Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi."— Sunum transkripti:

1 SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi Toplum Beslenmesi Şubesi

2 DSÖ SAĞLIK 21 HEDEFLERİ NÜFUS ve KALKINMA KONFERANSI GÖREV ÇAĞRISI

3

4

5 YAŞAM BOYU BESLENME Okul öncesi çocukların %16’ sının beslenmesi bozuktur. %2.1’ inde ileri derecede malnutrisyon Zayıflık-kısa boyluluk %14-25 Anemi %17-35 Parazitler %30-50 A ve B vit yetersizlikleri %15-37 D vit. Yetersizlikleri %20 C vitamini yetersizlikleri %27 B2 yetersizlikleri %25-40 Basit guatr %30.3 Diş çürükleri %43-85 Kalsiyum yetersizlikleri %44-72 Şişmanlık %4.8-6

6

7 cm cm 136 cm 142 cm 1960 DÜNYADA OKUL SÜTÜ UYGULAMALARI  Danimarka  İsveç  Çek Cumhuriyeti  Hollanda  Portekiz  İran

8 OSTEOPOROZ GERÇEKLER 50 yaşında bir kadının hayat boyu kalçasını kırma riski %17’ dir. Kalçasını kıran kadınların 1/4’ ü bir daha hiç ayağa kalkamayacaktır. Kadınlarımızın %40’ ı 80 yaşına gelmeden en az bir omurgasını kıracaktır. 50 yaş ve üzeri kadınların %15’ inin bileği kırılacaktır. Kalça Kırığı ilk müdahale……. 7,000$ İlk dört ayın sonunda maliyet……. 12,000$ 1 yılın sonunda ……..20,000-35,000$

9

10

11 Günde 1200 mg kalsiyum almak için alternatif gıdalar 17 kg elma veya 3 kg çavdar ekmeği veya 13,5 sığır eti veya 1 litre süt

12

13 İLLER ADANA * ANKARA ANTALYA DENİZLİ İSTANBUL * İZMİR KOCAELİ KONYA * K. MARAŞ MUGLA OSMANİYE * TABLO:BRUSELLOZ VAKALARININ İLLERE GÖRE DAĞILIMI

14

15

16 21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLAMALARI

17 HEDEFLERİMİZ  Sağlık çalışanlarının sağlıklı süt tüketimi konusuna dikkatlerinin çekilmesi  Sağlıklı süt tüketimi konusunda doğru mesajların halka iletilmesi  Sağlıklı süt tüketiminin öneminin vurgulanması  Sağlık kuruluşlarından yararlanan halkın sağlıklı beslenme ve süt tüketiminin arttırılması konusunda bilgilendirilmesi ve bu konuda toplum bilinci oluşturulması

18 İŞBİRLİĞİ YAPILAN KURULUŞLAR  Özel Sektör * Tetra Pak A. Ş.  Hacettepe Üniversitesi * Beslenme ve Diyetetik Bölümü  Ankara Üniversitesi * Sağlık Eğitim Fakültesi

19 KOCAELİ, İSTANBUL İZMİR, MUĞLA, DENİZLİ, ADANA,ANTALYA OSMANİYE, K.MARAŞ ANKARA, KONYA PROJE İLLERİMİZ

20 BEİ MATERYALLERİ Sinevizyon Sağlık Personeli için başvuru kitabı Halk ve sağlık personeli için eğitim modülleri Afiş ve broşürler Programın değerlendirilmesi Grup Çalışması

21 Eğer bir problem görüyorsanız BU SİZİN PROBLEMİNİZDİR. Eğer birisinin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorsanız UNUTMAYIN Kİ SİZDE HERKES KADAR BİRİSİNİZ….


"SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları