Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SET SINIFI. Benzersiz elemanların olduğu yerde setler, birleşen konteynırların bir çeşididir. Bu elementler onların anahtarlarıdır. Birleşen konteynırlar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SET SINIFI. Benzersiz elemanların olduğu yerde setler, birleşen konteynırların bir çeşididir. Bu elementler onların anahtarlarıdır. Birleşen konteynırlar."— Sunum transkripti:

1 SET SINIFI

2 Benzersiz elemanların olduğu yerde setler, birleşen konteynırların bir çeşididir. Bu elementler onların anahtarlarıdır. Birleşen konteynırlar ve normal konteynırlar verimli iletişim için anahtarlar tarafından tasarlanır. Elementler set içindedir, sıkı ve sıralı düzen kriteri ile setler her zaman sıralanır azalandan artan değerlere doğru takip eder konteynır yapısında setler genellikle ikili arama ağacı olarak kullanılır.

3 Setlerin ve birleşen konteynır’ın genel karakteristik özellikleri : Benzersiz element değerleri: birbiri ile eşit olabilen sette iki element yoktur. Ufak birleşen konteynırlar için ve bir eden eşdeğer elementler için multiset konusuna bakılmalıdır.Benzersiz element değerleri: birbiri ile eşit olabilen sette iki element yoktur. Ufak birleşen konteynırlar için ve bir eden eşdeğer elementler için multiset konusuna bakılmalıdır. Ufak birleşen konteynırlar için elementlere nerde anahtar kullanılmaya izin veriliyorsa element değeri kendisinin anahtarıdır ama haritadaki değer anahtardan farklı ise harita konusuna bakınız.Ufak birleşen konteynırlar için elementlere nerde anahtar kullanılmaya izin veriliyorsa element değeri kendisinin anahtarıdır ama haritadaki değer anahtardan farklı ise harita konusuna bakınız. Elementler her zaman sırayla sıkı ve zayıf siparişleri takip eder. Sıralanmamış birleşmiş diziler buna benzer unordered_set ve ulaşılabilmesi bu uygulamadadır.Elementler her zaman sırayla sıkı ve zayıf siparişleri takip eder. Sıralanmamış birleşmiş diziler buna benzer unordered_set ve ulaşılabilmesi bu uygulamadadır. SET SINIFI

4 Anahtar: Anahtar tipi: Elementlerin tipleri konteynır içinde bulunur her element settedir ve anahtardır. Karşılaştırmak: Karşılaştırma sınıfı: Bir sınıf aynı tipten iki argument alır ve konteynır elementleri bool a dönüşür. comp(a,b) tabiri comp bu karşılaştırma sınıfının olduğu yerde ve konteynırın a ve b elementlerinin olduğu yerde true ya dönüşecek yani doğruya. Eğer b den daha kolay konumda olduysa sıkı zayıf sıralı operasyonlar içinde. Bu sınıf uygulamaları işlev çağrı operatörü yada bir işleve gösterici olabilir. Bu varsayılanlar less aynı başvurulardan dönerken de less-than operator (a aynı başvurulardan dönerken de less-than operator (a<b) dir. Set objeleri konteynırdaki elementlerin pozisyonunun ifadesini belirlemek için kullanır. Set konteynırının içinde olan bütün elementler bu kuralı sırayla takip eder. Ayırıcı: Ayırıcı, objelerin tipleri bellek ayırma modu tanımlamayı kullanır. Bu varsayımdan yola çıkarak ayırıcı sınıf şablonu anahtar kullanma tipi içindir. Tanımlanan en basit hafıza modeli bağımsız değerdir. SET SINIFI

5 SET’ in Fonksiyonları set::begin set::begin Setin başında dönen bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::begin set::begin Setin başında dönen bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::begin set::begin Setin başında dönen bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::begin set::begin Setin başında dönen bir döngüdür.

6 SET’ in Fonksiyonları set::clear Set::clear Kümesindeki tüm elemanlar kaldırır. SET’ in Fonksiyonları set::clear Set::clear Kümesindeki tüm elemanlar kaldırır. SET’ in Fonksiyonları set::clear Set::clear Kümesindeki tüm elemanlar kaldırır.

7 SET’ in Fonksiyonları set::count Set::count Elemanları belirli bir anahtar eşleşen sayısını verir. SET’ in Fonksiyonları set::count Set::count Elemanları belirli bir anahtar eşleşen sayısını verir. SET’ in Fonksiyonları set::count Set::count Elemanları belirli bir anahtar eşleşen sayısını verir. SET’ in Fonksiyonları set::count Set::count Elemanları belirli bir anahtar eşleşen sayısını verir.

8 SET’ in Fonksiyonları set::empty Set::empty Kümenin boş olmasını kontrol eder. SET’ in Fonksiyonları set::empty Set::empty Kümenin boş olmasını kontrol eder. SET’ in Fonksiyonları set::empty Set::empty Kümenin boş olmasını kontrol eder. SET’ in Fonksiyonları set::empty Set::empty Kümenin boş olmasını kontrol eder.

9 SET’ in Fonksiyonları set::equal_range Set::eqal_range Birinci, geçmiş ve son özel anahtarlarla eşleşme tekrarlayıcılara dönüştürür. SET’ in Fonksiyonları set::equal_range Set::eqal_range Birinci, geçmiş ve son özel anahtarlarla eşleşme tekrarlayıcılara dönüştürür. SET’ in Fonksiyonları set::equal_range Set::eqal_range Birinci, geçmiş ve son özel anahtarlarla eşleşme tekrarlayıcılara dönüştürür.

10 SET’ in Fonksiyonları set::erase Set::erase Bir dizi elemanları kaldırır. SET’ in Fonksiyonları set::erase Set::erase Bir dizi elemanları kaldırır. SET’ in Fonksiyonları set::erase Set::erase Bir dizi elemanları kaldırır.

11 SET’ in Fonksiyonları set::find Set::find Belirli elemente döner bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::find Set::find Belirli elemente döner bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::find Set::find Belirli elemente döner bir döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::find Set::find Belirli elemente döner bir döngüdür.

12 SET’ in Fonksiyonları set::insert Set::insert Öğeler kümesi ekler. SET’ in Fonksiyonları set::insert Set::insert Öğeler kümesi ekler. SET’ in Fonksiyonları set::insert Set::insert Öğeler kümesi ekler. SET’ in Fonksiyonları set::insert Set::insert Öğeler kümesi ekler.

13 SET’ in Fonksiyonları set::key_comp Set::key_comp Tuşları karşılaştırır ve fonksiyonu döndürür. SET’ in Fonksiyonları set::key_comp Set::key_comp Tuşları karşılaştırır ve fonksiyonu döndürür. SET’ in Fonksiyonları set::key_comp Set::key_comp Tuşları karşılaştırır ve fonksiyonu döndürür. SET’ in Fonksiyonları set::key_comp Set::key_comp Tuşları karşılaştırır ve fonksiyonu döndürür.

14 SET’ in Fonksiyonları set::lower_bound Set::lower_bound İlk eleman büyük veya belirli bir değere eşit döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::lower_bound Set::lower_bound İlk eleman büyük veya belirli bir değere eşit döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::lower_bound Set::lower_bound İlk eleman büyük veya belirli bir değere eşit döngüdür.

15 SET’ in Fonksiyonları set::max_size Set::max_size Elemanlarının maksimum sayısını ayarlamaya yarayan döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::max_size Set::max_size Elemanlarının maksimum sayısını ayarlamaya yarayan döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::max_size Set::max_size Elemanlarının maksimum sayısını ayarlamaya yarayan döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::max_size Set::max_size Elemanlarının maksimum sayısını ayarlamaya yarayan döngüdür.

16 SET’ in Fonksiyonları set::rbegin Set::rbegin Set sonuna döndüren bir ters döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::rbegin Set::rbegin Set sonuna döndüren bir ters döngüdür.

17 SET’ in Fonksiyonları set::rend Set::rend Set sonuna başına bir ters döngüdür. SET’ in Fonksiyonları set::rend Set::rend Set sonuna başına bir ters döngüdür.

18 SET’ in Fonksiyonları set::size Set::size Kümedeki öğelerin sayısını verir. SET’ in Fonksiyonları set::size Set::size Kümedeki öğelerin sayısını verir. SET’ in Fonksiyonları set::size Set::size Kümedeki öğelerin sayısını verir.

19 SET’ in Fonksiyonları set::swap Set::swap Başka bir set ile bu set arasındaki veriyi takas eder. SET’ in Fonksiyonları set::swap Set::swap Başka bir set ile bu set arasındaki veriyi takas eder.

20 SET’ in Fonksiyonları set::upper_bound Set::upper_bound İlk eleman belli bir değerden büyük döner bir iterasyon. SET’ in Fonksiyonları set::upper_bound Set::upper_bound İlk eleman belli bir değerden büyük döner bir iterasyon. SET’ in Fonksiyonları set::upper_bound Set::upper_bound İlk eleman belli bir değerden büyük döner bir iterasyon. SET’ in Fonksiyonları set::upper_bound Set::upper_bound İlk eleman belli bir değerden büyük döner bir iterasyon.

21 SET’ in Fonksiyonları set::value_comp Set::value_comp Değerleri karşılaştıtır ve döndürür. SET’ in Fonksiyonları set::value_comp Set::value_comp Değerleri karşılaştıtır ve döndürür. SET’ in Fonksiyonları set::value_comp Set::value_comp Değerleri karşılaştıtır ve döndürür.


"SET SINIFI. Benzersiz elemanların olduğu yerde setler, birleşen konteynırların bir çeşididir. Bu elementler onların anahtarlarıdır. Birleşen konteynırlar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları