Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu."— Sunum transkripti:

1 Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu çözmek; insanlara, araçlarına binmekten daha cazibeli önerilerde bulunmak demektir.

2 Serhad Birlik Yönetim Kurulu açıklaması  "Öğrencilerimizin her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için kent içi ulaşımında büyük görevler üstlenen ve bunları başarıyla yerine getiren yönetimimiz, eğitim camiasının da en ufak bir trafik sorunuyla karşılaşmaması konusunda üzerine düşen görevi yapmış ve yapmaya devam edecektir. Tüm okullarımızda eğitim ve öğretimlerini sürdürmekte olan öğrencilerimize ve onları büyük bir özveriyle yetiştirmeye çalışan öğretmenlerimize en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyor eğitim ve öğretim yılının başarılarla dolu olmasını temenni ederiz."

3 Öğrencinin ulaşım sıkıntısı  Ancak bazı olumsuzluklarla karşılaşıyoruz;  Fakültemizden öğleden sonra çıkan öğrenciler, otogara kadar yürümek zorunda kalıyor çünkü yolcusu olmayan minibüsler ve otobüsler fakülteye girmiyorlar ya da giremiyorlar.  Bunu burada dile getiriyor olmaktan bile utanç duyuyorum aslında. Sonuçta bu çok temel bir ihtiyaçtır. Su içmek insana, yaşamak için ne kadar temel bir gerekse; okula ulaşım da öğrencinin öğrenim hayatı için o kadar temel bir gerektir. Bunun bu güne kadar çözülmemiş olmasını bir tarafa bırakırsak, öğrencinin bir şeyler yapılması umuduyla bunu yetkililere anlatma çabası ardından bir gelişme olmazsa durum vahim demektir.

4  Edirneli her zaman öğrencisine sahip çıkmıştır. Edirne'ye gelen öğrenci de Edirneliye güvenmiştir ve güvenmektedir.  Sorunumuz büyüktür, hava durumu nedeniyle büyümüştür ve daha da büyüyecektir. Bir üniversite, öğrencisiz düşünülemez ve ulaşım olmadan sağlıklı bir eğitim beklenemez.

5 Öğrencinin istediği  İstenilen, Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ne bir durak yapılması ve her aracın, ders yapılan saatlerde (18.30 a kadar), otogara girmeden önce bu durağa uğramasıdır.  Yurtta kalan öğrencilerin otogardan yurda gidişi kolaylaştırılmalıdır. Öğrenciyi Tıp Fakültesinde bırakmak yeterli değildir. Araçların yurda kadar çıkmaları gerekmektedir.  Bu sorunların aşılması için yetkililerin gereğini biran önce yapacağına inanıyoruz.

6 Trafikle ilgili olarak arkadaşlarımın bana bildirdikleri şunlardır.  Saraçlar Caddesi trafiğe kapatılsın. Bu daha önce denenmiş ve uygulamada kısa süre kalmıştır. Belli ki derdi çoktur, ancak modern bir kentin merkezinde, meydanında trafik olmamalıdır. İzmir Alsancak, İstanbul İstiklal v.b. Cadde gece belli saatlerden sonra dükkânların ihtiyacı için müsaade edilir. Saraçlar Caddesi ve çilingirler caddesi birlikte değerlendirilmeli ikisi de kapatılmalıdır. Bu durumda oluşacak park soru da gerekirse katlı otopark yapılarak çözülebilir.

7  E-5 yolunun yükü paralel yolların düzenlenmesiyle hafifletilsin.  Edirne'den daha büyük şehirlerde yaşanan trafik ve ulaşım sorunlarına bulunan çözümlere kulak kabartmalı ve uygun olanlarını, uygulanamayacak duruma gelmeden uygulamalıyız. Bunlardan en kesini raylı sistemdir. İkincisi merkezin trafiğe kapatılası ve giriş çıkışların hızlı yapılabildiği bir otopark yapılmasıdır. Son olarak tek bilet uygulamasının getirilmesiyle bireysel araçların kapı önünde kalacağına ve yolların ferahlayacağına inanıyoruz.

8 Teşekkür Bu organizasyonda emeği geçen herkse, bize konuşma hakkı veren büyüklerimize ve aciliyeti olan konularda hassas davranacak olan yetkililere mühendislik ve mimarlık fakültesi öğrencileri teşekkür eder. Ali BULUTSUZ (T.Ü. Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Öğrenci Temsilcisi)


"Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları