Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Amaç ve Hedef Birçok eski kültürün bir enstrümanı olan ve Mevlevilikte de kendini gösteren dönüş (sema) sayesinde fiziksel-zihinsel-duygusal sınırlara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Amaç ve Hedef Birçok eski kültürün bir enstrümanı olan ve Mevlevilikte de kendini gösteren dönüş (sema) sayesinde fiziksel-zihinsel-duygusal sınırlara."— Sunum transkripti:

1

2 Amaç ve Hedef Birçok eski kültürün bir enstrümanı olan ve Mevlevilikte de kendini gösteren dönüş (sema) sayesinde fiziksel-zihinsel-duygusal sınırlara giderek oluşumuzu daha derin sorgulamayı, kendimizle yeni bir boyutta karşılaşmayı ve bu yeni boyutu yaşamlarımıza yerleştirmeyi amaçlayan bir atölyedir. Ayrıca bu sayede oluşan daha yüksek farkındalık yetisi ile bedensel enerjinin her boyutta daha verimli kullanılabilmesi için yöntemler sunar.

3 Metodoloji 1. Bölüm: ISINMA Amaca uygun seçilmiş esneme ve nefes egzersizleri atölyenin ilk bölümünü oluşturur. Beden ve zihin ilişkisiyle duygusallık hareketlendirilir. Katılımcının, her boyutu ile “şimdi ve burada” olmasını sağlarken bedeni ısıtır ve olacak fiziksel-zihinsel-duygusal etkinliklere hazırlar.

4 2. Bölüm: FARKINDALIK Farklı dans disiplinlerinden alıntılarla beden bölümleri farklı biçimlerde çalıştırılır. Bir yandan bedenin mobilitesini ve potansiyelini arttırmak hedeflenirken, öte yandan sistemlerde (kas, iskelet, dolaşım, solunum, sinir, vb.) oluşan hızlanma, ısı ve stres artışının gözlenmesiyle kişinin kendisini daha iyi tanımasını ve böylece “beden ekonomisi” kavramını fark ettirmeyi ve uygulamayı amaçlar. Sistemlere ve duyu organlarına yönelik yapılan egzersizler sayesinde varılacak yüksek farkındalık, fiziksel-zihinsel-duygusal olarak katılımcının “şimdi ve burada" kedisiyle bir bütün olmasını sağlar. Böylece dönerken içine girilecek yeni boyuta en iyi şekilde hazırlanmış olunur.

5 3. Bölüm: DÖNÜŞ Bu bölümü farklı algılamalarla var olma, başka boyuta giriş diye de tanımlayabiliriz. Dönüşü fiziksel olarak gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyulan bilgi ile dönüşle başlayan algılama zorlukları ve dolayısıyla zihinde oluşan yersiz korku ve paniğin nasıl aşılacağı bilgisinin paylaşıldığı ve deneyimlendiği bölümdür. Zihnin dönüşe merakla bakması sağlanınca, duyu organlarının toplamaya başlayacağı yeni bilgiler heyecan verecektir. Bu da adım adım dönüş içinde var olabilmeyi, ardından da içinde güçlenip derinleşmeyi sağlayacaktır. Böylece oluşan yüksek farkındalık ve beden ekonomisi bilgisi sayesinde fiziksel-zihinsel-duygusal limitler ve bilinç- bilinçaltı gidiş-gelişleri deneyimlenir.

6 Ziya Azazi, 10 yılı aşkın sürede 20`den fazla ülkede, çeşitli festival ve organizasyonlarda, sivil ve akademik yapılarda atölyeleri aracılığıyla bilgi ve deneyimlerini paylaştı*. İstanbul’da 2007 yılından bu yana Dancentrum`da düzenlediği 20`yi aşkın atölye programının yansıra, Venedik Dans Bianeli çerçevesinde Ismael Ivo tarafından öncülük edilen “Choreographic Collision” isimli Uluslararası Koreografik Eğitim Programı’nda ders verdi. Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü, Klaipeda Üniversitesi Performans Sanatları Bölümü (LT), Carolyn Carlson Roubaix Devlet Koreografi Okulu (FR) ile Samsun ve Antalya Devlet Balelerinde atölyeler yaptı. Ayrıca Goldsmith Üniversitesi (UK), Droveca-Balçik (BG) ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nde “Sufizm, Sanat ve Ben” başlıklı sunumlar yaptı. * Viyana (A); Brüksel (BE); Balçik (BG); Sao Paolo (BR); Toronto (CA); St. Gallen (CH); Bogota (COL); Berlin, Düzeldorf, Hamburg (D); Aarhus (DK); Quito (ECU); Kahire (EG); Arles, Avignon, Clermont Ferrand, Crolles, Draguignan, Dunkerque, Le Creusot, Paris, Toulon, Aix en Provence, Roubaix, Brive le G, La Roche sY, Bretigny, La Rochelle, Nice (FR); Mondovi, Venedik, Terni (IT); Beyrut (LB); Klaipeda (LT); Amsterdam, Utrecht (NL); Portimao (PT); Galica, Manresa (SP); İstanbul, Samsun, Antalya, Mardin (TR); Karakas, Cumana (VEN); Londra (UK); Harare (ZW); Cape Town (ZA).

7 0.212.2300294 www.dancentrum.com dance@dancentrum.com harbiye çayırı sk, no:3, kat:3 elmadağ/taksim/istanbul


"Amaç ve Hedef Birçok eski kültürün bir enstrümanı olan ve Mevlevilikte de kendini gösteren dönüş (sema) sayesinde fiziksel-zihinsel-duygusal sınırlara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları