Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kuztek Soğutma Bakteri, Fungal, Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kuztek Soğutma Bakteri, Fungal, Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi."— Sunum transkripti:

1 Kuztek Soğutma Bakteri, Fungal, Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi

2 FİRMA TANITIMI 2000 yılından kuruluşundan itibaren Kuztek Soğutma hizmet ettiği sektörlerde müşterilerinin Soğutma, nemlendirme ve hijyen ortağı ve referans noktası olmuştur. Misyon Müşterilerinin gelişen hijyen, ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda yenilikçi çözümler getirmek ve devamlılık sağlamaktır. Vizyon Ticari ve sosyal sorumluluk bilincimizle ülkemizdeki sağlık ve dezenfeksiyon bilincini dünya standartlarına çıkarmaktır. Firmamız soğutma sektörü içinde faaliyet göstermektedir.Soğuk hava depoları, mantarhaneler ve test odaları üzerine çalışmalar yapmaktadır.

3 FUMISPORE OPP

4 İÇERİK %20 oranında Ortho Phenyl Phenol - Eş anlamlılar: biphenyl-2-ol; 0-biphenylol; 2-phenylphenol - CAS No: CE No: Endeks:

5 Kuztek DUMANLAMA YOLU İLE DEZENFEKSİYON Aktif bir maddenin en iyi yayılma şekli dumanlamadır Havadan mikrobiyal bulaşmaları önler Fümigasyon, çok sayıda (metre küp başına 4 milyar) katı ve ince partikülün yayılmasıdır Dumanlama, aktif bir maddenin kapalı bir alan içindeki her noktaya mükemmel bir şekilde yayılmasını sağlar Kuru bazlı bir işlem olduğundan, mikroorganizmaların oluşmasına ortam hazırlayan nem oluşmaz

6 dezenfekte FUMİSPORE OPP’NİN KULLANIM ŞEKLİFUMİSPORE OPP’NİN KULLANIM ŞEKLİ Öncelikli olarak işlem yapılacak olan mekanın hacmi belirlenmelidir.Bu hesap kabaca en,boy ve yükseklik çarpımıdır.Öncelikli olarak işlem yapılacak olan mekanın hacmi belirlenmelidir.Bu hesap kabaca en,boy ve yükseklik çarpımıdır. Bu hacme uygun ürün kutusu veya kutuları belirlenir.Bu hacme uygun ürün kutusu veya kutuları belirlenir. Havalandırma sistemleri,duman dedektörleri durdurulur.Alandaki tüm kapı ve pencereler kapatılır.Havalandırma sistemleri,duman dedektörleri durdurulur.Alandaki tüm kapı ve pencereler kapatılır. Kutular açılmadan önce bir çalkalanır.Kutular açılmadan önce bir çalkalanır. Ürün kutuları yerde ısıya dayanıklı bir destek üzerine yerleştirilir.Ürün kutuları yerde ısıya dayanıklı bir destek üzerine yerleştirilir. Fitil ateşle yaklaşık 8 saniye temas edilir. Çünkü fitilin yapısı gereği yanma reaksiyonu kolay başlamaktadır.Fitil ateşle yaklaşık 8 saniye temas edilir. Çünkü fitilin yapısı gereği yanma reaksiyonu kolay başlamaktadır. Fitil tutuştuğundan emin olunca ortam terkedilir.Fitil tutuştuğundan emin olunca ortam terkedilir. İşlemin tamamlanması için 30 dakika ile 4 saat arası kapalı tutulur.İşlemin tamamlanması için 30 dakika ile 4 saat arası kapalı tutulur. Havalandırma yapılır.Alanımızdan artık mikroorganizmalar arınmıştır.Havalandırma yapılır.Alanımızdan artık mikroorganizmalar arınmıştır.

7 Fumispore OPP ‘nin etkisi Fumispore OPP hücrenin etrafını tamamen sararak dış ortamdan tamamen izole eder 1: Bakteri Hücresi 2: Fumispore OPP partikülleri tarafından sarılmış hücre Fumispore OPP ile çevrelenen hücrenin gözenekleri tamamen kapanır. Dışarıya alışverişi tamamen durur. Besinsiz kalan hücre (alışveriş yapamaz: O2, CO2, H2O, gaz, besin maddeleri...) bir süre sonar ölür. Bu süre mikroorganizma çeşidine gore değişir. Bu süre minimum 1 saat ve maksimum 4 saattir. FUMISPORE OPP ‘nin etkisi 1 2

8 FUMISPORE OPP KULLANIMI VE FUMİGASYON(TÜTSÜLEME) YÖNTEMİ FUMIGASYON: Aktif bir maddenin en iyi yayılma şekli dumanlamadır Havadan mikrobiyal bulaşmaları önler Fümigasyon, çok sayıda (metre küp başına 4 milyar) katı ve ince partikülün yayılmasıdır Dumanlama, aktif bir maddenin kapalı bir alan içindeki her noktaya mükemmel bir şekilde yayılmasını sağlar Kuru bazlı bir işlem olduğundan, mikroorganizmaların oluşmasına ortam hazırlayan nem oluşmaz

9 KULLANIM: İşlem yapılacak alanın hacmine göre uygun ürün kutusu belirlenir. Havalandırma sistemi, duman dedektörleri durdurulur. Alandaki tüm kapı ve pencereler kapatılır. Fumispore OPP kutuları yerde ısıya dayanıklı bir destek üzerine yerleştirilir. Kutu açılmadan önce birkaç defa çalkalanır. Kibrit fitile 8 saniye süre ile temas ettirilip, fitil tutuşturulur. Fitil tutuştuktan sonra alan terk edilir. Kapıya “ Fumigasyon yapılmaktadır ” uyarısı asılır. İşlemin tamamlanması için alan 4 saat kapalı tutulur, daha sonra havalandırılır.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 FUMİSPORE OPP Akılcı bir hijyen uygulaması için

20 Fumispore OPP orthophenylphenol bazlıdır. İçeriği Avrupa Bioside yönetmeliğine uygundur. Antimikrobial dünyasında temel içeriktir.. Yaygın kullanım alanı : meyve ve sebze,kağıt endüstrisi,dericilik ve kozmetik sektörlerinde koruyucu olarak kullanılır.(FDA tarafından koruma katkı maddesi olarak onaylı). Bakteri,Mantar ve Virüslere karşı kanıtlanmış etki. Biyolojik olarak doğada çözülen ve zehirsiz madde clasmanında. Hava yoluyla havanın ve yüzeylerin dezenfeksiyonunda soft içerik. NFT normlarına uygun Fumispore OPP orthophenylphenol bazlıdır. İ ç eriği Avrupa Bioside y ö netmeliğine uygundur. Antimikrobial d ü nyasında temel i ç eriktir.. Yaygın kullanım alanı : meyve ve sebze,kağıt end ü strisi,dericilik ve kozmetik sekt ö rlerinde koruyucu olarak kullanılır.(FDA tarafından koruma katkı maddesi olarak onaylı). Bakteri,Mantar ve Vir ü slere karşı kanıtlanmış etki. Biyolojik olarak doğada çö z ü len ve zehirsiz madde clasmanında. Hava yoluyla havanın ve y ü zeylerin dezenfeksiyonunda soft i ç erik. NFT normlarına uygun

21 . H ü cre zarını sarar. Kimyasal aksiyon: H ü cre zarındaki madde alışverişini engeller. H ü crenin kısa s ü re i ç ersinde kendisini yenilemesine engel olur.Biyolojik aksiyon: Mikroorganizmaların bağışıklık kazanma ö zelliklerini engeller. Biyolojik etki alanı: Maya K ü f Bakteri

22 TürRaporDoz (g\m 3 ) Logaritmik Azalma(log 10 ) Staphylococcus aureusIRM 176\ g\m Salmonella enterica ser. Enteridis LCB 06\110.8 g\m Pseudomonas aeruginosaLCB 06\090.8 g\m Eschreichia coliLCB 06\010.4 g\m Listeria monocytogenesLCB 06\100.8 g\m Absidia corymbiferaIRM 171\ g\m Cladosporium cladosporioidesIRM 171\ g\m Aspergillus versicolor var. NigerIRM 152\ g\m Aspergillus nigerIRM 404\ g\m Candida albicansIRM 404\ g\m LCB 02\060.4 g\m Aspergillus fumigatusIRM 135\ g\m LCB 06\070.8 g\m34.2 Penicillium chrysogenumLCB 06\030.8 g\m 3 >5.4 LCB 06\040.4g\m 3 >5.3 Penicillium cyclopiumLCB 06\050.8 g\m LCB 06\060.4 g\m 3 4.3

23 KULLANIM ALANLARI TAVUK ÇİFTLİKLERİ SÜT ENDÜSTRİLERİ ENDÜSTRİYEL UNLU MAMÜLLER TÜTÜN VE ÇAY ENDÜSTRİLERİ FINDIK ENDÜSTRİSİ İÇECEK ENDÜSTRİSİ KURU GIDA BAKLİYAT YEM FABRİKALARI HAYVANCILIK TESİSLERİ SU ÜRÜNLERİ İŞLETMELERİ KESME ÇİÇEK VE SERACILIK MEYVE VE SEBZE İŞLEME ENDÜSTRİLERİ YEMEK FABRİKALARI GIDA DEPOLAMA ALANLARI HASTANE,İLAÇ ÜRETİM MERKEZLERİ TOPLU YAŞAM VE TAŞIMA ALANLARI (CAMİ,EV,OKUL,OTOBÜS,METRO,TREN)

24 SEKTÖREL ÖRNEKLER Kuluçkahanelerde kabuk altı ölümlerin azaltılması ile toplan randımanda %2 çıkım artışı sağlanmıştır. Haftada bir milyon civciv basılan tesislerde bu oran büyük değerdir. Broiler kümeslerinde ilk günlük civciv kayıplarının önlenmesi için daha önce yüksek problem yaşamış kümeslerde yapılan denemelerde 22. günde ‘lik kümeslerde sadece adet arsında ölüm bildirilmiştir. Bu oran bir önceki döneme göre çok daha iyi bir sonuç olmuştur. Yoğurtta Ürünün en az 4-5 gün raf ömrünün uzatılması ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi ve iadelerin minimize edilmesi için ürünlerin kalite ve gıda güvenliği sertifikalarının sağlanabilmesi için,uygulamaların düzenli olarak yapılaması gerekmektedir.

25 Sebze ve Meyve Ürünleri: Birbirine geçiş ve yayılmaları çok hızlı olan çürüme küflenmelerden kaynaklanan kayıpların önlenmesi için yapılacak olan uygulamalar pratik ve ürün içeride iken de uygulanabilmesi nedeniyle çok yararlı olacaktır. Yaş sebze ve meyve ihracatında depolara giren ürünler yurt dışında teslimata gidinceye kadar yaklaşık %30 bazı kaynaklara göre daha da fazla fire vermektedir. Bu oranlar ülke ekonomimiz için büyük kayıplardır. Bir de bunlara mikrobiyolojik testlerden geçemeyip geri iade edilen ürünleri eklediğimizde ihracatta sıkıntı yaşanması kaçınılmazdır. Bütün bu olumsuzlukları önlemek için diğer tedbirlerin yanında ihracat zincirinde tüm kritik alanlarda kullanılmalıdır. Sütün tankerlerle taşınması sırasında kontamine olmasının önlenmesi amacıyla kirli ve kontamine kamyonlar süt taşımaya hazırlanması amacıyla.1/1 dozajlama ile dezenfekte edilmelidir. Staphylococcus, Enterobacteria, Listeria, Pseudomonas gibi patojenlerin gıda zehirlenmesi ve ürüne geçişlerinin önlenmesi için kullanılmalıdır.

26 NEDEN FUMISPORE OPP? EKONOMİK: EKONOMİK: İşlem gören alanda 1 ay’a kadar varan kanıtlanmış fungusit, bakterisit ve virüsit etki tek bir işlem ile işletmelerdeki üç ana problemi ortadan kaldırır.İşlem gören alanda 1 ay’a kadar varan kanıtlanmış fungusit, bakterisit ve virüsit etki tek bir işlem ile işletmelerdeki üç ana problemi ortadan kaldırır. Hava ve yüzeyleri aynı anda ve tek bir işlemle dezenfekte etme olanağını sağlarHava ve yüzeyleri aynı anda ve tek bir işlemle dezenfekte etme olanağını sağlar En az 0.5 saatlik kapalı tutulan bir alanda komple işlemin tamamlanması zaman ve işçilikten tasarruf sağlar. Üretimi gerçekleşen ürünlerin hijyenik ortamda üretilmesini ve böylece raf ömrünün uzamasını sağlar. Mikrobiyal kaynaklı ürün iadelerini engeller

27 GÜVENLİ GÜVENLİ Sağlık bakanlığından onaylı hava yoluyla etki eden kuru bazlı tek dezenfektan İşlem sırasında insan müdahalesine gerek yoktur. Böylece kullanıcı yayılan aktif maddelerle temas içinde olmaz. Toksik olmayan özgün formül (formaldehit içermez). Tozu ateş almayan ve patlayıcı olmayan spesifik bir bileşim. İnsan ve hayvan sağlığına zararlı değildir.

28 ÜRETİCİYE AVANTAJLARI Son ürünün raf ömrünü uzatır. İhracatta ürünün mikroorganizmalardan arınmış olarak ulaştırılmasını sağlar. Üreticiden tüketiciye daha sağlıklı ürünlerin ulaşmasını sağlar Ürün verimliliğini arttırır Üretim makinalarını ve teknolojik altyapıyı korur İş gücü verimliliğini arttırır ve iş gücü kaybını azaltır

29 FUMISPORE OPP KULLANMIŞ REFERANSLARIMIZ Devlet Kurumları: FİSKOBİRLİK – (TÜBİTAK destekli çalışma, kendi bünyelerinde rapor çıktı) TARİŞ – (kendi bünyelerinde rapor çıktı)

30 Belediyeler: BEYOĞLU BELEDİYESİ – (geçen sene camilerde uygulama yapıldı) ÜSKÜDAR BELEDİYESİ – (camilerde uygulamalar yapıldı) Silahlı Kuvvetler: TSK – (MSB brifing’i verildi ve çarşı pazar alımları gerçekleştirildi) NATO – (NATO’ya bağlı depolar)

31 Özel Sektör: ÜLKER Grubu YAŞAR Grubu SÜTAŞ MELODİ Çikolata FRESH CAKE ERPİLİÇ GÜNEY SÜT DİLSİZLER SOĞUK HAVA LESA YEM GÜLLÜOĞLU Baklava AK GIDA BİSKOT NARPAK HAZAL Bisküvi KESKİNOĞLU ŞİMŞEK Bisküvi YÖRÜKOĞLU SÜT CİCİ ÇİKOLATA

32 AVRUPA BİRLİĞİ UYUM SERTİFİKALRI

33

34 DİGER SERTİFİKA VE ÇALIŞMALAR

35


"Kuztek Soğutma Bakteri, Fungal, Virüs GIDA PROJESİ Toptancı listesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları