Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.. FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.. FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER."— Sunum transkripti:

1 ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.

2 FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER.

3 TÜKETİCİ İSE KALİTELİ ve SAĞLIKLI ÜRÜN İSTER.

4 KALİTESİZ HAMMADDE KALİTELİ ÜRÜN İMKANSIZDIR !...

5 İYİ UYGULANAN TEMİZLİK PROGRAMI Sağlıklı İnekler Az Hastalık Oranı Daha Fazla ve Kaliteli Süt Yüksek Gelir Daha Az Veteriner Masrafı Kârlı ÜRETİCİ

6 TEMİZ SÜT ELDE ETMEK Sütün temas ettiği her yerden, istenmeyen maddeleri ortadan kaldırıp, mikroorganizmaları öldürerek (dezenfeksiyon), mikrobik kontrol sağlamak.

7 MİKROORGANİZMALAR GÖZLE GÖRÜLEMEYECEK KADAR KÜÇÜK CANLILARDIR. SÜT; MİKROORGANİZMALARIN YAŞAMASI VE ÇOĞALMASI İÇİN MÜKEMMEL BİR BESİN KAYNAĞIDIR.

8 1 ADET BAKTERİDEN : 8 SAATTE 256 ADET 262.144 ADET 16 SAATTE 16.800.000 ADET BAKTERİ ÜRER. 24 SAATTE

9 Sütteki mikroorganizma Sayısının Artışı Üzerine Sağım ile Muhafaza Şartlarının ve Sürenin Etkisi. Sağım ŞartlarıTaze Süt Ad/ml 10 0 C’de Sütteki Bakteri Sayısı Ad/ml 24 Saat Sonra 48 Saat Sonra Temiz hayvan Temiz barınak Temiz ekipman 4 50013 000 130 000 Temiz hayvan Kirli barınak Kirli ekipman 40 000180 000 850 000 Kirli hayvan Kirli barınak Kirli ekipman 150 0001 250 00014 000 000

10

11 DAHA FAZLA ve KALİTELİ SÜT ELDE ETMEK İÇİN DOĞRU SAĞIM TEKNİĞİ Ellerinizi Yıkayın. Sağımı Yapın. Memeleri Dezenfekte Edin.Memeleri Kurulayın. Memeleri Tekrar Dezenf. Edin. Kirli Memeleri Yıkayın. Ön Sağım Yapın.


"ÜRETİCİ KALİTELİ SÜT ÜRETMEK İSTER.. FABRİKALAR KALİTELİ SÜT TALEP EDERLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları