Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA"— Sunum transkripti:

1 EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA

2 Genel amaç: Gelişmişliğin genel unsurlarını ortaya çıkarmak.
Bunu yapabilmek için de Japonyanın gelişmesinde etkili olan faktörleri incelemek

3 MODERN JAPONYA KlMLİK KARTI Yüz Ölçümü: 377.815 k
Nüfusu: milyon İdare Şekli: Anayasal monarşi Başkenti: Tokyo (nüfusu 11,5 miyon) Dili: Japonca (resmî) Dini:Şintoizm ve Budizm (azınlık olarak Hristiyanhk) Kişi Başına Düşen Millî Gelir: ABD doları 2005 Yıllık Nüfus Artış Oranı:%0,2 Ortalama İnsan Ömrü: E: 77, K: 83 yıl Şehir Nüfusu Oranı: %79 Ekonomik Faal Nüfus Oranı: %68 Okuma Yazma Bilmeyenlerin Oranı:%0

4 JAPONYANIN GELİŞMİŞLİKTEKİ GENEL SEYRİ
Japonya, dünyada sanayi alanında çok gelişmiş ve dış ülkelerle olan ticareti artmış bir ülkedir. Japon halkı, güçlü ekonomik yapısına büyük sıkıntılar çekerek ulaşmıştır. Nitekim, 2. Dünya Savaşı sonunda önemli ölçüde ham madde temin ettiği Mançurya, Kore ve Tayvan'ı kaybetmiş; ülkedeki sanayi tesisleri harap olmuştur. Tüm bunlara karşın hızla gelişmesini sürdürmeye devam etmiştir. Kişi başına düşen millî gelir 1946'da 17 ABD Dolan iken dört yıl sonra 132 dolara çıkmış; son yıllarda da 30 bin dolan aşmıştır .

5 Zaman zaman meydana gelen depremler ve okyanusta oluşan dalgalar, önemli tahribat yapmaktadır (Örneğin 1923 ve 1993'te ve en son 2011 de şiddetli depremlerin oluşturduğu dalgalar, kıyı bölümüne büyük zarar vermiştir) Ekonomik olarak büyük kayıplar vermiştir. Buna rağmen her seferinde küllerinden doğan ülke olmuştur.

6 Japonya küllerinden nasıl doğdu?
Sorusunu, özellikle kalkınma uzmanları ve ülkesini düze çıkarmayı arzulayan düşünürler çok sormuşlardır. Bu soruya iki biçimde yaklaşılıyor: Birincisi, “Japonya’da şu şu şu özellikler vardı, ondan kalkındı” türü açıklamalar; ikincisi, “Japonya dışındaki ülkelerde şu şu şu özellikler yoktu, onun için Japonya olamadılar” türü açıklamalar. Dolayısıyla, birinci tür açıklama, Japonya’yı bir mucize olarak görürken; ikinci tür açıklama, diğer ülkeleri, örneğin Türkiyeyi bir fiyasko olarak görüyor. Biz bu çalışmada, Japonya ve Türkiyeyi bu iki açıklama türünü akılda tutarak inceledik.

7 Japon Mucizesi, esas olarak sekiz temel ilkeye dayanmaktadır :
1. Çalışanlara zayıflıklarının üstesinden gelmek için yardımcı olmak, 2. İnsanları suçlamadan sorunu çözmek 3. Sürekli gelişim içinde olmak, 4. İnsanı bütün olarak tanımak ve kabul etmek, 5. Karar alırken uzlaşmayı sağlamak. 6. japonya da ordu olmadıgı ve savunma butcesı koç un yıllık butcesı kadar bıle olmadıgı ıcın 7.Tum kaynaklar egıtıme yatırılıyor 8.Sosyal devlet anlayısı var yanı devlet kendısı ıcın degıl halkı ıcın calısıyor bızde ıse devlet kendısı ıcın calısıyor 3-5 kişi dışında yatırımlarımızın cogu cesıtlı ınsanların cebıne gidiyor

8 TEKNOLOJİ DEVİ JAPONYA

9 ROBOTLAR ÜLKESİ JAPONYA

10 Japonyada iki kişiye bir otomobil ve televizyon düştüğünü, günde 50 milyon gazete satıldığını öğrendik..

11 Deniz taşımacılığında dünyada önde gelen ülkelerden olduğunu öğrendik.

12 Mükemmel bir kara ve demir yolu ağına sahip olduklarını öğrendik…..

13 GRUP:4


"EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları