamu Sektöründe Çalışma Olanakları   Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı)   Avrupa Birliği Bakanlığı   Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı   TÜBİTAK – TÜBİTAK-MAM   Kalkınma Bakanlığı   Türkiye İstatistik Kurumu   Türk Standartları Enstitüsü   Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

25 Gıda Mühendisliği Bölümü Akademisyenlik Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde dünya çapında kabul gören araştırmalar yapmakta, hem de Avrupa’daki ve ABD’deki önemli üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için burslu olarak kabul edilmektedirler.


"Gıda Mühendisliği Bölümü ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları