Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yeni Nesil Mantar Aşısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yeni Nesil Mantar Aşısı"— Sunum transkripti:

1 Yeni Nesil Mantar Aşısı
VAKDERM Yeni Nesil Mantar Aşısı

2 Dermatofitoz nedir? Derinin belli kısımlarında pul pul dökülmeler, kıl köküne yakın yerlerde kırıklar, iltihaplanma  ve kabuklaşma ile tanımlanan deri enfeksiyonudur. PREDİSPOZİYON Genç, Zayıf, İmmun sistemi baskılanmış hayvanlar Bireysel farklılık Irk predispoziyonu Çevresel koşullar Kedi ve köpeklerde mantar hastalığına sebep olan toplamda 3 etken bulunmaktadır. Bunlar M.canis, M. Gypseum, T.mentagrophytes’dır. Hastalığın inkubasyon süresi 7-10 gündür.

3 Klinik Belirtiler? Dermatofitoz etkenlerinin oluşturdukları klasik lezyonlar sirküler yapıdadır ve ringworm olarak bilinirler. Klinik belirtiler hastalığa neden olan mantar türüne göre değişmektedir. Kedi ve Köpeklerde M.canis nedenli dermatofitoz lezyonları düzensiz olarak görülmektedir. Kısmen kıl dökülmelerine ve pulludan hafifçe kalkmış yuvarlak alanlara kadar değişen lezyonlara neden olmaktadır. Trichopyton nedenli dermatofitozlar ise, eritrem ve kıl kaybı ile beraber kabuklama gibi yangı lezyonlarına neden olan kabartılar ile seyretmektedir.

4 Klinik Belirtiler? Mantar hastalığının kuluçka periyodu 7-10 gün sürmektedir. Bu dönem bittiğinde, burun, göz kapakları, kaş kemerleri, kulak, boyun, çene altı, pati altları, parmaklar arası, kuyruk, dirsek ve sıçrama eklemleri bölgelerinde gri renkli pullar oluşmaktadır. Dermatofitozun kuluçka devri içinde olan dönemde hayvanların aşılanması, uyarıcıların biriktiği bölgede mikozun klinik belirtilerinin oluşumunu hızlandırabilir.

5 Neden önemli! Dermatofitler evcil hayvanlarda dermatolojik problemlerin en sık nedenleri arasındadır. Dermatofitoz sadece köpek ve kedilerin bir deri hastalığı olması nedeniyle değil, insanların yanısıra diğer hayvan türlerine de bulaşabilmesi nedeniyle önemlidir. Pet hayvanları insanlardaki özellikle çocuklardaki dermatofit infeksiyonlarının en önemli kaynağıdırlar .

6 Dermatofitoz ne kadar yaygın?
Bu hastalığa Beyaz rusya cumhuriyeti dahil olmak üzere, dünyanın tüm ülkelerinde rastlanılmaktadır. Her klinikte haftada en az bir ya da iki vaka gelmektedir. Bunların büyük çoğunluğunu yavru hayvanlar oluşturur. Dermatofitozların profilaksisi veteriner-sıhhi tedbirler ve aşılamalarla ilgili özel profilaksiye dayalıdır.

7 Vakderm Nasil Çalisir? Araştırmacılar kedi ve köpek dermatofitozuna neden olan etkenler başta M.canis olmak üzere diğer microsporum türleri ve trichopyton türleri olduğunu vurgulamıştır. Vakderm bu türlerden Microsporum canis, Microsporum gypseum, , Trichophyton mentagrophytes suşlarını içerir. Bunun yanısıra içeriğindeki adjuvan sayesinde bağışıklık elemanlarında artış elde ederek, hastalık sonrası korumayı daha etkili bir şekilde sağlar.

8 Literatür Vakderm ile aşılamadan sonra akyuvarların miktarını %16-50 oranında yükselttiği, lenfositlerin doğal miktarlarını %35-40 arttırdığı bakterisit hızını %6-9 arttırdığı, kan serumunun lizosim faaliyetini %60-80 ve kayuvarların fagosit faaliyetini kat arttırdığı istatistik olara kanıtlanmıştır. %50 oranında desteklediği, lenfositlerin doğal miktarını %35-40 arttırdığı,kan serumunun lizosim faaliyetini %60-80 ve akyuvarların fagositoz faaliyetini kat arttırdığı istatistik ve deneysel olarak kanıtlanmıştır. Bu demek oluyorki mantar hastalığına neden olan etkenlere spesifik bağışıklıkla birlikte genel olarak hayvanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalığa karşı predispoziyonu ortadan kaldırıyor.

9 Uygulama Şekli ve Dozu Kedilerde 3-6 aylık kedilerde 0,5ml, 6 aylıktan büyük kediler için 1 ml Köpeklerde ağırlığı 5 kg dan az olan köpekler için 0,5ml, 5 kg’dan fazla olan köpekler için 1 ml. Yaşı 50 güne kadar olan tavşanlar için 0,5 ml, 50 günden fazla olan hayvanlar için 1 ml kas içi uygulanmalıdır.


"Yeni Nesil Mantar Aşısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları