Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI."— Sunum transkripti:

1 G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI

2 H AREKETE DAYALı ARA YÜZ NEDIR ? Harekete dayalı ara yüzler, teknolojik cihazların vücut hareketleriyle kontrolünü sağlamaktadır. Bu teknoloji mühendislik, oyun, sağlık, eğitim, sosyal yaşam vb. alanlarda insan bilgisayar etkileşimini ve yaşamı kolaylaştırıcı bir etken olarak kullanılabilir.

3 İnsan bilgisayar etkileşimi fare, klavye, dokunmatik ekranlar vs gibi ara yüzler ile sağlanıyorken harekete dayalı ara yüzler ile bu sınırlılıklar ortadan kaldırılabilir.

4 Elektronik cihazlarda en önemli nokta cihazın algılayıp yorumlaması ve bir karar alabilmesidir. Harekete dayalı ara yüzler bilgisayarın vücut hareketlerini algılayıcılar ile algılayarak karar döngülerini bu sayede yönetmesini saylar.

5 T ARIHI 1963 yılında, Ivan Sutherland tarafından, Sketchpad Bu program ile bilgisayar ekranına bir kalem yardımıyla çizilen çizginin istenildiği şekilde hareket ettirilmesi sağlanmıştır. Günümüzde dahi bu çalışmalar devam etmektedir.

6 Özellikle oyun sektöründe hareket ara yüzleri oldukça yaygınlaşmıştır. Kullanıcılar hareket ederek oyun oynayabilmektedir. Örneğin; wii. Bu teknolojinin mobil cihazlar, tabletler, televizyonlar vb. teknolojik cihazlarda kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.

7 Bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte bir çok firma bu teknolojinin sadece belli ışıkta çalışabilme, kullanıcıların belli renkte eldiven giymesi zorunluluğu, belli kamera tiplerinde çalışma gibi sınırlılıklarını ortadan kaldırmak çalışmalar sürdürmektedir. Belki de bu sınırlılıklar oldukça azaltıldığında kullanımı daha fazla yaygınlaşacaktır.

8 G ELECEĞIN TEKNOLOJISI ! Günümüzde dokunmatik ekranlar oldukça moda fakat dokunmatik ekranların kısıtlayıcı olabileceğini düşündünüz mü? Teknolojik cihazlarla etkileşime geçmek için hareket teknolojisini kullanmak teknoloji profesyonellerini harekete geçirmiş durumda.

9 D OKUNMA TEKNOLOJISIYLE KıYASLARSAK Dokunma teknolojisi cihazın dokunabileceğimiz bir mesafede olmasını şart koşuyor. Dokunmatik ekranın her tarafı aynı özellikte olduğu için (ısı farkı olmaması, yükseklik farkı olmaması vs.) geri bildirim sağlanmıyor. Dokunmatik ekranda girdi ara yüzü çıktı ara yüzü ile aynı ekranda olduğu için kullanım zorlaşıyor. Her cihazda farklı özelliklerde dokunmatik ekran ara yüzü olabildiği için standart bir teknoloji değildir.

10 Teşekkürler…


"G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Koray AVCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları