Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAVİ BAYRAK UYGULAMALARINDA BELEDİYE BAŞKANLARININ ROLÜ VE ETKİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAVİ BAYRAK UYGULAMALARINDA BELEDİYE BAŞKANLARININ ROLÜ VE ETKİSİ"— Sunum transkripti:

1 MAVİ BAYRAK UYGULAMALARINDA BELEDİYE BAŞKANLARININ ROLÜ VE ETKİSİ
Fikret ALBAYRAK Akçakoca Belediye Başkanı

2 BİZİM İÇİN MAVİ BAYRAK Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli, çağdaş ve sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Sadece Plajla sınırlandırılmayan, özünde temiz deniz suyu olmakla birlikte, çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, çevreci bir yönetim anlayışı demektir. Uluslararası niteliği ile de turizm açısından ayrı bir önem taşımaktadır. İlçemize gelen turistlerin güven duyma garantisi olarak görmekteyiz.

3 MAVİ BAYRAKLI PLAJ KÜLTÜRÜ
Belediye başkanları, kenti yönetirken, özellikle bir turizm kentinde yöneticilik yapıyorlarsa, Mavi Bayraklı Plaj Uygulamalarının oluşturacağı pozitif etki, tüm kente hakim olmalıdır. Özetle tüm şehri, Mavi Bayraklı Plaj olarak görmelidirler.

4 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMASI BELEDİYELER TARAFINDAN YAPILMALIDIR
Bunun gerekçelerini şu şekilde sıralayabiliriz : Kentin İmar Planı İçme Suyu ve Arıtması Atık Su ve Arıtma Çöplerin Toplanması ve Depolanması Park ve Bahçeler Tüm bunlar belediyeler tarafından yapılmaktadır. Bunların doğru kullanılması ve yönetilmesi, Mavi Bayraklı Plajların kente kazandırılması için altyapı oluşturur.

5 TURİZMİN PARLAYAN KENTİ AKÇAKOCA
Öncelikle Turizm Kenti hedefi ortaya konmalıdır. Biz bu hedefleri, “Köyden Kente Kalkınma” ve “Çevreye Sıfır Atık” olarak ifade ettik. Bu hedefler doğrultusunda ilk olarak Akçakoca’nın marka bir turizm kenti olması için “Parlayan Kent Akçakoca” sloganını belirledik.

6 Akçakoca’nın Revizyon İmar Planı Yapıldı.
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Akçakoca’nın Revizyon İmar Planı Yapıldı. Yapılan İmar Planında, sanayi yapılarının yerleri çevreye zarar vermeyecek şekilde belirlendi. Sahillerdeki çarpık yapılaşmalar ortadan kaldırıldı. Yeşil alanlar, park ve bahçeler ve halkın sosyal yaşam alanları arttırıldı.

7 Akçakoca’nın Revizyon İmar Planı Yapıldı.
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Akçakoca’nın Revizyon İmar Planı Yapıldı.

8 Akçakoca “Musluğundan Su İçilen Bir İlçedir”
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Akçakoca “Musluğundan Su İçilen Bir İlçedir” Halkımızın hazır su içmek yerine, evlerinin musluklarından su içmesi için çalışmalar yapıldı. Su arıtma tesisine bakım yapıldı. Su kaynağından evlerimize ulaşıncaya kadar tüm borular yenilendi. Su depolarının bakım ve temizlikleri periyodik olarak yapıldı.

9 Akçakoca “Musluğundan Su İçilen Bir İlçedir”
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Akçakoca “Musluğundan Su İçilen Bir İlçedir”

10 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Şehir Kanalizasyon Kaçakları Tespit Edilerek, Kalıcı Çözümler Üretilerek Atık Su Arıtmaya gönderilmesi sağlandı. Yaz döneminde nüfus artışı sonucu yetmeyen tahliye boruları, yüksek maliyet gerektirse de yapıldı.

11 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Atık Su Arıtma Tesisimiz, mevcut kapasitesi yetmesine rağmen, Yaz aylarındaki nüfus artışı dikkate alınarak, arıtma kapasitesi iki katına çıkarıldı. Kışın Akçakoca Nüfusu : 25 Bin, Yaz Döneminde : 120 Bin

12 Akçakoca Kıyılarıyla İlgili Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Akçakoca Kıyılarıyla İlgili Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

13 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
İstanbul Teknik Üniversitesi – Akçakoca Belediyesi “Akçakoca ilçesinde Bütünleşik Kıyı Alanı Yönetimi” projesi hazırlandı Tüm Akçakoca Kıyılarının Kirlenme sebepleri araştırıldı. Akçakoca Köyleriyle birlikte ele alınarak, sorunlar tespit edildi ve çözüm önerileri, proje ortağı Akçakoca Belediyesi’ne rapor edildi. Proje de araştırılan konular; Doğal Risk Alanları ( Erozyon) Kirlenmiş Alanlar (Deniz) Turistik Yerler Tarımsal Arazinin Yanlış ( Toprak Analizleri Yapıldı) Tarım İlaçlarının Kontrolsüz Kullanımı ve Oluşturduğu Kirlilik Doğal Su Kaynakları Ayrıca nerede hangi tarım yapılmalı, seracılığa elverişli alanlar belirlendi.

14 (kara ve su) sürdürülebilir kullanımı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İstanbul Teknik Üniversitesi – Akçakoca Belediyesi “Akçakoca ilçesinde Bütünleşik Kıyı Alanı Yönetimi” projesi hazırlandı Doğal Kaynakların ve Sektörel Çelişkilerin Saptanması Yönetsel ve idari yapılanmaya bağlı faaliyet ve politikaların koordinasyonu Doğal kaynakların (kara ve su) sürdürülebilir kullanımı Halkın Katılımı PROJE HEDEFLERİ

15 Kirlenmiş Alanlar Tespit Edildi
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR İstanbul Teknik Üniversitesi – Akçakoca Belediyesi “Akçakoca ilçesinde Bütünleşik Kıyı Alanı Yönetimi” projesi hazırlandı Kirlenmiş Alanlar Tespit Edildi İTÜ’nün Hazırladığı Proje

16 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
İTÜ projesi raporu doğrultusunda Akçakoca Tarımsal Havzada Organik Tarıma Geçiş Hedefi Belirlendi. Bölgemizde en önemli tarımsal ürün olan Fındıkta (Yıllık 25 Bin Ton) Organik Tarıma Geçiş Çalışmaları Başlatıldı. Organik Seracılık Eğitim Projesi Hazırlandı Belediyemize ait Pazar yerinde, Organik Ürünler Pazarı açıldı. Organik tarım sayesinde, kimyasal tarım ilaçlarının kullanımının önüne geçilerek, tarım alanlarındaki ilaçlamanın Kıyılarda Oluşturduğu kirlilik önlendi.

17 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Organik Tarıma Geçiş Hedefi doğrultusunda Organik Gübre Üretimi yapıldı Akçakoca hatta Türkiye’de önemli bir çevre sorunu olan Tavuk Gübreleri derelere karışıp Kıyıları kirletiyor.Bu atıklar yılda 80 Bin ton çıkıyor. Bölgemizde Fındık Kabukları, diğer yerlerde tarlada kalan samanların yakılması, orman yangınlarına ve havanın kirlenmesine neden oluyor. Bu atıklar 25 Bin tondur.

18 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Organik Tarıma Geçiş Hedefi doğrultusunda Organik Gübre Üretimi yapıldı ( Tavuk Gübresi + Fındık Kabuğundan )

19 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Ulusal bir dergi, yaptığımız çalışmaları değerlendirip, “Sürdürülebilir Organik Tarım Uygulamaları Tarım Projesi” ile “Çevre ve İnsan Sağlığı” kategorisinde “Yılın Yerel Yöneticisi” seçti.

20 Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı Derelerde temizlik yapıldı. Köylerde çevre temizliği eğitimleri verildi. Köylere Çöp Konteynerleri dağıtıldı. Köylerde evlerin kanalizasyon atıkları için foseptik çukurlar açılması sağlandı.

21 Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı

22 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı – Çevre Bilinici Eğitimi

23 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı – Çöp Konteynerleri Dağıtıldı

24 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Derelerin Islahı İçin Eğitim ve Uygulama Projesi Yapıldı – Köylere Foseptik Kuyuları Açıldı

25 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kente Ait Plajların Tamamında Mavi Bayrak Kriterleri Dikkate Alınarak Çalışmalar Yapıldı Özellikle denizden gelen kirlilik, kum temizleme makinesi ile temizlendi. Duş, Wc gibi hizmetler kusursuz şekilde yapılmaktadır. Bunun yatırımı belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın da plajlardan faydalanması için “Engelsiz Plaj” çalışması yapılmaktadır.

26 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kente Ait Plajların Tamamında Mavi Bayrak Kriterleri Dikkate Alınarak Çalışmalar Yapıldı – Plajlarımız Temizlendi

27 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kente Ait Plajların Tamamında Mavi Bayrak Kriterleri Dikkate Alınarak Çalışmalar Yapıldı – Duş – WC Hizmetleri

28 Okullarda eğitimler verildi.
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Doğal Yaşam ve Çevrenin Korunması Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Yapıldı Okullarda eğitimler verildi. Öğrencilerle Birlikte plaj temizliği yapıldı. Öğrencilerin katılımıyla ağaç dikme çalışmaları yapıldı.

29 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Doğal Yaşam ve Çevrenin Korunması Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Yapıldı – Ağaç Dikme

30 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Doğal Yaşam ve Çevrenin Korunması Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Yapıldı – Ağaç Dikme

31 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Doğal Yaşam ve Çevrenin Korunması Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Yapıldı – Çöp Toplama

32 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Belediyemizin Araçlarıyla Öğrencilerimize Tarihi Yerler Gezdirilerek Bilgilendirme Yapıldı

33 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Belediyemizin Araçlarıyla Öğrencilerimize Tarihi Yerler Gezdirilerek Bilgilendirme Yapıldı

34 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentimize Ulaşım – Şehir İçinden Plajlarımıza Ulaşım Çağdaş Bir Anlayışla Yeniden Düzenlendi. Yakın yerlere ve şehirler arası ulaşım için modern terminal projesi hazırlandı ve yapımına başlandı. Şehir içi hizmet veren taksiciler ve minibüsçüler için uyacakları kuralların yönetmeliği hazırlandı. Özellikle şehir içi ulaşımda kullanılan otobüslere, Akıllı kart sistemi, kamera ve akılı duraklar yapılarak ulaşım çağdaş standartlara getirildi. Yaz döneminde halkın plajlara rahat ulaşması için ek seferler konuldu.

35 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentimize Ulaşım – Şehir İçinden Plajlarımıza Ulaşım Çağdaş Bir Anlayışla Yeniden Düzenlendi. - Şehirler Arası Terminal

36 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentimize Ulaşım – Şehir İçinden Plajlarımıza Ulaşım Çağdaş Bir Anlayışla Yeniden Düzenlendi. - Otobüslerde Akıllı Kart Sistemi

37 Çarpık yapılar yıkılarak kaldırıldı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Kentin Kıyı Şeridinde ve Sahillerimizde İnsanlarla – Deniz Arasına Giren Engeller Yıkılarak Kaldırıldı ve Çağdaş Turizm Kentine Yakışan Projeler Hazırlandı Çarpık yapılar yıkılarak kaldırıldı Sahil Projeleri Hazırlandı ve Uygulamaya konuldu

38 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentin Kıyı Şeridinde İnsanlarla – Deniz Arasına Giren Engeller Yıkılarak Kaldırıldı – Yıkımlar Yapıldı

39 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentin Kıyı Şeridinde İnsanlarla – Deniz Arasına Giren Engeller Yıkılarak Kaldırıldı – Yeni Projeler Yapıldı

40 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentin Kıyı Şeridinde İnsanlarla – Deniz Arasına Giren Engeller Yıkılarak Kaldırıldı – Yeni Projeler Yapıldı

41 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kentin Kıyı Şeridinde İnsanlarla – Deniz Arasına Giren Engeller Yıkılarak Kaldırıldı – Yeni Projeler Yapıldı

42 MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Kurumlar Arası Koordinasyon Olduğunda Yapılan Çalışmalar Amacına Daha Hızlı Ulaşmaktadır Özellikle sahil beldelerinde, plajların Milli Emlak kurumuna ait olmasından dolayı, belediyelerin plajlarda hizmet verebilmesi için, belediyelere tahsis edilmesi gerekmektedir. Bu durum çalışmaların aksamadan yürümesi için, kurumlar arası diyalog ve dayanışmanın turizm hedefleri doğrultusunda olmalıdır.

43 Akçakoca Belediye Başkanı
MAVİ BAYRAKLI PLAJ UYGULAMALARI AMACINA YÖNELİK OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR Sonuç Olarak; Bütün bu çalışmalar, Parlayan Kent Akçakoca’nın çağdaş bir kentsel gelişim stratejisi doğrultusunda yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir. Fikret ALBAYRAK Akçakoca Belediye Başkanı


"MAVİ BAYRAK UYGULAMALARINDA BELEDİYE BAŞKANLARININ ROLÜ VE ETKİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları