Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sporcu Muayeneleri ve Sağlık Raporları Dr. Ali Demircan 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi Ekim 2009.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sporcu Muayeneleri ve Sağlık Raporları Dr. Ali Demircan 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi Ekim 2009."— Sunum transkripti:

1 Sporcu Muayeneleri ve Sağlık Raporları Dr. Ali Demircan 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi Ekim 2009

2 Sporcu muayenesi ve raporlaması en çok niçin isteniyor ? Lisans çıkartmak için Yarışma – Musabakalara katılmak için Adet yerini bulsun diye !

3 Nerelere başvuruluyor ? Sağlık ocaklarına Sporcu sağlığı merkezlerine AÇSAP,VSD Sağlık grup başkanlıklarına, sağlık müdürlüğüne Hastane acillerine 112 acil yardım ve kurtarma merkezlerine İşyeri hekimliğine Belediyelere Kurum hekimliğine İlaç sektörü – medikal müdürlüklerine Muayehanelere/ Özel sağlık kuruluşlarına Aile sağlığı merkezine Toplum sağlığı merkezine Hekimi bulabildiği her yere !!!

4 Neden buralara başvuruyor ? “ K endisine getirilen her duruma anlamlı ilk yanıtı veren kişidir. Bu ateşli bir hastalık da olabilir açıklanamayan bir kaygıda olabilir. Bu soruna bir çözüm bulabilmesi ayrı ama bir yanıt oluşturmak zorundadır.” Sorun çıkartmaz kesin halleder diye !

5 Spor muayeneleri ve raporlamaları hangi kurumlar ve kimler talep ediyor ? 1. Antrenörler / Kulüpler / Sporcunun kendisi 2. Ebeveynler 3. Okullar / Beden eğitimi öğretmenleri 4. Yüzme havuzu yönetimleri 5. Halkevleri/Folklor öğreten kurumlar 6. Diğer....

6 Spor yapacak kişi - kişiler nerede ? Evde, Okulda, İşte, Antrenmanda, Şehir dışında,

7 Dışarıda kuyruktalar, Hocam !!!

8 Muayene etmem için getirir misiniz ? Ne gerek var yahu! Canavar gibi çocuklar zaten, bir kaşe vur, birde imza at yeter, HOCAM !!!

9 Kurallara uygun olarak muayene etmeden tetkiklerini görmeden onay vermezseniz. O zaman, en fazla kızarlar ! Amma sorun çıkarttın be hocam ! Altı üstü bir kaşe, bir imza yani!..........

10 Tamam getir onaylayayım da yeter ki git başımdan derseniz ?

11 Fenerbahçe'nin acı kaybı ! Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Okulu öğrencisi Ali Duran Örnek, antrenman sırasında geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede vefat etti. 07.09.2009/Milliyet

12 “Fenerbahçe Spor Kulübü'nde, futbol spor okullarında futbol eğitimi gören tüm öğrencilerimiz gibi Ali Duran Örnek'in de doktor raporu, ailesinin futbol eğitimini kulübümüzde sürdürmesine muvafakat eden belgeleri başvuru dosyasında mevcuttur. Ali Duran Örnek kardeşimizin bu ani kaybı camiamızı ve bizleri derinden üzmüştür. Ali Duran Örnek'e Allah‘tan rahmet, kederli ailesi, arkadaşları ve tüm Fenerbahçelilere başsağlığı diliyoruz.”

13 2002 : Trabzon 2. Amatör Küme takımlarından Beşikdüzüspor'un 16 yaşındaki oyuncusu Özgür Özdemir, 16 Ekim'de antrenman sırasında öldü. 2002 : Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde 14 Şubat'ta bir amatör küme takımının futbolcusu olan 23 yaşındaki Hüseyin Dinçsoy, antrenman sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 2006 Vestel Manisalı futbolcu Meduna Galatasaray ile oynanan maçta yığıldı kaldı. Apar topar hastaneye kaldırıldı. Ölümden döndü. Futbolu bırakmak zorunda kaldı. 2007 Sakarya Stadı'nda antrenman yapan genç hakemlerden biri dinlenme molasında öldü.

14 Bazen insanların işlerini kısa yoldan halletmeyerek de onlara yardımcı olabiliriz...


"Sporcu Muayeneleri ve Sağlık Raporları Dr. Ali Demircan 14. Pratisyen Hekimlik Kongresi Ekim 2009." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları