Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ."— Sunum transkripti:

1 ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ

2 Çağdaş Aile Derneği; yılında kurulmuştur ve derneğin 53 erkek, 8 bayan olmak üzere 61 üyesi mevcuttur.

3 Dernek; aile ve gençlik eğitimlerinin etkinleştirilmesi, aile bütünlüğünün korunması, güçlendirilmesi, ayrıca sosyal refahının artırılmasına yönelik ulusal ve uluslararası araştırma yapmak ve projeler geliştirilmesini sağlamak, aileye yönelik milli bir politikanın oluşmasına yardımcı olmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.

4 4-Mehmet Kemal BARDAKÇI 5-İbrahim AK 6-Mustafa Mithat NURUDUK
DERNEĞİMİZİN KURUCU ÜYELERİ 1-Hüseyin BULUT 2-Mehmet AKSEKİ 3-İsmail KAYAHAN 4-Mehmet Kemal BARDAKÇI 5-İbrahim AK 6-Mustafa Mithat NURUDUK 7-Mehmet DURMAN

5 2- Muzaffer BÜYÜK Başkan Yard. 3- M. Kemal BARDAKÇI Sekreter
MEVCUT YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZ! 1-Hüseyin BULUT Başkan 2- Muzaffer BÜYÜK Başkan Yard. 3- M. Kemal BARDAKÇI Sekreter 4-M. Mithat NURUDUK Sayman 5-Mehmet AKSEKİ Üye

6 VİZYONUMUZ 1- Aile ve gençlik eğitimlerini etkinleştirmek,
2- Aile bütünlüğünün korumak ve güçlendirmek, 3- Aileye yönelik milli bir politikanın oluşmasına yardımcı olmak ve bu konuda çalışmalar yapmak, 4- Eğitim bir ayrıcalık değil bir normalite olmalıdır. 5- Her kişiye eğitim ve amaçlarına uygun eğitim verilmelidir. 6- Eğitim için her alan her mekân ve her istekli gönülde ekilecek bir fidan vardır.

7 1- Ailelerin sağlık ve huzurunu kurmak için gayret…
MİSYONUMUZ 1- Ailelerin sağlık ve huzurunu kurmak için gayret… 2- Eşlerin ailedeki konumunu güçlendirmek için eğitim… 3- Ailede saygı, sevgi ve sağlıklı iletişim ortamı için çaba ve umut… 4- Ailenin sosyal refahının artırılmasına yönelik ulusal ve uluslararası araştırmaların ve projelerin yapılmasını sağlamak.

8 Bu hizmetleri yaparken düsturu “Bir hayat kurtar ki, bir aile kurtulsun, Aileyi yaşat ki, millet yaşasın” sloganı ile Türkiye’de ilke imza atarak 1998 yılında, Muhterem Abdullah BÜYÜK Hocamızla Konya’mızda başlatılan “Aile Okulu (Mektebi)” projemiz, bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bilgisi, destekleri ve derneğimiz adına gönderilen “Aile Okulu Programları” dâhilinde;

9 Başta Konya olmak üzere;
AİLE OKULU PROJENİN UYGULANDIĞI VE UYĞULANMAKTA OLDUĞU İLLER (YERLER) ŞÖYLEDİR. 1-ADANA 2-ADAPAZARI Hendek/ADPZ. 3-ANKARA 4-AFYON İnegöl/BURSA 5-ANTALYA 6-Gölbaşı/ADIYAMAN İSTANBUL AVY 7-BURSA 8-DENİZLİ İSTANBUL ANDY 9-ELAZIĞ l 0-HATAY İZMİR 16-KAYSERİ KONYA Altınekin/ KONYA 19-KÜTAHYA. 20-MALATYA Manavgat/Antalya 22-MERSİN NİĞDE OSMANİYE 25-YALOVA 26-K.MARAŞ ŞANLIURFA 28-ERZURUM ADIYAMAN ÇORUM 31-Yalvaç/İSPARTA32-Bozüyük/BİLECİK 33-Tarsus/ MERSİN

10 olmak üzere; 25 il ve 7 ilçede derneğimizi veya derneğimizin bu projesini benimseyen diğer Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilerek, yıl içerisin de 8 defa ve üçer saat olmak üzere derneğimiz üyesi, Onursal Başkanımız Abdullah BÜYÜK hocamız ve dernek dışından gelen gönüllü uzmanlarla seminerler şeklinde sürdürülmektedir.

11 Bu il ve ilçelere ilaveten ileriki yıllar için aşağıdaki iller hedeflenmiştir.
Hedef İl’lerimiz : 1- KIRIKKALE 6- BALIKESİR11- KİLİS 2- MANİSA 7- AKSARAY 12- DÜZCE 3- UŞAK BİLECİK SAMSUN 4- SİVAS AFYON 14- G. ANTEP 5- KARAMAN 10- ERZİNCAN

12 Hedeflenen illerimiz, mezun olan veya Aile Mektebi devam eden beldelere yakınlığına göre belirlenecektir. Dernek amacını gerçekleştirmek için, çocuklarımıza yönelik “İşi temelden almak kaydıyla “Gökkuşağı Kreş, Gündüz Bakımevi Ve Ana Sınıfı”“Gökkuşağı Kur’an Kursu” projeleri için gerekli çalışmalar yapmaktadır.

13 ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ’NİN HEDEFLERİ İSE ŞÖYLE SIRALANMAKTADIR:

14 Derneğimiz aynı zamanda ulusal bir dernektir
Derneğimiz aynı zamanda ulusal bir dernektir. Dünya, Türkiye, Konya insanına hizmet için vardır ve çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalarımız ihtiyaç duyulması halinde yurt içinde ve yurt dışında şubeler açmakla sağlanacaktır.

15 Şu anda “Bir hayat kurtar ki, bir aile kurtulsun” sloganı ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. “Aile Danışmanlığı” yapmaktayız. Problemli ailelerin sorunlarına uzman kişiler aracılığı ile çözümler üretmek için çalışmalarımız devam etmelidir. Bunun için isteyenler; derneğimize bizzat gelerek, telefonla veya mektupla problemlerini ulaştırabilirler.

16 “İster kral, ister hamal olsun dünyada en mutlu insan aile huzuru olan insandır.” düsturu gereğince, beyleri ve hanımları eğitmek için kurslar açmak amacımızdır. Gayemiz, yalnızca mutlu ailelerin oluşturulmasını sağlamaktır.

17 Bir Yıl İçerisinde Gerçekleştirilecek Hedefler:

18 1-Gönüllü uzmanlarla evlenme çağında bulunan gençlerimize evlilik öncesi seminerler düzenlemek.
2- Konferans Çalışmaları olmak üzere: Bilimsel ve kültürel konularda konferans, seminer, kurs, açık oturum ve sempozyum tertip etmek.

19 3- Aileler arası yardımlaşmayı ve kaynaşmayı artırmak İçin periyodik şekilde programlar düzenlemek.
4- Toplantılar, geziler, sergiler, temsil, festival ve gösteriler düzenlemek. 5- Aileler arası sevgi ve sağlıklı ilişkiyi artırmak için; yurt içi ve yurt dışı seyahatler düzenlemek.

20 7- “Evlilik Öncesi Eğitim”i yaygınlaştırmak,
6- Öğrenim çağındaki gençler için yaz okulları, yaz kampları, gezi ve piknik programları düzenlemek. 7- “Evlilik Öncesi Eğitim”i yaygınlaştırmak, 8- Evlendirme hizmet birimini faal hale getirmek.

21 Orta Vadede Gerçekleştirilecek Hedeflerimiz:

22 1- Geçimini temin edemeyen muhtaç ailelere maddi yardımlar da bulunmak.
2- Evlenme çağında olup, seminerlere katılan gençlerimizden, kendi imkânları ile evlenemeyen gençlere toplu nikâh ve toplu düğünler yapmak. 3- Fakir öğrencilerin tespitini yapmak ve gerekli olan maddi yardımlarda bulunmak (burs vs.).

23 4- Derneğin faaliyetleriyle ilgili; kitap, broşür, dergi vb
4- Derneğin faaliyetleriyle ilgili; kitap, broşür, dergi vb. bastırıp dağıtmak. 5-Sonrasında; “Tüm Yönleriyle Aile ve Aile Mektebi” kitaplarını bastırmak ve yayımlamak, Ayrıca “Yöneticinin El Kitabı,” “Gençliğin El Kitabı” gibi “Risaleler” bastırmak.

24 Uzun Vadede Gerçekleştirilecek Hedeflerimiz

25 1- Her türlü basılı, sesli (CD), görüntülü (Web) yayınlar yapmak (“Radyo ve televizyon dâhil”), veya yaptırmak. 2- Mütevelli Heyeti, İlim heyeti nedir? Ne yapar? Tarihi ve geçmişi ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapmak. 3- Evlendirme fonu oluşturmak. (Bu fon aracılığıyla yeni yuva kuracak kişilere yardım yapmak.) 4- Dernek Tüzüğünde belirtilen, hizmet konularına yönelik diğer çalışmaları hayata geçirmektir.

26 Ayrıca; ilk kurulduğu günden bugüne kadar savunulan asıl amacını ortaya koymak için aşağıdaki programları gerçekleşmek ve resmi olarak (AİLE OKULUNU “ANNE-BABA OKULUNU”) açmak olacaktır.

27 ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ “ANNE-BABA OKULU”
Çağdaş Aile Derneği olarak, derneğimizin Anne Baba Okulu bünyesinde geliştirilmesi ve konunun üzerinde özenle durulması, çalışmaların aktif hale getirilmesi yönündeki hedeflerimiz:

28 1- Aile Araştırma birimini oluşturmak, güçlendirmek ve yaygınlaştırmak.
2- Aile içi ilişkilerin sağlıklı bir zemine oturtulması için gerekli çalışmaları yapmak. 3- Boşanmış ailelere yardım etmek ve bu ailelerin yeniden tesisi yönünde çalışmalar yapmak. 4- Çözülmüş (boşanmış) ailelerin çocuklarına sahip çıkılması için gerekli çalışmalar yapmak,

29 6- Kesin dönüş yapan ailelerin çocuklarının sorunlarını çözümlemek.
5- Yurt dışında yaşayan ve derneğimizin tüzüğünü benimseyen ailelerin sorunlarıyla ilgilenmek. 6- Kesin dönüş yapan ailelerin çocuklarının sorunlarını çözümlemek. 7- Kimsesiz çocukların topluma kazandırılması için gerekli çalışmaları yapmak. 8- Derneğimiz bünyesinde Aile Hekimliği müessesini en kısa zamanda kurmak. 9- Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar, federasyonlar ve konfederasyonlar oluşturmaktır ki, ilki şu beş derneğin

30 DERNEĞİN ADI MERKEZİ İKAMETGÂH ADRESİ Çağdaş Aile Derneği (ÇAD) KONYA Pürçüklü Mah, Mevlana Çarşısı Kat 2 No: 205 42020 Karatay/KONYA Anadolu Aile Derneği (ANAD) KÜTAHYA Gaybi Efendi Mah. Turgutlar Yolu Alimler Sk. Yalova Aile Derneği (YA-DER) YALOVA Bağlarbaşı Mah. Yaşar Okuyan Cad. No: 19/ YALOVA Çağdaş Aile Ve Eğitim Kültür Derneği ANKARA Yeni Kıbrıs Köyü 7. Sok. No:5 Mamak/ ANKARA Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) İNEGÖL Kemalpaşa Mah. Bahçeler SNo: 27/A İnegöl/ BURSA

31 “AİLE DERNEKLERİ FEDERASYONU” (ADEF) gerçekleştirilmiştir.
bir araya gelmesiyle; “AİLE DERNEKLERİ FEDERASYONU” (ADEF) gerçekleştirilmiştir.

32 Dernek faaliyetlerimizden olmak üzere bayan çalışmalarına yönelik; 1 Şubat 2011 tarihinden itibaren “Nur-İ Osmaniye Kültür Ve Sanat Merkezi” için bahçeli ve üç katlı bir bina kiralanarak, bayanların çalışmaları etkin hale getirilmiştir.

33 Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından 14 Ekim 2010 tarihinde proje teklif çağrısına: Derneğimiz “Evlilik Okulu Projesi” ile katılmıştır tarihinde ilgili birim Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış, “Evlilik Okulu Projesi” uyğulamaya konulmuş ve 12 ay sürdürülerek sonlandırılmıştır.

34 Proje Koordinatörü Hüseyin Bulut ile Dr. Semin Güler Oğurtan, Dr
Proje Koordinatörü Hüseyin Bulut ile Dr. Semin Güler Oğurtan, Dr. Mediha Ürkmez, Psk. Dilek Zekiye Kaşık ve Psk. Zuhal Şeflek’le birlikte proje sonuna kadar büyük bir özveri ile çalışılmıştır. Müracaat eden 236 kişiyle birebir görüşülmüştür.Ayrıca salonda yapılan 5 ayrı seminere ise 260 kişi katılmış; bu şekliyle “Evlilik Okulu Projesi”nin amacına ulaşmasına yönelik güzel bir hizmet verilmiştir.

35 Derneğimiz “Ferzan Kültür Ve Sanat Birimi” Mevlana Çarşısı Kat:2 No:207 Karatay/KONYA Dernek ek binasında 1 Kasım 2011 tarihinden itibaren Tiyatro Çalışmalarını canlandırmak üzere faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir.

36 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün tarihinde Ankara’da düzenlemiş olduğu“Evlilik Öncesi Eğitim” programları hazırlama çalışmalarına derneğimiz davet edilmiş, toplantıya dernek adına Hüseyin Bulut katılmıştır.

37 Üniversiteli gençlere yönelik; erkek öğrencilerinin çalışmaları için bir daire kiralanmış; 1 Mart 2012 tarihinden itibaren, “Genç Vizyonerler Eğitim ve Kültür Merkezi” açılarak üniversite geçliğinin etkin çalışmaları sağlanmıştır.

38 BİZLERİ SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
“Bir Hayat kurtar ki, bir aile kurtulsun; Aileyi yaşat ki, devlet yaşasın!...” 21/04/2012 Hüseyin BULUT Başkan


"ÇAĞDAŞ AİLE DERNEĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları