Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur. İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur. İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında."— Sunum transkripti:

1

2

3 MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur.
İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında kümeleşerek , “ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜ” ‘nü savunur. Ülkenin yer altı ve yerüstü zenginliklerinin değerlendirilmesinde “ÜLKE’NİN ÇIKARLARI” nın gözetilmesini hedefler. Toplumu oluşturan bireylerin, önce kendi yararına değil ”TOPLUM YARARINA FEDAKARLIK YAPMASI” nı öngörür.

4 CUMHURİYETÇİLİK “MİLLET EGEMENLİĞİ” ni esas alır.
“HALKIN KENDİ KENDİSİNİ YÖNETMESİ” İlkesi ‘ni savunur. Cumhuriyetçilik’te “EN BÜYÜK GÜÇ MİLLET” tir. Millet,kendi iradesini “SEÇİM” ile ortaya koyar.

5 “SOSYAL DEVLET (Halka Hizmet Eden Devlet) ANLAYIŞI” nı kabul eder.
HALKÇILIK Toplumu oluşturan “TÜM İNSANLARIN YARARINA” devletçe hizmet edilmesidir. “SINIF ve ZÜMRE (Grup) AYRILIĞI “ nı red eder. “EŞİTLİK İLKESİ” ‘üzerine kuruludur. Tüm insanların “KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİĞİ” ni savunur. Toplumu oluşturan insanların,”DEVLETİN TÜM OLANAKLARINDAN AYNI ŞEKİLDE YARARLANMASI” esasını kabul eder. “SOSYAL DEVLET (Halka Hizmet Eden Devlet) ANLAYIŞI” nı kabul eder.

6 İNKILAPÇILIK “ÇAĞDAŞLIK / Modernlik” adına , toplumun ileri bir seviyeye çıkabilmesi için gerekli kurum ve kuralların yerleştirilmesidir. “SÜREKLİ YENİLEŞME ve GELİŞME” ‘yi esas alır.

7 LAİKLİK Devlet Düzeni ‘nin ve Hukuk Kuralları ‘nın dine değil, “AKIL ve BİLİM” ‘e dayandırılmasıdır. “DİN ve DEVLET İŞLERİNİN BİRBİRİNDEN AYRILIĞI” İlkesi üzerine kuruludur. Bu ilkeye göre,Her İnsan ;”DİN-İNANÇ / VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ’NE SAHİPTİR.”

8 DEVLETÇİLİK Güçlü bir TÜRKİYE’nin yararına gerekli olan “YATIRIMLARIN DEVLET ELİYLE YAPILMASI“nı ön görür.

9

10

11

12


"MİLLİYETÇİLİK “MİLLİ BİRLİK ve BERABERLİK” esası üzerine kuruludur. İnsanların “BİRLİKTE YAŞAMASI” ‘nı arzu eder. Dil,Irk ve Vatan Birliği ‘nin etrafında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları