Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. Ondokuz mayIs ünİversİtesİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ EYLÜL/2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. Ondokuz mayIs ünİversİtesİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ EYLÜL/2014."— Sunum transkripti:

1 T.C. Ondokuz mayIs ünİversİtesİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
HOŞGELDİNİZ EYLÜL/2014

2 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 1975 yılında Samsun’da kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Üniversite ismini Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da İstiklal Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıktığı tarihten almıştır. Yaklaşık 76 ülkeden gelen uluslararası öğrencisiyle de OMÜ, uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Toplamda öğrencisi, akademik personeli ve çalışanı ile OMÜ geniş ve mutlu bir ailedir. 

3 Barınma, ulaşım, spor,  çeşitli kültürel ve sosyal imkânları ileri düzeydedir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları Samsun’daki öğrenci yurtları Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir. Samsun ve ilçelerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrencilik 5 yurt bulunmaktadır. Yurtlarda genel olarak masa tenisi, basketbol, voleybol, bilardo, bilgisayar, internet, futbol, tiyatro, satranç etkinlikleri için alanlar ve çalışma odaları bulunmaktadır. Yurtlardan birinde ayrıca kapalı ve açık yüzme havuzu bulunmaktadır. BARINMA

4 KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikler arasında; Bahar Şenliği, Spor Şenliği, OMU-TİT Tiyatro Festivali, Medya Ödülleri Töreni, Üniversite Tanıtım Günleri Kariyer ve Meslek Seçimi Konferansları, Film Gösterileri, yaşamı ve eserleri ile topluma örnek olmuş, iş, sanat, akademik ve entelektüel çevreden önemli isimlerle söyleşiler, mesleki, kültürel ve sosyal konularda çeşitli panel, seminer ve konferanslar tertip edilmektedir. Ayrıca personel ve öğrencilerimize yönelik olarak, usta öğrenciler tarafından verilen “Bağlama, Karate, Tekvando, judo, Güreş, Aerobik, Karikatür, Halk Oyunları, Türk sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tiyatro Kursları” düzenlenmektedir. Üniversitemizde yıl boyunca gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan, her türlü teknik alt yapıya sahip Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bulunmaktadır.

5 ÖĞRENCİ BUTİĞİ Yükseköğretim Kurumları Mediko, Sosyal, Sağlık Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek amacıyla bir öğrenci butiği kurulmuştur. Butik bağış usulü ile çalışmaktadır. Giyim ve aksesuar sektöründe faaliyet gösteren çeşitli firmalar ile diğer kişilerce (öğrenciler dahil) bağışlanan yeni veya ikinci el giyim ve aksesuar malzemeleri butik görevlileri tarafından titizlikle tasnif edilerek raflarda sergilenmektedir. Butik ürünlerinden yararlanacak öğrenciler kimlik kartlarını göstererek beğendikleri herhangi iki ürünü (ayda) bedelsiz olarak alabilmektedirler.

6 BURS OLANAKLARI Öğrenimlerini devam ettirebilmek için ekonomik desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burslar verilmektedir. Bu kurumların başında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu gelmektedir. Ayrıca Üniversitemiz tarafından belirlenen kontenjanlar dâhilinde, gelir düzeyi düşük öğrencilere katkı amacıyla her eğitim öğretim yılında “Yemek Bursu” verilmektedir. Yemek bursu verilecek öğrenciler Fakülte ve Yüksekokullar tarafından alınan başvurular sonucunda belirlenmekte ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bildirilmektedir.

7 ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde her birey engelli adayıdır düşüncesiyle yeni yapılan eğitim alanlarının engelli öğrencilerin özelliklerine uygun olarak projelendirilmesinin yanında, engellilere uygun olmayan alanların da engelli bireylerin faydalanabilecekleri şekle dönüştürülmesi için gerekli tadilatların yapılmasına öncelik verilmektedir. Engelli öğrencilere sağlanan desteklerin bazıları şunlardır: İhtiyaca göre gönüllü personel ya da öğrenci desteği, Eğitim seminerleri, Engelli öğrenciye uygun öğrenim ortamı (sınavlar, asistan hizmeti, okuma kaynakları v.b.) oluşturma, Engelli öğrencilerin sosyal yaşama entegrasyonuna katkı, Engelli öğrencilerin kişisel gelişim planı oluşturmalarına katkı, Engellilikle ilgili farkındalık eğitimleri düzenleme, Öğrencileri gereksinimi olan burs ve psikolojik destek olanaklarına yönlendirme Burs, barınma vb. başvurularının yapılması ve sonuçlarının takibi, Maddi güçlüğü bulunan engelli öğrencilerin yardımcı araç-gereçlerinin ücretsiz temini.

8 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde donanım ve fiziki ortam itibariyle standartlara uygun bir Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi (PDR) oluşturulmuştur. PDR biriminde iletişim ve kimlik problemleri, sınav stresi, uyum sorunları ve diğer psikolojik problemler ele alınmakta; öğrencilerin karşılaştıkları duygusal, sosyal, eğitime veya meslek ve iş seçimine ilişkin sorunların çözümünde danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilmektedir.  Bunların dışında bireysel görüşmelerin yanında grup terapisi de yapılmaktadır. Birimde öğrencilerimizle yapılan bireysel görüşmeler randevu sistemi ile yapılmaktadır.

9 SPORTİF ETKİNLİKLER Üniversitemizde Spor Hizmetleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Spor takımlarımızın Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından değişik üniversitelerde organize edilen basketbol, voleybol, salon futbolu, badminton, güreş, judo, tenis, boks, karate, tekvando, yüzme vb. spor etkinliklerine bay ve bayan branşlarında katılımları sağlanmakta, burada elde edilen derecelerle Üniversitemiz ulusal ve uluslararası organizasyonlarda temsil edilmektedir. Ayrıca her yıl geleneksel olarak Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokulları arasında spor müsabakaları düzenlenmekte ve burada dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarla ödüllendirilmektedir. Bunun dışında her Fakülte ve Yüksekokul kendi bünyesinde sınıf ve bölümler arası spor müsabakaları tertip ederek seçmeler yapmakta ve bu şekilde birimlerini üniversite içi spor oyunlarında temsil edecek takımları oluşturmaktadırlar.

10 Türk Sanat Müziği Topluluğu Çevre Topluluğu İzcilik Topluluğu
ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI Üniversitemizde, öğrencilerin liderlik vasıflarını, kişilerarası sosyal ilişkilerini ve karar verme becerilerini geliştirmeleri, ders dışı zamanlarını yararlı bir şekilde geçirmeleri amacı ile kültür, sanat, spor, düşünce ve kariyer alanlarında faaliyetlerde bulunmak üzere kurulmuş 69 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Havacılık Topluluğu Türk Sanat Müziği Topluluğu Çevre Topluluğu İzcilik Topluluğu Kuş Gözlem Topluluğu Enerji Topluluğu Sinema Topluluğu Fotoğraf ve Gezi Topluluğu Atatürkçü Düşünce Topluluğu Halk Oyunları Topluluğu

11 BÖLÜMÜMÜZÜ TANIYALIM

12 Çevre mühendİSLİĞİ NEDİR?
Çevre mühendisliği, doğal kaynakların kullanımı ve insan sağlığına uygun çevre koşullarının yaratılması ile ilgili mühendislik dalıdır.

13 ÇEVRE MÜHENDİSİ KİMDİR?
Doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması, doğal çevrenin korunması ve insan sağlığına uygun biçimde geliştirilmesi konusunda çalışan kişidir. 

14 göreVLERİ NELERDİR????? Fabrikalarda, atıkların arıtılması, gerekli tesislerin kurulması, işletilmesi için önerilerde bulunur ve yapılanları denetler,  Katı atıkların çevreye zarar vermeden yok edilmesi için gerekli önlemleri alır, İçme ve kullanma sularının arıtılması ve su kaynaklarının geliştirilmesi için çalışmalar yapar, 

15 göreVLERİ NELERDİR????? Kent içinde hava kirliliğinin nedenlerini ve hava kalitesini belirler, hava kirliliğini önlemek için gerekli önlemleri alır,  Gürültü kaynaklarını belirler, gerekli önlemlerin alınması için öneriler geliştirir,  Akarsu, göl, deniz gibi su ortamlarının kalite sınıflamasını yapar, Çevre ile ilgili kanun ve yönetmelikleri yorumlar. 

16 ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ
Bölüm Başkanı Prof.Dr.Yüksel Ardalı

17 Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr.N.Gamze Turan

18 Öğretim Üyeleri

19 ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ
Arş. Gör. İlknur GÜLER Arş. Gör. Şeyma ATAY Arş. Gör. Hülya AYKAÇ Arş. Gör. Sevde ÜSTÜN Arş. Gör. Arife ŞİMŞEK Arş. Gör. Sevda Esma AKKAYA

20 kuruluşU 1980 yılında Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılmıştır yılında Mühendislik Fakültesi bünyesine geçmiştir. Bölüm, 1992 yılında ikinci öğretim programına başlamış olup halen birinci ve ikinci öğretim olarak eğitimine devam etmektedir.

21 Çevre MühendİSLİĞİ BÖLÜM PROFİLİ
Çevre Mühendisliği Bölümünde, temel işlemler, çevre kimyası, içme suyu ve kullanılmış su arıtımı, mikrobiyoloji, hava kirliliği kontrolü konularında temel laboratuvar eğitimi vermekle birlikte, ölçme bilgisi, bilgisayar destekli çizim, istatistik ve olasılık, mühendislik mekaniği, mukavemet gibi temel mühendislik dersleri de verilmektedir. Çevre mühendisinin çalışma ortamında karşılaşacağı su ve atıksu, katı atık, hava ve toprak kirliliği problemleriyle ilgili dersler de verilmektedir.

22 Bölümümüzde teorik eğitim ile beraber laboratuvarlarımızda uygulamalı eğitim de verilmektedir.

23 LİSANSÜSTÜ 1985 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, lisansüstü seviyesinde eğitim vermektedir.  DOKTORA Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı 1988 yılında doktora programında eğitim-öğretime başlamıştır.  Tezli yüksek lisans programları için en az 55 ALES puanına, Doktora programları için yüksek lisans yapmış veya hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli fakülte diplomasına sahip olanların en az 55 ALES puanına, hazırlık sınıfları hariç on yarıyıldan daha kısa süreli lisans diplomasıyla başvuracakların ise en az 80 ALES puanına ve en az 80 veya muadili lisans mezuniyet not ortalamasına sahip olması istenir. Doktora programlarına başvuranların YDS/ÜDS’den en az 55 veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan alması gerekir.

24 ERASMUS PROGRAMI Öncelikli Başvuru Koşulları:
Erasmus programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.    Öncelikli Başvuru Koşulları: Bölüm Erasmus koordinatörüne başvurmak ve bölümün hangi üniversitelerle kurumlararası anlaşmasının olduğunu öğrenmek. Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi olmak (önlisans, lisans veya lisansüstü) Üniversitedeki 1. sınıfı tamamlamış olmak Ağırlıklı not ortalaması 2,20/4,00 olmalı (önlisans, lisans öğrencileri)  Ağırlıklı not ortalaması 2,5/4,00 (75/100) olmalı (lisansüstü öğrencileri)

25 FARABİ PROGRAMI Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

26 AKADEMİK TAKVİM

27 BÖLÜMÜMÜZDE YAPILAN ETKİNLİKLER
Samsun ve Bafra Atıksu Arıtma Tesisi teknik gezileri Samsun Terfi Merkezleri teknik gezisi Samsun katı atık düzenli depolama sahası teknik gezisi

28 LÖSAM’a destek kermesi
Huzurevi Ziyareti Futbol Turnuvası Fidan dikme etkinliği Söyleşiler

29 MEZUN OLUNCA… İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi projelendirilmesi ve inşaatı, Evsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinin sistem seçimi, projelendirilmesi, inşaatı ve işletilmesi, Sanayi kullanım sularının hazırlanmasına yönelik projelendirme hizmetleri, Çevre yönetimi ve planlaması, Gürültü kirliliğinin kontrolü gibi alanlarda çalışabilirler.

30


"T.C. Ondokuz mayIs ünİversİtesİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ EYLÜL/2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları